Neler Yeni

PSU Coil Whine

Enes3841

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Enes Yıldırım
Instagram
kayserileee
Steam
https://steamcommunity.com/id/EnesYLDRM/
Discord
EnesBey#7603
MD-1 sistemi aldım. Çıktığının 3. dakikasında. Yakında sistem 5. ayını dolduracak ve şimdiye kadar ki tek sorun PSU'dan gelen ses. PSU'dan sistem boşta olsa bile tiz bir ses geliyor. Sebebini araştırdığım zaman Coil Whine dediler. Bunun bir çözümü var mıdır @Abdullah Hacıgül @Mehmet Yılmaz. Yoksa direk garantiye mi göndermem gerekiyor (İtopya). Birde ses son zamanlarda arttı onun için korkuyorum sorun kalıcı olacak diye.

Not: Kasayı her ay tüm bileşenlerini temizledim (profesyonel olarak) yani kirden olamaz.
Hiç ağır yük görmedi. Sadece ilk aldığımda uzun süre bench'de kaldı onun dışında hiç zorlanmadı

Sistem:

İşlemci : AMD Ryzen 5 1600 AF 3.7GHz

Anakart : ASUS B450M Dragon 4400MHz

Ekran Kartı : ASUS DUAL Radeon RX580 OC

Ram : CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16

SSD : TOSHIBA OCZ 480GB

Güç Kaynağı : Cooler Master Elite V3 600W Aktif PFC 120mm Fanlı PSU

Kasa : Cooler Master MasterCase Pro3

Detaylı fotoğraf atacağım. Yarın sabah

Konuyu okuduğun için sağol

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Maalesef bir çözümü yok. Zaten bir zararı da yok. Garantiye gönderseniz de büyük ihtimalle sorun yok diyerek geri göndereceklerdir. Hele ki itopya aracılığı ile gönderecekseniz vay halinize.

Servise gitmesi için gönderdiğim monitörü, stoktaki ürünler arasına atıp 25 gün bekletmişlerdi beni. Kendimi yırtıp bir şekilde ulaşmasam belki de monitör hiç olacaktı. Demem o ki, çok özensizler, çok uğraştırırlar sizi.

Source

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
GÖKHAN ÖNSOY
Bazı firmalar üretilen bir malzeme de coil whine sesini fabrika hatası olarak kabul edip birebir değişim yapıyorlar. Bir adet Evga gtx 1070 ti da bu durum olmuştu evga ile iletişime geçip kartı yurt dışındaki servisine gönderip sıfırı ile değişim istedik isteğimizi geri çevirmediler sıfırını gönderdiler. Cooler master da bu konuda ürünlerinin arkasında duran gerektiğinde sıfırı ile değişim yapan bir firmadır. Fakat coil Whine ı fabrika hatası diye kabul ederler mi orasını bilemem. Cooler master Türkiye merkezi ile görüşmelisiniz bu durumu...
Ayrıca sesin power dan geldiğine emin misiniz?

Enes3841

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Enes Yıldırım
Instagram
kayserileee
Steam
https://steamcommunity.com/id/EnesYLDRM/
Discord
EnesBey#7603
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maalesef bir çözümü yok. Zaten bir zararı da yok. Garantiye gönderseniz de büyük ihtimalle sorun yok diyerek geri göndereceklerdir. Hele ki itopya aracılığı ile gönderecekseniz vay halinize.

Servise gitmesi için gönderdiğim monitörü, stoktaki ürünler arasına atıp 25 gün bekletmişlerdi beni. Kendimi yırtıp bir şekilde ulaşmasam belki de monitör hiç olacaktı. Demem o ki, çok özensizler, çok uğraştırırlar sizi.
Vallaha nedendir bilmem şuanda pek ses çıkarmıyor. Öyle çok rahatsız etmiyor. Ben bu sistemi Abdullah abi İtopya'dan satacak dedikleri zaman ağlayacaktım neredeyse. Benimde bi deneyimimn oldu garanti ile ilgili İtopya'da. Fare gönderdim fare bidaha bana kargo ile geldiğinde yeni fare aldım zannettim. Sen düşün ne kadar bekledim. Hele de kasanın ana parçası PSU olmadan karantina sürecinde intihar ederim ben sıkıntıdan :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bazı firmalar üretilen bir malzeme de coil whine sesini fabrika hatası olarak kabul edip birebir değişim yapıyorlar. Bir adet Evga gtx 1070 ti da bu durum olmuştu evga ile iletişime geçip kartı yurt dışındaki servisine gönderip sıfırı ile değişim istedik isteğimizi geri çevirmediler sıfırını gönderdiler. Cooler master da bu konuda ürünlerinin arkasında duran gerektiğinde sıfırı ile değişim yapan bir firmadır. Fakat coil Whine ı fabrika hatası diye kabul ederler mi orasını bilemem. Cooler master Türkiye merkezi ile görüşmelisiniz bu durumu...
Ayrıca sesin power dan geldiğine emin misiniz?
Evet eminim PSU'dan geldiğinden. Arkadaşlara danıştım bana sorun yok diye geri gönderirler diyorlar. Şuanda seste azaldı caydım gibi gönermekten

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Vallaha nedendir bilmem şuanda pek ses çıkarmıyor. Öyle çok rahatsız etmiyor. Ben bu sistemi Abdullah abi İtopya'dan satacak dedikleri zaman ağlayacaktım neredeyse. Benimde bi deneyimimn oldu garanti ile ilgili İtopya'da. Fare gönderdim fare bidaha bana kargo ile geldiğinde yeni fare aldım zannettim. Sen düşün ne kadar bekledim. Hele de kasanın ana parçası PSU olmadan karantina sürecinde intihar ederim ben sıkıntıdan :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet eminim PSU'dan geldiğinden. Arkadaşlara danıştım bana sorun yok diye geri gönderirler diyorlar. Şuanda seste azaldı caydım gibi gönermekten
Bazen olabiliyor öyle. Benim güç kaynağı da ses yapıyordu, aynı sorun vardı. Geçenlerde kontrol ettim ses yok. Bir süre sonra kendiliğinden geçti mi yoksa ben mi duymuyorum bilemem. İlk başta garantiye göndermeye kalkıştım ama sonra "Amaaan hiç uğraşamam şimdi." dedim ve vazgeçtim. Yıllardır firmalardan servis konusunda çok çok fazla çektim. Çok fazla tecrübem oldu. Hatırlıyorum da bu konuda sorun yaşamadığım tek firma Asus'tu. İki yıl kullandığım dizüstü bilgisayarı garantisinin bitimine bir hafta kala iade alıp paramı geri vermişlerdi. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,622
Üyeler
163,695
Son üye
ygt1
Top Bottom