Neler Yeni

PSU off konumda iken prize takip PSU'yu ON yaptığım zaman kivilcim cikiyor

Efe ErenE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Efe Eren Erden
Merhaba, bu sorunu 1 gun once kesfettim, gecen bilgisayarimin fislerini tamamen cikarttim odami falan temizledim. Sonrasinda fisleri tekrar prize taktigim zaman kivilcim ciktigini fark ettim. Sonra hemen PSU'yu OFF konuma konuma getirip fisleri prizden cikartip tekrar taktim, ardindan tekrar PSU'yu ON konuma getirdigimde yine kivilcim cikti. Her zaman olmuyor fisleri çıkarıp takarken oluyor, ama arada bir oluyor her zaman olmuyor. Bu sorun neden kaynakli olabilir? PC toplayalı 3 ay oldu, PSU modelimi assagiya biraakiyorum. Ayrica akim korumali priz diye bir şey duydum sorun prizdedir diye dusunuyorum. Hangi akim korumali prizi alabilirim onerirseniz sevinirim kaliteli bir şey olsun bütçe fark etmez. Bilgisayarimi kullanirken de hiçbir sorun yok bu arada ayni FPS ile oyun da oynuyorum sanirim parcalarda da sorun yok dunden beri kullanıyorum sorunsuz. Sorun var midir PSU degismeli miyim? Kullanim sirasinda hiçbir anormal durum olmuyor cunku.
Belki kivilcim cikar diye video kaydina aldim SS cektigim kadariyle SS i koyuyorum.

RTX 4060
i7 12700K
cooler master masterbox td 500 v2 kasa

1730991708932.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Ahmet Tosun
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198829337926/
Twitter
ahmetsn60
Discord
TheCyDonia#6461
C4, Çöp Gibi Bilgi İçermeyen Tabirler
Bomb has been planted

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Burak
Ark dicem de bu ark değil, ark reaktörü olmuş artık. Bence servise yollayın, fanteziye hiç gerek yok.

Thadox

80+ Bronze
Merhaba, bu sorunu 1 gun once kesfettim, gecen bilgisayarimin fislerini tamamen cikarttim odami falan temizledim. Sonrasinda fisleri tekrar prize taktigim zaman kivilcim ciktigini fark ettim. Sonra hemen PSU'yu OFF konuma konuma getirip fisleri prizden cikartip tekrar taktim, ardindan tekrar PSU'yu ON konuma getirdigimde yine kivilcim cikti. Her zaman olmuyor fisleri çıkarıp takarken oluyor, ama arada bir oluyor her zaman olmuyor. Bu sorun neden kaynakli olabilir? PC toplayalı 3 ay oldu, PSU modelimi assagiya biraakiyorum. Ayrica akim korumali priz diye bir şey duydum sorun prizdedir diye dusunuyorum. Hangi akim korumali prizi alabilirim onerirseniz sevinirim kaliteli bir şey olsun bütçe fark etmez. Bilgisayarimi kullanirken de hiçbir sorun yok bu arada ayni FPS ile oyun da oynuyorum sanirim parcalarda da sorun yok dunden beri kullanıyorum sorunsuz. Sorun var midir PSU degismeli miyim? Kullanim sirasinda hiçbir anormal durum olmuyor cunku.
Belki kivilcim cikar diye video kaydina aldim SS cektigim kadariyle SS i koyuyorum.

RTX 4060
i7 12700K

Alıntıyı görüntüle
Ya psu yanarsa? Yanmama ihtimali de var tabi ama ya yanarsa? Hani %50 - %50 alınacak risk değil. Risk oranı çok fazla.

Benim PSU fazla voltajdan zarar gördü, anakart ve ekran kartı bozuldu. Nerdeyse bir yıl oluyor ve tecrübelerime dayanarak söylemek isterim ki o psu onarılana veya değişilene kadar asla çalıştırma bence.

Efe ErenE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Efe Eren Erden
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya psu yanarsa? Yanmama ihtimali de var tabi ama ya yanarsa? Hani %50 - %50 alınacak risk değil. Risk oranı çok fazla.

Benim PSU fazla voltajdan zarar gördü, anakart ve ekran kartı bozuldu. Nerdeyse bir yıl oluyor ve tecrübelerime dayanarak söylemek isterim ki o psu onarılana veya değişilene kadar asla çalıştırma bence.
Yeni psu aldim yada degisim yaptim diyelim montaji icin nereye goturmeliyim? Sokmeyi de bilmiyorum zaten. Birde psu ne onerirsiniz ?

epalo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Durmuş T.
Bunun prizle filan alakası yok servise gönderin ve kullanmayın bunu yenisi gelene kadar.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,959
İsim
Kadir
psu yu mutlaka garantiye gönderin sorunlu ürün

Efe ErenE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Efe Eren Erden
psu yu mutlaka garantiye gönderin sorunlu ürün
5 yil garantisi vardi. Nasil gondericem belge mi lazim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bazen prizden de kivilcim cikiyor acaba psu yuzunden mi

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Ahmet Tosun
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198829337926/
Twitter
ahmetsn60
Discord
TheCyDonia#6461

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Göksel

RTX 4060
i7 12700K

Alıntıyı görüntüle
bu ne olm psu egzoz takmış resmen direkt garantiye yolla yenisini talep et

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,140
Üyeler
159,580