Neler Yeni

Python ile Ne Yapılır?

Bugra5211

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Buğra Çorbacı
Bir zaman şu kursu satın almıştım. Python'ın aşağı yukarı ne yaptığını biliyorum. Ben bilen kişilerden birebir yanıt almak istiyorum. Nedir bu Python ve ne işe yarar?
Hocam valla biz kullanıyoruz pc dersinde. Hocaya sorduğumda bununla oyun bile yapılıyormuş. Ama biz derste anca 0'dan 100'e kadar olan çift sayıları yazmayı öğrenmiştik xd

fruko.gzz

80+ Silver
Açıkçası aklım çok karışık. Ne yapmak istediğimi bile şu an bilmiyorum. Python kullanarak etik hacker'lık öğrenmek (Atıl Samancıoğlu), C# ile Unity üzerinde oyun geliştirmek ya da Dart dili ile Android üzerinde geliştirme yapmak... :(
İlk önce ne yapmak istediğini bul ondan sonra hangi dili öğrenmen gerektiğini öğren (Algoritma öğrenmen gerek önce) ve bol proje yap.

ByRunCe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Harun Emre CERİTLİOĞLU
Şöyle söyleyeyim her dille çoğu şeyi yapmak mümkün. amacın hangi dili öğreneceğim olmamalı. Aklında bir proje oluşturup o projeyi hangi dille nasıl yazabilirim diye düşünmen senin daha çok işine yarar. Zaten bunca büyük firmalar işe ilk yazılım dili öğrenerek değil, projeyi nasıl yapacağını öğrenerek başladı. umarım açıklayabilmişimdir. Ama python çok önü açık bir dil ve hem öğrenmesi basit hem de hemen hemen çoğu şeyi yapabileceğin bir yazılım dili. Başarılar

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Şöyle söyleyeyim her dille çoğu şeyi yapmak mümkün. amacın hangi dili öğreneceğim olmamalı. Aklında bir proje oluşturup o projeyi hangi dille nasıl yazabilirim diye düşünmen senin daha çok işine yarar. Zaten bunca büyük firmalar işe ilk yazılım dili öğrenerek değil, projeyi nasıl yapacağını öğrenerek başladı. umarım açıklayabilmişimdir. Ama python çok önü açık bir dil ve hem öğrenmesi basit hem de hemen hemen çoğu şeyi yapabileceğin bir yazılım dili. Başarılar
Açıkçası şu andan itibaren ne yapmak istediğimi de bilmiyorum. Sadece programlama öğrenmek istiyorum. Bunun için Python öğrenirsem acaba zamanımı boşa mı harcamış olurum diye düşünüyorum.

fruko.gzz

80+ Silver
Açıkçası şu andan itibaren ne yapmak istediğimi de bilmiyorum. Sadece programlama öğrenmek istiyorum. Bunun için Python öğrenirsem acaba zamanımı boşa mı harcamış olurum diye düşünüyorum.
Hangi dili öğrenirsen öğren hele ki python gibi bir dili bence boşa öğrenmiş olmazsın bir aşinalığın olur. Olur ya bir yerde karşına gelir.

neptün yüksel

80+ Bronze
Açıkçası aklım çok karışık. Ne yapmak istediğimi bile şu an bilmiyorum. Python kullanarak etik hacker'lık öğrenmek (Atıl Samancıoğlu), C# ile Unity üzerinde oyun geliştirmek ya da Dart dili ile Android üzerinde geliştirme yapmak... :(
Uygulamalar öyle tutan bir şey değil.
Bu devirde çok dijital kirlilik var. Her şeyin bir şey var yani.

Şimdilik bu işlere yeni atılanlar için gelir kaynakları oyunlar üzerinde daha iyi bir kazanç getirisi var.
Web sitesi için bireysel müşteriler genelde hazır site yapım araçlarını kullanırken, kurumsallar veya büyük ölcekli işler için firmalara başvuruyorlar.

ByRunCe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Harun Emre CERİTLİOĞLU
hayır python öğrenmen zarar değil aksine yarar. Ama tavsiyem önce algoritma öğren. yani en baştan başla. internette python yol haritası denen bi halt var yazarsan çıkar büyük ihtimalle. oradan da adımları izle. aslında ingilizce konusunda iyi değilsen oradan başlaman daha iyi olur, çünkü yazılım sektöründe çok işine yarayacak.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
hayır python öğrenmen zarar değil aksine yarar. Ama tavsiyem önce algoritma öğren. yani en baştan başla. internette python yol haritası denen bi halt var yazarsan çıkar büyük ihtimalle. oradan da adımları izle. aslında ingilizce konusunda iyi değilsen oradan başlaman daha iyi olur, çünkü yazılım sektöründe çok işine yarayacak.
Yazılımcı olmak istemiyorum aslında. Mesleki hedefim psikiyatri hekim olmak.

ByRunCe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Harun Emre CERİTLİOĞLU
Yazılımcı olmak istemiyorum aslında. Mesleki hedefim psikiyatri hekim olmak.
hobi olarakta öğrenebilirsin. Ben bu aralar dil öğrenmeye çok merak saldım polygot olacam yakında xd
Mesaj otomatik birleştirildi:

hobi olarakta öğrenebilirsin. Ben bu aralar dil öğrenmeye çok merak saldım polygot olacam yakında xd
Ya kısacası herşeyin başından başlamak cidden çok önemli. Hiçbir şey bilmeden yazılım dili öğrenmek ilerde sorunlar yaratır. temeli sağlam al, sorun yaşama.

Top Bottom