Neler Yeni

Yardım Pump Fan Girişi Yoksa Ne Yapmalıyım?

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar sıvı soğutucu alma aşamasındayım fakat bu soğutucunun Pump ve CPU fan olmak üzere 2 tane kablosu var.
Anakartımda pump fan girişi yok.
CPU ve SYS fan bağlantıları mevcut.
1-Bağlantıları nasıl yapmalıyım?
2- SYS fan soketinin aşağıda olması kabloda yetişememe gibi bir sorun teşkil eder mi?

Soket görsellerini buraya bırakıyorum. Anakart Biostar B450MH

312432423.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

@LordHasan Hocam bir bilgin var mı benzer bir konuda yorumunu gördüm sormak istedim.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Zamanında ben de araştırmıştım.
Pompayı CPU_FAN’a tak
Sıvı soğutmanın fanlarını ise çoklayıcı ile herhangi bir SYS_FAN girişine tak

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Zamanında ben de araştırmıştım.
Pompayı CPU_FAN’a tak
Sıvı soğutmanın fanlarını ise çoklayıcı ile herhangi bir SYS_FAN girişine tak
Çok sağol dostum. Şimdi kasanın fanları kontrolcüye takılı. Yan şu an sys fan soketi boşta. Sıvı soğutmanın fanlarını bu kontrolcüye mi yoksa sys fana takmam mı daha doğru olur biliyor musun?

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Çok sağol dostum. Şimdi kasanın fanları kontrolcüye takılı. Yan şu an sys fan soketi boşta. Sıvı soğutmanın fanlarını bu kontrolcüye mi yoksa sys fana takmam mı daha doğru olur biliyor musun?
Sıvı soğutmanın fanlarını direkt anakarta takman daha iyi olur. Takmazsan da çok bir sorun olmax.

Sıvı soğutmanın fanlarını direkt anakarta takman daha iyi olur. Takmazsan da çok bir sorun olmax.
Sıvı soğutmanın fanlarını tam devirde çalıştır falan diyorlardı. Onu da araştır istersen.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sıvı soğutmanın fanlarını tam devirde çalıştır falan diyorlardı. Onu da araştır istersen.
Çok sağolasın.

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Arkadaşlar sıvı soğutucu alma aşamasındayım fakat bu soğutucunun Pump ve CPU fan olmak üzere 2 tane kablosu var.
Anakartımda pump fan girişi yok.
CPU ve SYS fan bağlantıları mevcut.
1-Bağlantıları nasıl yapmalıyım?
2- SYS fan soketinin aşağıda olması kabloda yetişememe gibi bir sorun teşkil eder mi?

Soket görsellerini buraya bırakıyorum. Anakart Biostar B450MH

Alıntıyı görüntüle

@LordHasan Hocam bir bilgin var mı benzer bir konuda yorumunu gördüm sormak istedim.
Hocam yeni gördüm benim anakartımda da pump fan girişi yok o pini cpu fan'a taktım kalan fanlar için ise bir pin çoklayıcı aldım ve kasa fanları+ sıvı soğutma fanlarının pinlerini beraber sys fan pinine taktım sorunsuz çalışıyor

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam yeni gördüm benim anakartımda da pump fan girişi yok o pini cpu fan'a taktım kalan fanlar için ise bir pin çoklayıcı aldım ve kasa fanları+ sıvı soğutma fanlarının pinlerini beraber sys fan pinine taktım sorunsuz çalışıyor
Teşekkür ederim hocam.

Top Bottom