Berk Atmaca
80+ Silver
Dahası
Katılıyorum.Hocam özgüven ile ilgilidir bence bunun çözümünü ben kaynaşarak buldum
Bunu üzülerek söylüyorum büyük bir özgüven eksikliğiniz var. Böyle olması hiç normal değil. Sınıfta pasif durmanız sizi daha da özgüvensiz daha da pısırık her şeyden çekinir hale getirir ve bunun olmasını şahsen ben istemezdim. İnsanlar sizi umursamıyor. Yani saçınızı düzeltmeniz onlar için hiç önem arz etmez hatta fark etmezler bile. Kıyafet konusuna gelirsek gidin ve size yakıştığını düşündüğünüz şeyler giyin. Bu sizi motive eder ki kendimden biliyorum kot ceket giymediğim günler ezik gibi hissediyorum nedenini bilmiyorum :d Kendime yakıştırıyor olabilirim vs. konu ben değilim. Siz sanırım insanların ne dediğine çok takıyorsunuz. Şahsen ben vurdumduymaz biriyim. Yanımda biri bayılsa kalkıp bakmam. Birazda böyle olmaya çalışın. Yani tabii bu benim kişiliğim artık değiştirmek zor olur benim açımdan ama her bişi söyleyene cevap vermek zorunda değilsiniz ya da tepki vermek zorunda değilsiniz. Biraz ego kasmanın kimseye zararı olmaz. Başarılı olduğunuz şeyleri insanlar içinde asla küçümseyerek anlatmayın gerektiğinde karşınızdakini küçük görüp ezin. Biraz gaddarca ama sizi değerli hissettirir.
Bu anlattıklarım benim içimde düşündüğüm ve yaptığım şeyler. Ne kadar doğru davranışlar onu bilemem ama işe yarıyor orası kesin. Bazen sevilmeyen çocuk olmak en iyi seçimdir