Selamlar dostlar sistemim çoğunlukla internetteki testlerin çoğunun altında(göze batacak biçimde %20-30 arası) performans veriyor, driverlarımın hepsi güncel Windows10/11 ikisinde de test ettim baştan kurulum yaptım. Hala garanti süresi içerisinde acaba garantiye yollasam mı diye düşünüyorum ama okulu da bilgisayardan götürüyorum ve görünürde hiçbir sorun yok (benchmark veya Windows 11'in kendi performans testinde sıkıntı yok). İtopya'dan satın aldım sistemi kurulumu onlar yaptı. Bazı oyunlarda aldığım ortalama değerleri aşağıda paylaşacağım.
Apex Legends: Düşük-orta ayar ortalama 120 FPS 80-90 bandına düştüğü de oluyor.
Baldur's Gate 3: Yüksek ayalar FSR: Maksimum kalite ortalama 80FPS 60'ın altına düşüyor.
League of Legends: Orta ayarlar, ortalama 120FPS, fightlarda 80'lere düşüyor.
God of War: Yüksekte 50-70 bandı arası.
Hitman 3: Ultra-yüksek ortalama 130FPS(sıkıntısız oyunlardan biri)
Battlefield 5: Orta-yüksek hikaye modunda 40-70 arası.
Days Gone: Ultra- ortalama 90FPS camplerde 60'lara düşüyor(bu da sıkıntısız oyunlardan biri)
Not: XMP açık, 2 SSD var ikisinde de bolca yer var, sıcaklık değerlerinde ve CPU GPU kullanım değerlerinde herhangi bir sıkıntı yok. Termal macun değiştirdim, kasa temiz.
Sistemin bütün özellikleri ekteki görselde mevcut. Ayrıca genel bilgisayarı kullanırken de yavaşlık hissediyorum çok rahatsız etmese de ara ara takılmalar oluyor( İtopya'dan geldikten 1 sene sonra olmaya basladı format attıktan sonra geçti şimdi tekrar yavaş yavaş hissettiriyor - 7-8 ay oldu format atalı)
Apex Legends: Düşük-orta ayar ortalama 120 FPS 80-90 bandına düştüğü de oluyor.
Baldur's Gate 3: Yüksek ayalar FSR: Maksimum kalite ortalama 80FPS 60'ın altına düşüyor.
League of Legends: Orta ayarlar, ortalama 120FPS, fightlarda 80'lere düşüyor.
God of War: Yüksekte 50-70 bandı arası.
Hitman 3: Ultra-yüksek ortalama 130FPS(sıkıntısız oyunlardan biri)
Battlefield 5: Orta-yüksek hikaye modunda 40-70 arası.
Days Gone: Ultra- ortalama 90FPS camplerde 60'lara düşüyor(bu da sıkıntısız oyunlardan biri)
Not: XMP açık, 2 SSD var ikisinde de bolca yer var, sıcaklık değerlerinde ve CPU GPU kullanım değerlerinde herhangi bir sıkıntı yok. Termal macun değiştirdim, kasa temiz.
Sistemin bütün özellikleri ekteki görselde mevcut. Ayrıca genel bilgisayarı kullanırken de yavaşlık hissediyorum çok rahatsız etmese de ara ara takılmalar oluyor( İtopya'dan geldikten 1 sene sonra olmaya basladı format attıktan sonra geçti şimdi tekrar yavaş yavaş hissettiriyor - 7-8 ay oldu format atalı)