Neler Yeni

Psikolojik Sorunlarım var sanırım

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,562
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Bunların belki bazıları sadece özgüven eksikliğindendir.
Kendimden örnekler verip sıkmak istemiyorum ama zamanında ağır tramvalar yaşadığından ötürü kimse ama kimseyle konuşmayan, birkaç yıl içinde kendi kendine aşırı sosyal birisi olarak hal aldığım için bunların zamanla da düzelebileceğini düşünüyorum.

Tre-x

80+ Silver
hocam bu biraz özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor bende bir aralar yaşıyordum ama kurtuldum çok şükür ama ben bu kadar çok şey yaşamamıştım neyse nasıl yendiğimi söylemeye gelince ben geçtiğimiz yaz tamamen para kazanmak amacıyla garsonluk/komilik yapmıştım farkında olmadan bu korkuların üstesinden geldim yerinizde olsam bu yaz insanlarla iç içe olabileceğim bir işe girerdim paraya ihtiyacınız yoksa bile size iyi geleceğini düşünüyorum

Besim Tibuk

80+ Gold
hocam bu biraz özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor bende bir aralar yaşıyordum ama kurtuldum çok şükür ama ben bu kadar çok şey yaşamamıştım neyse nasıl yendiğimi söylemeye gelince ben geçtiğimiz yaz tamamen para kazanmak amacıyla garsonluk/komilik yapmıştım farkında olmadan bu korkuların üstesinden geldim yerinizde olsam bu yaz insanlarla iç içe olabileceğim bir işe girerdim paraya ihtiyacınız yoksa bile size iyi geleceğini düşünüyorum
Geçen yaz gorson idim.

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
Şöyle söyliyim kardeşim senin karakterin şuan da şekillenme halinde ben lisedeyken doğru düzgün bir kızla konuşamıyordum örnek verecek olursak. Bunların hepsi zamanla geçecek şuan kişiliğin gelişme aşamasında olduğu için sana yaptıkların normal değilmiş gibi gelebilir bunu düşünen tek değilsin ben bile bazen seninle aynı düşünceye kapılıyorum. Sende olan şeyler psikolojik bir şey değil yani kendini sorunluymuş gibi görme her insanın bir mizacı vardır davranış hareket düşünce biçimi farklılık gösterebilir. diyeceğim o ki bak keyfine canın nasıl istiyorsa öyle davran. Yani tavsiyem biraz daha sosyalleşebilirsin kendine özgüven duy hatta spor yapmak yani futbol vs. daha iyi gelecektir. Bir de insan birlikte vakit geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır çevrendeki insanların da senin üzerinde büyük etkisi vardır.

Kadir_1987

80+ Silver
İnsanların önünde top oynamaya korkuyorsa oynayacak ki korkusunu yenecek. Bunun travma ile ne alakası var
Yaşadığım başlıca sorunlar,
  • Sınıf içinde, kalabalık yerlerde(okul bahçesi gibi) yemek yemek ve bir şeyler içmekte zorluk.
  • İnsanların olduğu bir yerde yürürken herkesin bana bakıyormuş gibi hissetmem, ellerimi nereye koyacağımı bilememem, yürüyüşümün tuhaf olduğunu düşünmem
  • Mont ve şapka girmeden rahat edememe
  • Kendimi aşırı çirkin, beceriksiz hissetme
  • Biri ile konuşurken gözlerine bakmak
  • Sürekli sıkıntı hali
  • saç düzeltme vb. şeyleri yapmaktan çekinmek
  • İnsanların yanında fazla heyecan
  • Sürekli rezil olma korkusu
  • Birisi bakarken yazı yazmaktan çekinme
  • Futbol vb. oyunları oynarken çekingenlik-utanma hissi arası bir his
  • Ve bunun gibi aklıma gelmeyen bazı şeyler
Bu sorunlardan artık gerçekten bıktım.
Ne yapabilirim?
Psikolog vb. şeyler dışında onları ben de biliyorum.

Bu video'yu bilmeyen arkadaşlarım için atıyorum.

Besim Tibuk

80+ Gold
Şöyle söyliyim kardeşim senin karakterin şuan da şekillenme halinde ben lisedeyken doğru düzgün bir kızla konuşamıyordum örnek verecek olursak. Bunların hepsi zamanla geçecek şuan kişiliğin gelişme aşamasında olduğu için sana yaptıkların normal değilmiş gibi gelebilir bunu düşünen tek değilsin ben bile bazen seninle aynı düşünceye kapılıyorum. Sende olan şeyler psikolojik bir şey değil yani kendini sorunluymuş gibi görme her insanın bir mizacı vardır davranış hareket düşünce biçimi farklılık gösterebilir. diyeceğim o ki bak keyfine canın nasıl istiyorsa öyle davran. Yani tavsiyem biraz daha sosyalleşebilirsin kendine özgüven duy hatta spor yapmak yani futbol vs. daha iyi gelecektir. Bir de insan birlikte vakit geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır çevrendeki insanların da senin üzerinde büyük etkisi vardır.
Sağ olun hocam.
2-3 arkadaşım var.
Ama güvenemiyorum gibi.
Sanki kimsenin umrunda değilmişim gibi geliyor.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Besim Tibuk

80+ Gold

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,858
İsim
Akın Taşkan
Bu video'yu bilmeyen arkadaşlarım için atıyorum.

Bileğin kırıldığı için yürüyemiyorsan yürümeye çalışmakla başlamazsın, ilk önce bileğini iyileştirir sonra yürüme çalışması yaparsın.
Yürümekten korktuğun için yürüyemiyorsan gene ilk koşmazsın, yere değmeye çalışır ardından yürür ardından koşarsın.

Bir anda playboy ol demiyoruz çocuğa, mesela montu ve bereyi çıkarmaya çalışmakla başlayabilir :D

Ahmet Öztürk

80+ Bronze
Tüm yazdıklarının ortak yanı bu gibi. Utangaçlık bende de eskiden çok vardı. Şuan insanların yanında daha rahat olabiliyorum. İnsanlarla konuşurken sakin olmaya çalış. Yanlış bir şey yapsan da rezil olmazsın.
Bu arada rezil olmaktan kastın insanların dalga geçmesiyse bırak geçsinler. Boş adamların konuştuklarını takma.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bileğin kırıldığı için yürüyemiyorsan yürümeye çalışmakla başlamazsın, ilk önce bileğini iyileştirir sonra yürüme çalışması yaparsın.
Yürümekten korktuğun için yürüyemiyorsan gene ilk koşmazsın, yere değmeye çalışır ardından yürür ardından koşarsın.

Bir anda playboy ol demiyoruz çocuğa, mesela montu ve bereyi çıkarmaya çalışmakla başlayabilir :D
Katılıyorum. İnsanlardan çekiniyorsa yanlarına gitmeden nasıl alışacak? Sürekli uzakta kalmaya devam eder.

Top Bottom