Neler Yeni

Psikolojik Sorunlarım var sanırım

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
Hocam özgüven ile ilgilidir bence bunun çözümünü ben kaynaşarak buldum :)
Katılıyorum.
Bunu üzülerek söylüyorum büyük bir özgüven eksikliğiniz var. Böyle olması hiç normal değil. Sınıfta pasif durmanız sizi daha da özgüvensiz daha da pısırık her şeyden çekinir hale getirir ve bunun olmasını şahsen ben istemezdim. İnsanlar sizi umursamıyor. Yani saçınızı düzeltmeniz onlar için hiç önem arz etmez hatta fark etmezler bile. Kıyafet konusuna gelirsek gidin ve size yakıştığını düşündüğünüz şeyler giyin. Bu sizi motive eder ki kendimden biliyorum kot ceket giymediğim günler ezik gibi hissediyorum nedenini bilmiyorum :d Kendime yakıştırıyor olabilirim vs. konu ben değilim. Siz sanırım insanların ne dediğine çok takıyorsunuz. Şahsen ben vurdumduymaz biriyim. Yanımda biri bayılsa kalkıp bakmam. Birazda böyle olmaya çalışın. Yani tabii bu benim kişiliğim artık değiştirmek zor olur benim açımdan ama her bişi söyleyene cevap vermek zorunda değilsiniz ya da tepki vermek zorunda değilsiniz. Biraz ego kasmanın kimseye zararı olmaz. Başarılı olduğunuz şeyleri insanlar içinde asla küçümseyerek anlatmayın gerektiğinde karşınızdakini küçük görüp ezin. Biraz gaddarca ama sizi değerli hissettirir.
Bu anlattıklarım benim içimde düşündüğüm ve yaptığım şeyler. Ne kadar doğru davranışlar onu bilemem ama işe yarıyor orası kesin. Bazen sevilmeyen çocuk olmak en iyi seçimdir :kappa:

GazzeliAtalay

80+ Bronze
Böyle bir yanıt yazdığın için sen en iyisi doktora görün. Adam tavsiye istiyor gelmişsin boş boş yanıt veriyorsun.
Anne baba abi abla amca dayı arkadaş okul hocası vsssss bu kadar insan varken mi? Burada kendiyle ilgili önemli şeyleri anonim olarak yazıp anonim insanlardan cevap beklemek normal mi? Kafanız çalışmıyorsa buralarda boş gezmeyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaşadığım başlıca sorunlar,
  • Sınıf içinde, kalabalık yerlerde(okul bahçesi gibi) yemek yemek ve bir şeyler içmekte zorluk.
  • İnsanların olduğu bir yerde yürürken herkesin bana bakıyormuş gibi hissetmem, ellerimi nereye koyacağımı bilememem, yürüyüşümün tuhaf olduğunu düşünmem
  • Mont ve şapka girmeden rahat edememe
  • Kendimi aşırı çirkin, beceriksiz hissetme
  • Biri ile konuşurken gözlerine bakmak
  • Sürekli sıkıntı hali
  • saç düzeltme vb. şeyleri yapmaktan çekinmek
  • İnsanların yanında fazla heyecan
  • Sürekli rezil olma korkusu
  • Birisi bakarken yazı yazmaktan çekinme
  • Futbol vb. oyunları oynarken çekingenlik-utanma hissi arası bir his
  • Ve bunun gibi aklıma gelmeyen bazı şeyler
Bu sorunlardan artık gerçekten bıktım.
Ne yapabilirim?
Psikolog vb. şeyler dışında onları ben de biliyorum.
Kardeşim yok mu kimin kimsen ? Seni tanıyan seni gören aynı ortamda bulunan birileri… okul hocası arkadaş akraba abi abla anne baba. Kesinlikle buraya gelip böyle sıralayıp hiç tanımadığın kişilerle bu kadar önemli şeyleri konuşman normal değil. Bence önce kendine bir iyilik yap konuyu temizle. Sonra da git birileriyle konuş. Psikologa bende biliyorum demişsin. Afedersin ama nesini biliyorsun? Git 2 mantıklı cümle dinle bunun nesi kötü? Sana verilecek tek mantıklı tavsiye bu. Aksini yazanların samimiyetine asla inanmıyorum.. önceki mesajıma kızgın atan insanlar ne söylüyor acaba boşşşşşşşşşş

BoosteRR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
İsmail ÖZTÜRK
Bu tam olarak ne zaman ortaya çıktı ???

SHODAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Ali Kls
Psikolog dışında demişsin ama yine de söyleyeyim, bir psikoloğa git.

Burda her kafadan farklı ses çıkar, herkes kendi tecrübelerine dayalı olarak konuşur. Yazdığın çoğu şeye cevap vermesi kolay burda. Sigarayı aşırı tüketen bir adam gelip konu açsa herkesin vereceği cevap "Sigarayı bırak." olur.

Problem de orada ya, adamın sigarayı bırakabilmesi için desteğe ihtiyacı var. Mesela sen de kendimi çirkin hissediyorum demişsin. Gelecek cevapları sen de biliyorsundur fakat senin bunu alabilmek için desteğe ihtiyacın var.

Ergenlik dönemi bir sürü duyguyu aynı anda yaşadığını hissettiğin, çok karışık bir dönem. Bak sen psikolog dışında demişsin fakat neden öyle dediğini bilmiyorum. Fakat şöyle söyleyeyim, ben de gitmeden onyargılıydım, aslında cok hoş bir şey. Kafana takılan her şeyi anlatabilirsin ve karşılığında destek de alıyorsun. Aslında bir psikoloğa ihtiyacın varmış da bu zamana kadar nasıl dayanmissin diye düşünüyorsun.

Ailen mi soğuk bakıyor bilmiyorum, bizim ülkede herkes zir deli olmuş. Güzelce açıklayıp psikoloğa gitmek istediğini söyle. Çözümü burada arayıp vakit kaybetme bence.

Ayrıca Can Sungur'u ve Tarih Obası'nı biliyorsundur. Sana şu videoyu atayim.

Burada da verilen ilk tavsiye psikoloğa gitmek. İnan çok hoşuna gidecek :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onlar değilde böyle bir konu açtığın için doktora görünebilirsin
Bu arkadaşa da neden cümbür cemaat kızgın atmışsınız anlamadım :)

Verilebilecek en iyi tavsiyeyi vermiş.

Son düzenleme:

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
  • Sınıf içinde, kalabalık yerlerde(okul bahçesi gibi) yemek yemek ve bir şeyler içmekte zorluk.
  • İnsanların olduğu bir yerde yürürken herkesin bana bakıyormuş gibi hissetmem, ellerimi nereye koyacağımı bilememem, yürüyüşümün tuhaf olduğunu düşünmem
  • Sürekli sıkıntı hali
Ne yapabilirim?
Sevgili Sir, 1-2-4-6-7-8-9-10. sıkıntılarınız size laf gelmesinden korktuğunuzdan dolayı başınıza geliyor, burada bunu yazabiliyorsunuz çünkü sizi kimse gerçekte tanımıyor. İnsanları çok takıyor onların kötü laflarından korkuyorsunuz. Sevgili Sir, insanlara laf atanlar ile sizin gibi böyle çekinik insanların arasında ki tek fark şudur; onlar egolulardır. Sir, eğer normal insanlarla takılıyorsanız hiç bunları düşünmeyin normal insanlarla takılmıyorsanız bunları çok düşüneceksiniz o insanları hayatınızdan çıkartmanız lazım, genellikle size laf söyleyenler 170 boylarında 120 kilo yaşlı su aygırları veya 60 70 kilo arası kendini yakışıklı sanan kızları tavlamak için voleybol oynayan çoğunlukla kavgalara karışıp kendinden çok büyük cüsseli insanlara laf atan ördeklerdir.
Velhasıl kelam bunların çözümü insanları umursamamaktır, insanları umursayanlar başarılı olamaz özgür değillerdir hükümdarları insanlardır, bu problemin ana kaynağı nefis denilen ezilmek istemeyen asi mahluk ile alakalıdır.
Bunlardan kurtulamazsanız TRT'yi satamayız.
3. Asosyellikten ve yanlış anlamayın korkaklıktan Sir, kendinizi saklamak istiyorsunuz.
5. Normal Sir, zaten konuşurken böyle yapmanız lazım devam edin.

Herkese bol şans

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
887
İsim
Göksel Gündüz
  • Sürekli sıkıntı hali
Ne yapabilirim?
TRT'yi satarsan sorunların çözülür :D

Besim Tibuk

80+ Gold
3. Asosyellikten ve yanlış anlamayın korkaklıktan Sir, kendinizi saklamak istiyorsunuz.
Sir, öncelikle mesajınız için teşekkürler.
Sınıf içinde herhangi birisi ile konuşmak benim için sorun değil.
Ki bunu zaten yapıyorum.

Ama dediğiniz gibi kendimi saklama isteği var.
"Dalga geçilir miyim, yanlış mı yaptım" soruları beni tüketmeye başladı.

Burada yazılan bazı mesajlar sonrası olay biraz daha hafifledi.
Artık kendime sürekli karşıdaki kişinin de benim gibi olduğunu, kimsenin umrunda olmadığımı, dalga geçilecek bir şey yapmadığımı ve normal davranmam gerektiğini hatırlatıyorum.
Yardımcı oluyor sanırım.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Sir ne demek yahu? Yani üstte yazmışsınız. Benden mi bahsediyorsunuz yoksa.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Liberal dava arkadaşlarımızla aramızda kullandığımız hitap şekli.
Komünistlerin "yoldaş"ı gibi.
Sir efendi gibi bir lakaptı galiba. Hatta bende oradan dolaylı olarak bu nicki bulmuştum. Aslında başkasından alıntı yaptım ama scarfı kendim buldum.

Besim Tibuk

80+ Gold
Sir efendi gibi bir lakaptı galiba. Hatta bende oradan dolaylı olarak bu nicki bulmuştum. Aslında başkasından alıntı yaptım ama scarfı kendim buldum.
Evet, "Sir" İngilizce bir kelime.
Sir Cem Toker önderimiz sayesinde tüm Liberaller bu kelimeden yararlanabiliyor.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Top Bottom