Neler Yeni

Python Geliştirmek İçin Ne Yapılmalı?

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ubeydullah Can
16 yaşında yazılım mühendisi olmak istiyen birisiyim. Önceden C# ile başlayıp aşırı başlangıçta bırakıp sonrasında Python başladım. Onu da başında bırakmak zorunda kaldım. Geçen günlerde bir youtuberın 1.5 saatte Python öğrenme adında bir videosuyla karşılaştım ve bitirdim. Önceden 1 2 günümü verdiğim pythonu 4 saatte 10 kat daha ilerlettim. Ama yine de aşırı acemiyim. Sizce nasıl geliştirebilirim?

Ve ek olarak bir sorum daha var. Her ne kadar yazılımcı olmak istesem de hangi konuda ilerlemek istediğimden emin değilim. Bunda nasıl karar almam gerek sizce?

Son düzenleme:

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Fatih Ayhan
Yazılıma başlamak için verilmesi gereken en önemli kararlardan biri hangi alanda çalışmak istediğindir. Buna karar vermekte ilk bakışta zorlanabilirsin. Hangi alanda neler yapılmış, nasıl yapılıyor, ne kullanılıyor gibi sorulara cevap bularak başlayabilirsin alan seçimine. Zamanla yazılım alanlarını (frontend dev, backend dev, full stack, mobile dev, game dev gibi gibi) tanımaya başladıkça zaten neyin sana daha az hitap ettiğini, hangi alanda çalışmaktan daha çok zevk alacağını keşfedebilirsin. Nihayetinde bir alan seçtiğin zaman o alanda kullanılan etkili bir programlama dilini öğrenmeye başlayarak en önemli adımı atmış olacaksın. Bunlara rağmen alan seçemiyorsan yine de. Farklı alanlarda kullanılan programlama dillerini araştırıp bunlardan birini seçebilirsin.

CemSultan01

80+ Bronze
Yaşımız aynı. Ben Python da en son üye giriş sistemi fln yapmıştım. Sonra bende bırakmak zorunda kaldım 5 ay hiç kod bile yazmadım sonra oyun yapmak istedim şuan oyun alanında kendimi geliştiriyorum. Sana öneri kankam, mesela aklına küçük de olsa proje fikri mi geldi? Eğitim videolarını boşver o proje için gereken kodları öğren internette araştır. Biraz değişik anlattım. Anlamadığın yer olursa sor kanka

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ubeydullah Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yaşımız aynı. Ben Python da en son üye giriş sistemi fln yapmıştım. Sonra bende bırakmak zorunda kaldım 5 ay hiç kod bile yazmadım sonra oyun yapmak istedim şuan oyun alanında kendimi geliştiriyorum. Sana öneri kankam, mesela aklına küçük de olsa proje fikri mi geldi? Eğitim videolarını boşver o proje için gereken kodları öğren internette araştır. Biraz değişik anlattım. Anlamadığın yer olursa sor kanka
hah ben de tam onu yapmıştım. bankalıydı benimki. şuanda c# mı çalışıyorsun peki? ve proje için gereken kodları nasıl bulabilirim? yani biraz araştırıp ben de bir şeyler bulmuştum bu banka şeysinde de baya uğraşmıştım bulmak için. yani neyi nasıl aratmam gerek bilemiyorum.

CemSultan01

80+ Bronze
hah ben de tam onu yapmıştım. bankalıydı benimki. şuanda c# mı çalışıyorsun peki? ve proje için gereken kodları nasıl bulabilirim? yani biraz araştırıp ben de bir şeyler bulmuştum bu banka şeysinde de baya uğraşmıştım bulmak için. yani neyi nasıl aratmam gerek bilemiyorum.
Markete gidcem şimdi gelince yazarım :)

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Fatih Ayhan

buroxit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
Terkedilmiş İsmetpaşa Mah. Bayrampaşa / İstanbul
İsim
Bahtiyar Sözkesen
Instagram
instagram.com/profiles/buroxit
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199031367267
bunları yapabilmik için öncelikle ingilizceye hakim olmak lazım. Nasıl evrensel dil ingilizce ise dillerde deki birsürü terim ingilizcedir. Terimi bırak resmen bilgisayar dili ingilizce. yani öncelikle ingilizceyi kavramak ve birazcık bilmek lazım. Ayrıca takıldığın yerde arama motoruna incilizce yazmalısın çünkü bunların türkçe cevapları sınırlı ve az ama ingilizce öyle değil.

kısacası bunlar için ingilizce şart ve ingilizce aratman gerek.

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ubeydullah Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bunları yapabilmik için öncelikle ingilizceye hakim olmak lazım. Nasıl evrensel dil ingilizce ise dillerde deki birsürü terim ingilizcedir. Terimi bırak resmen bilgisayar dili ingilizce. yani öncelikle ingilizceyi kavramak ve birazcık bilmek lazım. Ayrıca takıldığın yerde arama motoruna incilizce yazmalısın çünkü bunların türkçe cevapları sınırlı ve az ama ingilizce öyle değil.

kısacası bunlar için ingilizce şart ve ingilizce aratman gerek.
ingilizcem iyi zaten bu mesleğe yönelmemi sağlayan şeylerden biri de ingilizcemin iyi olması oldu ve aynen birkaç araştırma yapmak zorunda kalmıştım onlar da ingilizce olmuştu

CemSultan01

80+ Bronze
Bu herkes için doğru bir tavsiye değil.
Yani herşeyi öğrenmek ilk aşamada yanlış bence bunun yerine en gerekli şeyleri öğrenmek mantıklı tabii en gerekli şeyleri de söylediğim yöntemle öğrenir. Bir proje tasarlar ve yavaş yavaş araştıra araştıra yapmaya başlar :)

buroxit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
İsim
Bahtiyar Sözkesen
Instagram
Steam
ingilizcem iyi zaten bu mesleğe yönelmemi sağlayan şeylerden biri de ingilizcemin iyi olması oldu ve aynen birkaç araştırma yapmak zorunda kalmıştım onlar da ingilizce olmuştu
ingilizce varsa np bende senin gibi ingilizceim iyi olması ve 5 yaşımdan beri pc ile uğraşıyor olmam beni buralara getirdi.

HTML, CSS, JS, c#, .net, SQL, biliyom. şimdi kotlin, java, python, C öğrenmeye çalışıyorum.

şimdi yks ye hazırlanıyorum. Bilgisayar/yazılım Müh. istiyom. hayırlısı

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ubeydullah Can
ingilizce varsa np bende senin gibi ingilizceim iyi olması ve 5 yaşımdan beri pc ile uğraşıyor olmam beni buralara getirdi.

HTML, CSS, JS, c#, .net, SQL, biliyom. şimdi kotlin, java, python, C öğrenmeye çalışıyorum.

şimdi yks ye hazırlanıyorum. Bilgisayar/yazılım Müh. istiyom. hayırlısı
yks zamanı yazılımla uğraşmak baya iddialı olacak gibi umarım istediğinize kavuşursunuz.
şu anda tamamen söktünüz mü bu bütün dilleri? ve eğer öyleyse öğrenmek için nasıl bir yöntem izlediniz?

buroxit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
İsim
Bahtiyar Sözkesen
Instagram
Steam
yks zamanı yazılımla uğraşmak baya iddialı olacak gibi umarım istediğinize kavuşursunuz.
şu anda tamamen söktünüz mü bu bütün dilleri? ve eğer öyleyse öğrenmek için nasıl bir yöntem izlediniz?
yazılıma ara verdim derslerime çalışıyorum aslında.

Tamamen sökemedim ve tamamen sökmeyede gerek yok. Sadece dillerde kullanacağımız önemli kısımları yani if else dediğimiz değişkenleri öğrenmek ve birazda algoritma bilmek önemli. HTML,CSS, .net %90 söktüm. Web developer olmama az kaldı.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Fatih Ayhan
Yani herşeyi öğrenmek ilk aşamada yanlış bence bunun yerine en gerekli şeyleri öğrenmek mantıklı tabii en gerekli şeyleri de söylediğim yöntemle öğrenir. Bir proje tasarlar ve yavaş yavaş araştıra araştıra yapmaya başlar :)
Hangi başlangıç adı altında verilen eğitim serisi her şeyi öğretiyor ki? Araştırarak öğrenmek bence de daha mantıklı ama bu işe yeni başlayan biri daha terimlerin isimlerini nasıl araştırma yapması gerektiğini bilmediği için başta bunu yapması biraz zor olabilir.

Top Bottom