kankam genelde fivem ve valorant oynuyorum ikisinde de sıkıntı çekiyorum. fivemdeki sıkıntı şu şekilde her ne kadar ekran kartı kullansa da işlemci sürekli yüzde yüz kullanım oluyor ve drop yiyor 70 fps den 30 a düşüş oluyor.valorant da 140 fps ama drop yiyor.Gözle görülür bi rahatlama olur sadece oyun ve günlük işler yapıyorsanız aynı fiyata ryzen 3 3100 almanız daha iyi olur
Rahatlar tabii ki ama Valorant zaten işlemciye ağırlık veren bir oyun.merhaba r3 2200g+1050 ti var ama çoğu oyunda işlemcim yüzde 100 kullanıyor ve mesela valorant 'da 140 fps almama rağmen drop yiyorum.sistem imzamdaki gibi.sizce bu işlemciyi satıp r5 1600 e geçsem pc rahatlar mı?
imzamdaki sistem günceldir.Rahatlar tabii ki ama Valorant zaten işlemciye ağırlık veren bir oyun.
Sisteminizi tamamen yazar mısınız belki drop'a başka bir şey sebep oluyordur ?
kanka valla işlemciyi tahminimce en düşük 750 ye satarım üstüne de 500 kadar koyarım.Rahatlayacaktır. İşlemciyi sattıktan sonra tam bütçenizi belirterek konu açarsanız daha iyi alternatifler önerilebilir.
Sıcaklıklarda anormal bir şey var mı ?imzamdaki sistem günceldir.
Drop olmasının sebebi tek kanal RAM kaynaklı da olabilir.imzamdaki sistem günceldir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
kanka valla işlemciyi tahminimce en düşük 750 ye satarım üstüne de 500 kadar koyarım.
ya şöyle normalde araştırdığım kadarıyla r3 2200g ısınan işlemci değil kışın max 45 derece oluyordu şimdi 60 derecelere kadar çıkıyor.ekran kartım da gta5 (fivem)de yüzde 100 kullansa bile 62 dereceyi geçtiğini görmedim.Sıcaklıklarda anormal bir şey var mı ?
oturduğum şehirden dolayı 2.ele yanaşasım yokİşlemci kullanım oranınız çok düşecektir. Alacakken (2. el alıyorsanız) 1600af veya 2600 kovalayın derim.
satıp 8x2 alasım var yaDrop olmasının sebebi tek kanal RAM kaynaklı da olabilir.
Keşke 2*8 şeklinde alsaydın.