İbrahim Özel
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 13
Güzel işlemci fakat 6 iş parçacığı var. İleride sıkıntı olabilir. 3600 almak çok daha iyi olacaktır.
Tek çekirdeğe lafımız yok hocam "ileriye dönük" olarak diyorum zaten. Hangi oyunlarda test ettiniz ? Cyberpunk 2077 ? Assassin's Creed : Valhalla ? Yani günümüzde yakın zamanda çıkan yeni nesil bir oyun yok. Bunu görmek için onlarda test etmek lazım. Ayrıca dediğim gibi "şuan için" yeterli bir işlemci 3500x -ki üretiliş sebebi bile sürmek değildi fazla olunca ithalat yapıldı. Sadece render konusunda değil diğer konularda baya önde. Tekrar diyorum "bütçe var ise" kesinlikle 3500x çöp değil ama gününü kurtarır o yüzden 3600 alınmalı. "Yok ise" alınmamalı.Dostum her şeyi yazdım orada daha fazla çekirdek olması nedeniyle %60 daha iyi renderda oyunlarda ise aynen şöyle yazdım " Hitman 2, The Division 2, Battlefield V ve AC Odyssey gibi çoklu çekirdek isteyen oyunlarda 7-8 fps falan fark oluyor." oyunlar zaten çoklu çekirdek kullanmaya başladı ve aradaki fark 5 fps falan bizzat kendim de deneyimledim. Aşağıya Abdullah abinin videosunu da attım stok halde daha sıcak olduğu için tam boost olmuyor çoğu tek çekirdekli oyunda 3500x daha iyi fps alıyor.
mematiTek çekirdeğe lafımız yok hocam "ileriye dönük" olarak diyorum zaten. Hangi oyunlarda test ettiniz ? Cyberpunk 2077 ? Assassin's Creed : Valhalla ? Yani günümüzde yakın zamanda çıkan yeni nesil bir oyun yok. Bunu görmek için onlarda test etmek lazım. Ayrıca dediğim gibi "şuan için" yeterli bir işlemci 3500x -ki üretiliş sebebi bile sürmek değildi fazla olunca ithalat yapıldı. Sadece render konusunda değil diğer konularda baya önde. Tekrar diyorum "bütçe var ise" kesinlikle 3500x çöp değil ama gününü kurtarır o yüzden 3600 alınmalı. "Yok ise" alınmamalı.
Biraz alâkasız ama hoşuma giden bir söz "Sadece bugünü düşünenler asla yarının kahramanı olamazlar."
peki 3600x nasil render icinOyun performansı güzel ancak 6 Core 6 Thread bir işlemci. Render yapacaksanız tercih edilmemeli.
ne alaka la Smemati
çağrışım yaptı özlü söz
6 core 12 thread bir işlemci ve çok güçlü. Güzel işler yapar.peki 3600x nasil render icin
bütçem yok 3600 alacak 3500x şu an mantıklı gibi geliyor ama ileriye dönüklüğü düşünürsem R5 1600AF oc yapar kullanırımİyi de ilerde oyunlar çoklu çekirdek kullanmaya başlayınca ne olacak ? 6/6 almak mantıksız eğer bütçe var ise. Fark yok demişsiniz fakat hem ileriye dönüklük hemde "oyun dışında" performans olarak çok fark var.
Hocam işlemci fiyatları fırlamış durumda şuan ama hazır sistem alacağım dediniz sanırım , o yüzden alın gitsin.bütçem yok 3600 alacak 3500x şu an mantıklı gibi geliyor ama ileriye dönüklüğü düşünürsem R5 1600AF oc yapar kullanırım
Genel olarak 3500x'e ömür biçebilir misin? Autocad, solid gibi çizim programları, render fazla önemli değil, yeni çıkacak oyunları da göz önünde bulundurarak (ekran kartı rtx 2060) bu işlemci seni şu kadar sene idare eder diyebileceğin bir süre var mıdır? Cevaplarsan sevinirim.Hocam işlemci fiyatları fırlamış durumda şuan ama hazır sistem alacağım dediniz sanırım , o yüzden alın gitsin.
Bir tahminde bulunmak bile zor ama yeni nesil ( AC : VALHALLA , CYBERPUNK 2077 vs. ) oyunları saymazsak 3-4 senesi var diye düşünüyorum.Genel olarak 3500x'e ömür biçebilir misin? Autocad, solid gibi çizim programları, render fazla önemli değil, yeni çıkacak oyunları da göz önünde bulundurarak (ekran kartı rtx 2060) bu işlemci seni şu kadar sene idare eder diyebileceğin bir süre var mıdır? Cevaplarsan sevinirim.