Şimdi kulaklığı daha 1 gün deneyimledim. Hani bir kulaklığı ilk aldığında ve dinlemeye başladığında varsayılan ses tonunu kıvamını önce yadırgarsın sonra kulağın ve beynin bir süre sonra buna alışınca o senin için normal gelmeye başlar ya, ben bu kulaklıkta onu yaşamadım; sanki yeni almamışımda birkaç haftadır kullanıyormuşum gibi hissettim ses tonlamasından dolayı. Frekanslar dengeli (flat) ayarlandığı ve bende flat düzeyde sevdiğim için yadırgama yaşamadım. Ses kalitesinin güzel olmasınında katkısı var bu alışma sürecinde. Sanki Tronsmart Spunky Beat dinlemişim gibi hissettim. Bu arada benim telefonda kulaklık Aptx Adaptive olarak çalışıyor yani tam veriminde kullanabiliyorum. Tronsmart ta Aptx destekliydi ve flat düzeyde ayarlanmış onunda tonları. Ses kalitesi konusunda gerçekten beğendiğimi söyleyebilirim. Her frekansta dengeli ayarlanmış fakat ses keskin ve birazcık parlak, rahatsız edici bir parlıklığı yok. Var olan parlaklık bence keskin ve net sesinden geliyor. Ses seviyesi sesi yüksek diyebileceğin bir kulaklığın yüzde 80-85 i kadar. Ses yüksekliği başta üzüyor ama kulak alışınca normal gibi geliyor fakat her kaynak (film, müzik) aynı seviyede sese sahip olmadığı için biraz daha ses artırmak istiyor insan. Bir uygulama indirip sesi sadece yüzde 10 artırdım ve bana son sesi ideal geldi bu halde. Yüzde 10 artırdıktan sonra dışarı çıktım, asansör takırtı seslerini, yoldaki araç seslerini ve marketteki insan seslerini duymadım ama tramvay ve otobüse binmediğim için yalıtımı iyi diyemem henüz. Müzik çalmıyorken yalıtımı çok iyi değil. Enes özen videosunda da yalıtımdan bahsediyor izlemeni tavsiye ederim. Benim kulak içi geniş yani en büyük boy silikon kullandım. Buna rağmen bir büyüğü olsa belki onu takardım. Silikonundaki sorun kulak içini çok sıkıca doldurmuyor en azından benim için öyle. Sende farklı olabilir. Ben eğer bir kulaklığa hafif içe doğru bastırdığımda ses seviyesi ve bassı artıyorsa ya silikon bana uygun değildir yada silikon kulaklığa uygun değildir. Bunda da bu olay birazda olsa var. Hafif bastırınca çok az ses artıyor ama çok az ve ses doygunluğu da çok az artıyor. Daha iyi bir silikon tasarımı durumu biraz daha iyi hale getirebilirdi benim için. Başkasında durum bambaşka olabilir kulak yapısına bağlı. Mikrofon da önemli benim için ve aradığım 2 kişi yanımdan arabalar geçerken konuştuğumda şikayet etmediler ve sesimin iyi geldiğini söylediler ama daha gürültülü bir yerde test etmek lazım illa ki. Dokunmatikler çok hassas, şimdilik sorun yok. Uygulaması içindeki ekolayzır ayarını sevmedim. Ekolayzır ayarlamaya girince var olan ses tonu üzerinden ayarlama yapmıyor, önce direk sesi komple değiştiriyor sonra o şekilde ayarlamanı istiyor. Bu çok mantıksız yani var olan ses kalitesi üzerinde oynatması gerekir komple sesi değiştirip te değil. Ekolayzırsız ses düzeni zaten bana uygun. Kutusunun kapağı hafif bir şekilde oynuyor kapalıyken özellikle, umarım normaldir.