Neler Yeni

Yardım Q9550 vs X5470 Arada Çok Fazla Fark Var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
Bütçe
5
Arkadaşlar 8 GB DDR3 1333 MHz ramli Gigabyte G41M combo anakart için Q9550 ile Xeon X5470 arasında fazla peformans farkı var mı? G41M combo sanırım X5470 işlemciyi çalıştırıyor. G41M combo anakartlarda overclock biraz zor olduğu söylenmiş daha evvelden forumlarda. Şimdi ben Xeon X5470'e overclock yaparak ve yapmadan kullansam her iki durumda Q9550'e göre ne kadar % kaç performans artışı ve oyunlarda ne kadar FPS kazancım olur?

Onun haricinde işlemcilerin yüksek ısıyla beraber uzun süre kullanıldığında yıprandığını ve daha düşük özellikte ve daha az yıpranmış işlemcinin yıpranmış işlemciden daha fazla performans verebileceğini söyleyen yazılar var. Bütün bunlardan başka LGA 775 için en iyi işlemciler QX9770, X5482, X5492 olarak gözüküyor. Benim anakart bu işlemcileri çalıştırır mı? Eğer çalıştırırsa bu işlemcilerin de Q9550'e göre overcloclu ve overcloclsuz % kaç performans ve oyunlarda FPS kazancım olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
rlmgk32.jpg

Onceki yillarda donanimhaberde de konular acan Ismail TPC youtube kanali benim anakartin aynisi ile yani Gigabyte GA G41m Combo ile X5470 islemcide hizi 3,33 den overclock ile 3,60 ghz hiz yapti. Benim eski anakart Asus P5K SE ile ise 4,20 ghz e cikardi islemci hizi. Ondan daha evvel ise yine Asus P5K SE ile bu kez X5460 islemcinin hizini 3,16 ghzden 4,20 ghze cikardi. Asus P5K SE benim eski anakart duruyor evde bi kenarda. Onun en fazla 8 gb ddr2 1066 mhz ram destegi var. Gigabyte GA G41m combo nun ise 8 gb ddr3 1333 mhz ram destegi var ama Asusun overclok olayi Gigabyta gore baya baya iyiymis.

Son düzenleme:

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Çok uzun süre LGA775 sistem kullandım ve işlemci ram anakart da çok değiştirdim. Bu devirde pek uğraşılacak iş değil çünkü verdiğin emeğe değmez. Özellikle de ben olsam modlu xeonlara pek yaklaşmazdım. Çünkü deneyimlediğim ve diğer kullanıcılardan gördüğüm kadarıyla overclock yapmasan bile intelin stok fanıyla kullanmak pek mümkün değil çünkü çok ısınıyorlar.

Tabi ki bu işler bütçe meselesi ancak güncel bir sisteme geçebildiğin anda geçmeni tavsiye ederim. Aslında çok büyük bir para harcamana gerek yok. İlk etapta elindeki işlemci+anakart+ram+ekran kartı (modelini bilmiyorum) satıp üzerine biraz ekleyip ikinci elden Ryzen 3 2200G+AM4 anakart+ mümkünse çift kanal 16 GB ram alıp keyfine bakabilirsin. 2200G'nin içerisindeki dahili grafik birimi çift kanal ram ile hemen hemen GT 1030 gücünde ki bu da bir çok oyunu oynatır demek oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
Çok uzun süre LGA775 sistem kullandım ve işlemci ram anakart da çok değiştirdim. Bu devirde pek uğraşılacak iş değil çünkü verdiğin emeğe değmez. Özellikle de ben olsam modlu xeonlara pek yaklaşmazdım. Çünkü deneyimlediğim ve diğer kullanıcılardan gördüğüm kadarıyla overclock yapmasan bile intelin stok fanıyla kullanmak pek mümkün değil çünkü çok ısınıyorlar.

Tabi ki bu işler bütçe meselesi ancak güncel bir sisteme geçebildiğin anda geçmeni tavsiye ederim. Aslında çok büyük bir para harcamana gerek yok. İlk etapta elindeki işlemci+anakart+ram+ekran kartı (modelini bilmiyorum) satıp üzerine biraz ekleyip ikinci elden Ryzen 3 2200G+AM4 anakart+ mümkünse çift kanal 16 GB ram alıp keyfine bakabilirsin. 2200G'nin içerisindeki dahili grafik birimi çift kanal ram ile hemen hemen GT 1030 gücünde ki bu da bir çok oyunu oynatır demek oluyor.
Aslinda evet birkac mesaj once de bu benzer gorus belirten arkadas vardi. Ben de ddr4 ramli hazir kasalar ve labtoblarin uygun fiyatlardan basladigini ve gercekten masraf yapmaya degmeyecek malzemeler oldugunu soylemistim. Benimkisi iste sadece meraktan ve biraz da belki baska birinin isine yarar diye acilan bir konu. Ama tabii ki dediginize sonuna kadar katiliyorum. En ufak bir itirazim bile yok.

Top Bottom