Neler Yeni

R5 2600X Sıvı Soğutma Önerisi

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Ethem Karahan
zaten (genellikle) rgb siz fanlar daha fazla hava akışı ve statik basınç sağlar genellikle en üst seviye sıvı soğutmalarda rgb fan olmaz yoksa 600tl lik sıvı soğutma da rgb fan var her şey ışık demek değil
Kesinlikle katılıyorum. Mesela Corsair'in QL120 fanları üst seviye olarak geçer. Ama baktığımızda 42 Cfm hava akımı değeri ve 1.55mm H2O statik basıncı değerine sahip. 3'lü paket fiyatı da yaklaşık 900₺.

Aynı şekilde Arctic Bionix P120'ye bakalım. 66.7 Cfm hava akışı ve 2.50mm H2O statik basınç değerine sahip. Bu fanın tanesi ise 120₺ civarı.

Sonuç olarak Arctic Bionix P120, QL120'den daha iyi bir fan. ARGB diye ışıklı diye performanstan vazgeçmek akıl kârı değil bence. (Custom sıvı soğutma kullanılıyorsa orasını anlarım.)

Gelewera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Emirhan Emiroğlu
Instagram
https://www.instagram.com/geleweraa/
Twitter
Geleweraa
Herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ediyorum. İşlemcimin ve ekran kartımın termal macunu bitmişti onları değiştireceğim. CPU Soğutucu olarak ID-COOLING SE-224-XT White 4Pin PWM 120mm aldım, karşılaştırmalar baktığımda bu fiyat bandında alabileceğim güzel soğutmalardan biri olduğunu düşünüyorum. Yükseklikten dolayı mecburen kasa yan kapağı açık kullanacağım gibi.

Ekler

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    15.4 KB · Hit: 25

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ediyorum. İşlemcimin ve ekran kartımın termal macunu bitmişti onları değiştireceğim. CPU Soğutucu olarak ID-COOLING SE-224-XT White 4Pin PWM 120mm aldım, karşılaştırmalar baktığımda bu fiyat bandında alabileceğim güzel soğutmalardan biri olduğunu düşünüyorum. Yükseklikten dolayı mecburen kasa yan kapağı açık kullanacağım gibi.
o fiyatın en iyi soğutucusu zaten doğru bir tercih yaptınız görüntüsü de çok hoşunuza gidiceğini düşünüyorum hayırlı olsun gelince montajladıktan sonra bir foto atarsınız artık
Mesaj otomatik birleştirildi:

termal macun sipariş etmenize gerek yoktu zaten soğutucunun yanında iyi sayılabilecek bir termal macun geliyor

Gelewera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Emirhan Emiroğlu
Instagram
Twitter
Geleweraa
o fiyatın en iyi soğutucusu zaten doğru bir tercih yaptınız görüntüsü de çok hoşunuza gidiceğini düşünüyorum hayırlı olsun gelince montajladıktan sonra bir foto atarsınız artık
Mesaj otomatik birleştirildi:

termal macun sipariş etmenize gerek yoktu zaten soğutucunun yanında iyi sayılabilecek bir termal macun geliyor
Onu yedekte tutarım artık. Uzun süredir düşük bütçeli soğutmalar kullandım zaten. (Gerçi buda 70TL :D)

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Onu yedekte tutarım artık. Uzun süredir düşük bütçeli soğutmalar kullandım zaten. (Gerçi buda 70TL :D)
termal macunu sipariş vermediyseniz bu alın ben sipariş verdim 3 gün oldu 52 tl lik kupon ile termal macunu 22tl ye getirdim bu daha performanslı ve ucuza geliyor zaten benimki gelince bir rehber yapacağım öneririm aldığınız o macunun artık f/p değil bu macunun ısı iletim değeri daha yüksek

Gelewera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Emirhan Emiroğlu
Instagram
Twitter
Geleweraa
termal macunu sipariş vermediyseniz bu alın ben sipariş verdim 3 gün oldu 52 TL lik kupon ile termal macunu 22tl ye getirdim bu daha performanslı ve ucuza geliyor zaten benimki gelince bir rehber yapacağım öneririm aldığınız o macunun artık f/p değil bu macunun ısı iletim değeri daha yüksek
Siparişi verdim. Acil olarak kullanmam gerekiyor. Kardeşim daha önceden Cpu hava soğutmayı sökmüştü ve taktıktan sonra macun sürmemiş, ekran kartıda 2 yıldır hiç temizlenmedi. Acil temizlemem gerekiyor o yüzden macunu almak zorunda kaldım.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Siparişi verdim. Acil olarak kullanmam gerekiyor. Kardeşim daha önceden Cpu hava soğutmayı sökmüştü ve taktıktan sonra macun sürmemiş, ekran kartıda 2 yıldır hiç temizlenmedi. Acil temizlemem gerekiyor o yüzden macunu almak zorunda kaldım.
bu macundan memnun kalıcaksınız güzel macun ama bekliyecek zamanınız yok ise alınabilir tabii ki kötü değil sadece fiyatı birazcık pahalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,052
Üyeler
167,597
Son üye
gençmimar
Top Bottom