Neler Yeni

Yardım psu için yardım

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
786
İsim
Mert

Daryl7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Deryl
Bütçeyi arttırabilirsen eğer XPG Core Reactor 750W öneririm dostum. 2600 TL lik bir fiyatı var.
Eminem öyledir hocan ama o kadar çıkamam bütçe konusunda, zaten benim istediğim ani voltaj elektirk kesintilerinden yüksek sıcak koruma olan bir psu corsiar ve sharkoon bunlar ikide var bunlarda, senin attgina bakıcam şimdi tessekkür ederim yardim için

firatyegin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Fırat Yeğin
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Donanım, Yazılım
Eminem öyledir hocan ama o kadar çıkamam bütçe konusunda, zaten benim istediğim ani voltaj elektirk kesintilerinden yüksek sıcak koruma olan bir psu corsiar ve sharkoon bunlar ikide var bunlarda, senin attgina bakıcam şimdi tessekkür ederim yardim için
Hocam önerdiğim PSU çok kaliteli bir PSU dur. Sıcaklık konusunda veyahutta elektrik kesintisi gibi şeylerde korkun olmasın. Tabi. Yinede senin kararın şimdiden hayırlı olsun.

Daryl7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Deryl
Hocam önerdiğim PSU çok kaliteli bir PSU dur. Sıcaklık konusunda veyahutta elektrik kesintisi gibi şeylerde korkun olmasın. Tabi. Yinede senin kararın şimdiden hayırlı olsun.
Bir hafta icinde karar vercem hocam bakalım hayırlısı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan baktim xpg markasına 10 adet koruması var diye gösteriyor az bir rakam değil bunuda aklımda tutucam

Son düzenleme:

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
SS Cool Zero ic yapi kalitesi olarak daha iyi, lakin ortada duzgun bir incelemesi yok. RM750'nin incelemesi var, performansi guzel PSU'lardan.

Şuan baktim xpg markasına 10 adet koruması var diye gösteriyor az bir rakam değil bunuda aklımda tutucam

10 adet koruma derken? OVP, OCP, OTP, OPP, UVP ve SCP DC korumalari; ICP ve SP ile etti 8.
NLO bir koruma degil, bir de BOP gormussundur belki o AC korumasi. FFP desen o yok Core Reactor'de.

BOP, ICP ve SP RM750 segmentinde bulunan neredeyse tum PSU'larda goruluyor, neredeyse dedim cunku arada SS Cool Zero gibi istisnalar var, ICP yok, ani akim korumasi yani. DC degil AC taraf ile ilgili bir koruma, olmamasi "alinmaz" derecesinde bir kalite dususu yaratmaz malum NTC termistoru olmasina ragmen 230VAC'de 90 kusur amper goren uniteler var; Seasonic Focus platformu uzerinde insa edilen cogu PSU buna ornek verilebilir.

Daryl7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Deryl
SS Cool Zero ic yapi kalitesi olarak daha iyi, lakin ortada duzgun bir incelemesi yok. RM750'nin incelemesi var, performansi guzel PSU'lardan.

10 adet koruma derken? OVP, OCP, OTP, OPP, UVP ve SCP DC korumalari; ICP ve SP ile etti 8.
NLO bir koruma degil, bir de BOP gormussundur belki o AC korumasi. FFP desen o yok Core Reactor'de.

BOP, ICP ve SP RM750 segmentinde bulunan neredeyse tum PSU'larda goruluyor, neredeyse dedim cunku arada SS Cool Zero gibi istisnalar var, ICP yok, ani akim korumasi yani. DC degil AC taraf ile ilgili bir koruma, olmamasi "alinmaz" derecesinde bir kalite dususu yaratmaz malum NTC termistoru olmasina ragmen 230VAC'de 90 kusur amper goren uniteler var; Seasonic Focus platformu uzerinde insa edilen cogu PSU buna ornek verilebilir.
Hocam bu kadar bilgin varsa madem sana şu corsair RM750W olan modeli sizce nasıl, benim tek istediğim ani voltaj ne biliyim yüksek ısı elektirk kesintisinden korumalı bir psu

Hocam bu kadar bilgin varsa madem sana şu corsair RM750W olan modeli sizce nasıl, benim tek istediğim ani voltaj ne biliyim yüksek ısı elektirk kesintisinden korumalı bir psu
Tabi ilerleyen zamanlarda bir ups almayi düşünüyorum

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Rm X >Silent Storm > RM. İkisi arasında SS daha mantıklı ayrıca Corsair alınacaksa X ve Grey modelini almak daha mantıklı.

Bütçeyi arttırabilirsen eğer XPG Core Reactor 750W öneririm dostum. 2600 TL lik bir fiyatı var.
750w bir psu ya 2k bile çok, 2.6k verilmez.

Daryl7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Deryl
Rm X >Silent Storm > RM. İkisi arasında SS daha mantıklı ayrıca Corsair alınacaksa Grey model daha mantıklı.

Yemin ediyorum kafam çok karıştı ben ne alicam aga😂

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Daryl7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Deryl
Rm X >Silent Storm > RM. İkisi arasında SS daha mantıklı ayrıca Corsair alınacaksa Grey model daha mantıklı.

Tek istediğim korumalı bir psu sistemdeki harhangi bir ürünü bozmasın ani voltaj her hangi bisey

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Tabi ilerleyen zamanlarda bir ups almayi düşünüyorum

Ani voltajlar ve dalgalanmalar icin varistor var PSU'da, OTP korumasi var yani sicaklik konusunda sorun olmaz, elektrik kesintisinde PSU'nun yapabileceği tek şey PWR_OK'unun doğru ayarlı olması; o da doğru ayarlı RM750'de. UPS alınacaksa zaten sıkıntı yok.

RM750 güzel ünite, iç yapı olarak SS Cool Zero net şekilde daha iyi olsa da performans için detaylı testler olmadığı için RM750 daha garanti bir çözüm. SS Cool Zero da tercih edilebilir, karar sende.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Gönlünden geçeni al iki üründe üzmez seni. Corsair'i de alabilirsin piyasası olan bir ürün değerini korur ileri de satması da kolay olur. Olmadı yazı tura atarsın :D

Daryl7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Deryl
Ben olsam ikinci el HX1200 alırdım.
Benim sistem daha kutudan çıkarmadım sadece psu kaldı sence ne kadar mantıki olur ikinci el? 1k fazladan verir yeni alırım daha iyi

Gönlünden geçeni al iki üründe üzmez seni. Corsair'i de alabilirsin piyasası olan bir ürün değerini korur ileri de satması da kolay olur. Olmadı yazı tura atarsın :D
Öyle yapicam en sonunda yazı tura atarim 😂

Top Bottom