Neler Yeni

Rehber Punishing Gray Raven (战双帕弥什) İnceleme & Rehber

Selamlar,
Oyunu 1 yıldan beri oynuyorum. Deneyimlerimi paylaşmak isterim.​

Kuro Games tarafından Unity oyun motoru kullanılarak geliştirilmiştir. Wuthering waves'i illaki duymuşsunuzdur, geliştiricileri aynıdır.

Hikaye
Oyunun amacı nedir? Oyunda siz bir komutansınız. Constructs (yapılar) asker gibi de düşünebilirsiniz. Onları yönetiyorsunuz ve onları kullanarak savaşıyorsunuz.
İlerleyen zamanlarda komutan olarak da oynuyorsunuz
Ne için savaşıyoruz? Deneyler sonucu "Punishing" (cezalandırıcı) virüsü patlak verir ve makinalar (robot) olan büyük kısmı bundan etkilendi insana hizmet eden robotlar artık insanların yaşamına son vermeye amaçlamıştır. Bunlar "Corrupted" olarak da bilinir. Virüs tek robotları değil insanları da etkiliyor, insanları hücreleri yok olarak acı bir şekilde ölüyor. Bitti mi? Bitmedi "Ascedants" grubu var. Bunlar virüsten etkilenmiş virüsü kontrol edebilenlerdir. Virüsün gelişmesine destek sağlayıp insanların sonunu daha hızlı getirmeye amaçlamıştır neyse ki hepsi gücünü kötü amaçla kullanmıyor, "Ascedant" olup da insanlık için savaşanda var. Virüs çıktıktan sonra insanlar babylonia (büyük bir uzay istasyonu) sığınıyor. Orada insanların çoğu bilim adamlarıdır diğer insanları almadılar çünkü kapasite sınırlıydı. Hikayenin gerisinde insanların virüsü savaşmakla alakalı olduğu için uzatmak istemiyorum.

Benim Görüşüm: Oyunun %95'i görsel-roman içeriyor. Biraz olsa da kitap okumuş gibi hissiyat veriyor. Hikayede "Corruption" kısma gelene kadar sıkıcı gelebilir sonradan sarıyor. 8/10
Karakter Sistemi:

Oyunda 3 seviyeli karakterler var. Güçlüden zayıfa sırasıyla: S Rütbeli, A Rütbeli, B rütbeli

Bu üçlünün içinde de iki grup var. Omniframe ve Uniframe

Omniframe: Geleneksel savaşma tekniği ile kullanılır. Diyecek bir şey bulamadım...
Uniframe: Bu karakterler savaşma tekniği omniframe'dan farklıdır. Uniframe için bazı özel düşman ve bosslar vardır. Peki farkı ne? Bu bosslar tam saldırırken genellikle gözünde renk belirir. İşte Anlamları:

Mor: Bu rengi gördüğünüz an "dodge" (koşma) tuşuna basılı tutun. Ona özel bir hamle yaparsınız. Düşmanın canını daha fazla gider
Turuncu: Bu rengi gördüğünüz an tam saldıracakken sizde "basic attack" kullanın. Bu size saldırmasını engeller ve yine canı fazla gider
Kırmızı: Bu rengi gördüğünüzde kaçınız yani "dodge" (koşma) tuşuna basın.

Oynanış Mekanikleri (Gameplay)
Savaşa başlamadan önce mavi,sarı,kırmızı slotlara karakterleri yerleştiriyoruz. Ardından savaşa başlayabiliriz Oynayışı çok basittir. Mobilde 2 parmakla bile oynayabilirsiniz. PC için W,A,S,D tuşları ile hareket edip düşmana saldırıyorsunuz. Basit Saldırı yaparken küreler kazanıyorsunuz. Küreler daha çok hasar verir. Aynı renkte 3 küre kullanıldığında sarıysa sarı slota hangi karakter koyulduysa asist yapıyor. (Attacker yada Tank ise 2 saniye savaşır. Support veya Amplifier ise can verir). Karaktere göre savaş tekniği değişiyor "Celica's Class" yerinden karakteri nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz Matrix'i anlatayım. "Matrix" olduğunda zaman durur ve düşmana saldırmak için iyi bir fırsattır. Peki "matrix" nasıl oluyor? Düşman tam saldıracakken Dodge (koşma) tuşuna basınız. ve birkaç saniyeliğine zaman duracaktır düşmana saldırabilirsiniz (Co-Op için bu durum geçersizdir). Savaş başladığında arayüzde şunlar vardır:

- Basit saldırı
- Koşma (Dodge)
- Küreler
- İmza (ulti)
- Karakterler
- Hedefe kitlenme
arayüz.png

Benim görüşüm: Oynanışı gayet basit. Seçtiğiniz karaktere göre fazla hasar yapmak için kombo ezberlemek gerekebilir. 9/10

Grafikler, Sesler ve Müzikler

Grafik
: Ne yazık ki beklentileri karşılamadı. Wuthering Waves'e bakıyorum bir de buna bakıyorum çok geride. FXAA yerine MSAA olsaydı daha iyi sonuçlar olabilirdi. 6.5/10
1729018146035.png

Sesler: Karakterlerin konuşması, savaş içindeki efektler; savaşta ki atmosferi veriyor. Kılıç sesleri, silah sesleri, patlama sesleri mükemmel. Karakterin canı azaldığında farklı şekilde konuşması olsun beğendim. 8.5/10

Müzikler: Hikayede ilerlerken komik durum varsa ona göre müzik, üzücü bir şey varsa ona göre müzik oluyor. Sizi o duyguyu hissettiriyor. Bosslara göre müzikler değişiyor. Müzikler Çin şirketli "Vanguard Sound" tarafından yapılıyor. Oyunda size o atmosferi vermeye çalışır. Aslında daha açıklanacak var aklıma bu kadar geldi kesinlikle bu puanı hak ediyor. 9.5/10

Üçünün Puanı: 8/10

Monetizasyon (Gacha): Oyunda karakter çıkarma sisteminin tanımıdır. karakter çıkarmak oldukça basittir. Herhangi bir fazladan malzeme toplama gerek yoktur. Kart yada ticket ile kolayca çıkartabilirsiniz ancak S karakter çıkarmak sabır işidir. Öncelikle S karakteri nasıl çıkartcağınızı öğrenelim.

Bunun için "Black Cards" veya "Event Construct R&D Ticket" gereklidir. Her araştırma (kasa açma gibi düşünün) 250 "black cards" veya 250 "Event Construct Ticket gerektirir. Ancak her açtığınızda size malzeme (EXP Pod,Cogs..) ,karakter parçası gelebilir. S karakteri garanti çıkarmak için 60 tane araştırma gereklidir. İlk başladığınızda bu sayı 40'tır. Günlük görevler, haftalık görevler yada event görevlerinden kolayca "black cards" veya Event "Construct Ticket" elde edebilirsiniz.

Şimdi A karakterini nasıl çıkartcağınızı öğretim.
A karakteri çıkartmak için "Basic Construct Ticket" veya "Black cards" gereklidir. S karakteri gibi her 60 araştırmada değil, her 10 araştırmada çıkıyor. Bunun dışında üstteki söylediklerim ile aynı ama benden tüyo "black cards" A karakter çıkarmak için kullanmayın görevler yaparak biriktirin.

B Karakterler üç tanedir. Oyunun başında tutorial kısmında ücretsiz verilir. Savaş için onları geliştirmenizi önermem. (İstisna: A yada S karakteriniz yoksa zorundasınız).
A karakteri veya S karakterini geliştirmeye önem verin.

Karakterin bir silahı olması gerek. Silah çıkarmak içinde araştırma yapmanız gerek. "Target Weapon Ticket" veya "Black Cards" gereklidir. Her 30 araştırmada 6 yıldızlı silah elde edebilirsiniz. 6 yıldızlı silahları kullanışlı bir S karakterine takmanızı öneririm

Oyunda para yatırmadan makul bir seviyede karakteriniz güçlü yapabilirsiniz. Kesinlikle para yatırmanıza gerek yoktur. Yinede hızlı gelişmek istiyorsanız "Black Card Monthly Pass" alabilirsiniz

Karakteri yükseltmek için size kolaylık sağlıyor. En zor yükseltme S karakterin rütbesini yükseltmektir. (SSS+ yapana kadar canınız çıkabilir)
Karakterin rütbesini artırmak için karakter parçası gereklidir. Araştırma veya "Phantom Pain Cage" kısmından bulabilirsiniz.

Oyun kesinlikle Free To Play

Ekstralar:

Dorm: Chibi karakterlerinizle evcilik oynayabilirsiniz (saçını tarama, yatakta uyumasını sağlamak) ayrıca karakterin istekleri var onları yerine getirip Dorm coin alabilirsiniz yada sadece etkileşimle de alınabilir. Dorm'da karakterlere "Comission" kısmından iş atayıp işini tamamladığında "Dispath Certificate" kazanırsınız onlarla malzeme alabilirsiniz yada Belirli S karakteri çıkartmak için karakter parçası alabilirsiniz
1729022832539.png

Karakterle Etkileşim: Tek Dorm'da değil Lobide bile karakterin üstüne tıklayarak karakterle etkileşim kurabiliyorsunuz. Ayrıca ona hediye verdiğinde ilişki seviyesi gibi şey yükselir. sizle daha çok muhattap olur.
Örnek olarak seviye 1: sadece tıkladığınızda sizinle konuşur. Seviye 2 olduğunda artık her oyuna girdiğinde sana selam verir. Seviye 3: oyunda çok uzun süre durduğunda oyundan çıkmanı söyler. Seviye 4: Lobide herhangi bir şey yapmayıp (afk kalmak) "Hala burada mısın" gibimsi birşeyler söyler. Seviye 5: Mobilde lobide telefonu salladığınızda ekranın hareket ettiğini görürsünüz. Seviye 5'te her salladığınızda karakter düşüyor gibi hareket yapar.

1729024785488.png

Collab: Güncel olarak şuan Nier Automata ve Black Rock Shooter ile işbirliği yapmış. Ayrıca Collab içinde hikayeler vardır. Ancak bu hikayeler "Nier Automata","Black Rock Shooter" bağımsız mı bağımlı mı tam olarak emin değilim çünkü hikayesini bakmadım.

2B,9S,2A ve Black Rock Shooter "Playable" olarak karakterleri var. Ancak şuan Nier Automata'nın hiçbir karakterini alamazsanız. Bir süre içerisinde event oluyor o süre içerisinde event bitmeden karakteri çıkarmanız lazımdı. Burada Saldırı efektleri falan Nier Automata'nın oyuna göre daha basit ama 3 yıl öncesi olduğu için normal buluyorum. Black rock shooter'ın PS oyunu olduğu için onla karşılaştırmadım. Nier automata karakterlerini sadece "Character trial" kısmından oynayabilirsiniz. Ayrıca hikayeleri oynamak için profiline tıklayıp, codex kısmında story replay olacak, orada" untold naraka" nier automata için hikayesini bulabilirsiniz.

Şuan Black Rock Shooter event'i var ve 30 Ekim 2024 tarihine kadar karakteri alabilirsiniz. Event bittiğinde "Rerun" olmadıkça bir daha asla alamazsanız. Ayrıca Collab içinde hiç "rerun" olmadı.

1729025002901.png

1729025033117.png

Çin Sunucusu (战双帕弥什)

Bu oyunun 5 tane farklı versiyonu var. GLOBAL, Çin, Tayvan, Japonya ve Güney Kore. Neden bunu ekledim? Global Sunucu ile Çin sunucu arasında güncellik olarak tam 1 YIL fark var. Yani çin versiyonunda çıkan yeni karakter globale 1 yıl sonra düşüyor. Böylece çıkacak karakterleri önceden görebiliyorsunuz. Başka farkı yok ama aralarındaki süre az değil.

GLOBAL
Çin

1729025967602.png
1729025986594.png

İnceleme bu kadardı. Biraz eksik olmuş olabilir. Aklınıza takılan soruları sormaktan çekinmeyin.

Son düzenleme:
Top Bottom