PSU güç kaynağı açma kapatma tuşu

Jedi

80+
Reaksiyon skoru
20
Yeni aldığım PC yi kapattığım zaman PSU nun yanındaki açma kapama tuşuna kapatmalımıyım yok sürekli açık kalsa bir sorun olur mu?

O tuşlar sıkıntı çıkartabiliyor, sen direkt fişi çek bilgisayarı kapattığında daha saklıklı olur.Hem elektrik gitmesi olur kaçak olur vs. vs. durumlarda sıkıntı çekmezsiniz.

O tuşlar sıkıntı çıkartabiliyor, sen direkt fişi çek bilgisayarı kapattığında daha saklıklı olur.Hem elektrik gitmesi olur kaçak olur vs. vs. durumlarda sıkıntı çekmezsiniz.
Hayır normal bilgisayarı Windows dan kapattıktan sonra o tuşuda kapatmalımıyım sürekli açık kalsa sıkıntı olurmu

Her bilgisayar ı açıp kapattığı da onudamı açıp kapatmalıyım sürekli açık olsa ne olur
Gelgitlerde bozulma ihtimali olabiliyor. Çok küçük bir ihtimal. En azından gece kapalı kalsın.
hatta fişi çek. Zira fişe takılıyken sistem çalışmasa bile devreden akım geçiyor bu da ömrünü etkiliyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jedi
Duruma göre değişkenlik gösterir topraklama hattın iyi değilse benim gibi elektrik gidince ramlerde voltaj kalıyor galiba ram hatası veriyor çıkartıp 10 saniye bekliyorum takıyorum düzeliyor ama arka psu dan kapatırsam böyle sorun olmuyor ama genel olarak çoğu kişi kapatmaz ki PSU ların ani elektrik gitmelerine karşı korumaları vardır

Hayır normal bilgisayarı Windows dan kapattıktan sonra o tuşuda kapatmalımıyım sürekli açık kalsa sıkıntı olurmu
Hee o durum için gerek yok, açık kalabilir.

Geri