Neler Yeni

Çözüldü✓ R5 3600 İçin Soğutucu Önerir Misiniz?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
@Jarvis-M Tartışamazsın çünkü bilgin yok benimle tartışacak kadar. Ezber bilgiyle millete sallıyorsunuz.

Freezer 34, 4 tane ısı borusuna sahipken Fuma 2, 6 tane ısı borusuna sahip. Ayrıca bakır borularına bakarsan da hangisinin daha kalın ve kaliteli olduğu belli. Tabi bir de fazladan bir tane daha fana sahip.

Ayrıca Vatan'daki 4K sistemde bana sorunlu tek bir parça söyle. Hatta bunu gerçekten tartışmak istiyorsan özel konuşma aç, bu konuyu kirletmeyelim.

gel istersen direk discorda ağzının payını vereyim vatandaki sistemde 4k ya berbat bir sistemdi palit 1660s alacağınıza msı gaming x 1650 diyen birisin galiba
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Jarvis-M Tartışamazsın çünkü bilgin yok benimle tartışacak kadar. Ezber bilgiyle millete sallıyorsunuz.

Freezer 34, 4 tane ısı borusuna sahipken Fuma 2, 6 tane ısı borusuna sahip. Ayrıca bakır borularına bakarsan da hangisinin daha kalın ve kaliteli olduğu belli. Tabi bir de fazladan bir tane daha fana sahip.

Ayrıca Vatan'daki 4K sistemde bana sorunlu tek bir parça söyle. Hatta bunu gerçekten tartışmak istiyorsan özel konuşma aç, bu konuyu kirletmeyelim.

evet belli ne kadar bilgili olduğun 300 mesajında yazdıklarında öyle diyor

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar merhaba daha önce açtığım başlıkta galiba fazla seçenek sunmam veya yazı uzun olduğu için cevap alamadım yardım edebilirseniz sevinirim. Daha öncede sorulmuş bir soru ama bu günün fiyatlarıyla yorum almak istiyorum. R5 3600 işlemcimi şuan stok fan ile (wraith stealth) kullanmaktayım. Soğutucu için max. 500 TL olacak bir soğutma önerisi aramaktayım. İşlemci boşta bile ısınmakta ve ben bundan rahatsız oluyorum.

+R5 3600 İşlemci
+Asus Prime B450 M-K Anakart
+Corsair Carbide Spec Delta Kasa
+2 Ram slotunu da kullanmaktayım

Aklımda şuan şu soğutucular var:

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Dostum konuda 1-2 arkadas mugen5 rev.b onermiş bende fuma2 ile mugen5 öneririm.
hattta r5 3600 ile olan test linkini bırakıyorum bi fikir olur hiç yoktan. 500 600 tlere cıkıyorsan alabiliyorsan fuma2 emin ol hergün teşekkür edersin.

Erlik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Boris Manco

Hocam açıkçası markayı bilmiyorum fotoğraf olarak da 1 fotoğraf konmuş siz kullanıyor musunuz ?

arctis 34 duo ya bakabilirsin

Bu önerdiğiniz

bu değil mi ?

Çok önerilen bir soğutucu siz kullanıyor musunuz ?

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
gel istersen direk discorda ağzının payını vereyim vatandaki sistemde 4k ya berbat bir sistemdi palit 1660s alacağınıza msı gaming x 1650 diyen birisin galiba
Ben her önüme gelen kişiye Discord vermem. Buradan özel konuşma başlat.
evet belli ne kadar bilgili olduğun 300 mesajında yazdıklarında öyle diyor
İnsanları bilgisine değil de mesaj sayısına göre mi yargılıyorsun? 5000 mesajın var ama tek bir tane çözümün yok, buradan belli oluyor bilgin.
Hocam açıkçası markayı bilmiyorum fotoğraf olarak da 1 fotoğraf konmuş siz kullanıyor musunuz ?
Hayır.

Erlik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Boris Manco
Reeven Hans alabilirsin.
Edit: Bütçe 500 liraymış ben sadece attığın linklere baktım k.b Cythe Fuma 2 alabilirsin :D
Galiba ben bu markayı kaçırdım biraz daha incelemekte fayda var öneri sayısı arttı teşekkürler. :)

Tam bütçenize göre bir seçim, gayet iyidir.
Scythe Mugen 5 CPU Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

Azıcık daha koyup bunu alırsanız daha iyi olur.
Scythe Fuma 2 CPU Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

Koyamıyorsanız Mugen 5 de üzmez, bu bütçede sıvı soğutma önermem.

Sıcaklık ile ilgili bir incelemesi var mı ? Şuan bunu da listeme ekledim.

Ma610p ile kullanıyorum buz gibi
Hocam en ucuz 600 liraya bulabildim biraz bütçe üstü.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
Ben her önüme gelen kişiye Discord vermem. Buradan özel konuşma başlat.

İnsanları bilgisine değil de mesaj sayısına göre mi yargılıyorsun? 5000 mesajın var ama tek bir tane çözümün yok, buradan belli oluyor bilgin.

Hayır.

ahahahaha so funny berke mizaj ver dc ni görelim adamlığını sanalda yazışmayla olmuyor gelirsin sesli konuşuruz evet 5k mesajımda gayette yardımlarım mevcut sizin aksinize zira ben mesajlarınıza bakarken siz bakma zahmetine bile girmemişsiniz sorumada cevap vermediniz sizce asus rog strıx 1650s mi palit 1660s mi

Akhun57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Batuhan
Galiba ben bu markayı kaçırdım biraz daha incelemekte fayda var öneri sayısı arttı teşekkürler. :)

Sıcaklık ile ilgili bir incelemesi var mı ? Şuan bunu da listeme ekledim.

Hocam en ucuz 600 liraya bulabildim biraz bütçe üstü.
Vatanda 480 liraydı KDV indirimi bitmediyse baksana

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Erlik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Boris Manco
Dostum konuda 1-2 arkadas mugen5 rev.b onermiş bende fuma2 ile mugen5 öneririm.
hattta r5 3600 ile olan test linkini bırakıyorum bi fikir olur hiç yoktan. 500 600 tlere cıkıyorsan alabiliyorsan fuma2 emin ol hergün teşekkür edersin.
Kesinlikle bakacağım attığınız başlıkta ki fotoğraflar soğutma sonrası geldi heralde değil mi ? Biraz zaman akışı garip bir başlık olmuşta hocam. :) Siz şuan kullanmaktasınız değil mi ? Sorularım olacaktı da.

Vatanda 480 liraydı KDV indirimi bitmediyse baksana

Bu değil mi ? İnternet satışı kalmamış bulunduğum şehirde de bana bi 80 km uzakta var hocam.
Bazı sitelerde 1200 lira olanlar var onlar heralde versiyon farkı gibi bişey diye düşünüyorum.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@BerkeP Hocam öncelikle fikrin için teşekkür ederim yeni bir fikre beni ilk yönlendiren sen oldun kesinlikle şuan bakıyorum ve memnun olmayan yok gibi fakat bizi biz yapan burada forumda iletişime geçirende farklı fikirlerimiz değil mi ? Farklı da olsa saldırmak yanlış bence. Sayenizde bir sürü seçenek gördüm ve bunlara göre bir alımım olacak ama eğrisi doğrusu farketmez hepimiz aynı ürünleri veya aynı markaları savunuyor olsak daha kötü olmaz mıydı ? @Jarvis-M Bence tartışmaya da gerek yok hocam. Sizlere iyi forumlar umarım kısa sürede çözersiniz.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Kesinlikle bakacağım attığınız başlıkta ki fotoğraflar soğutma sonrası geldi heralde değil mi ? Biraz zaman akışı garip bir başlık olmuşta hocam. :) Siz şuan kullanmaktasınız değil mi ? Sorularım olacaktı da.

Bu değil mi ? İnternet satışı kalmamış bulunduğum şehirde de bana bi 80 km uzakta var hocam.
Bazı sitelerde 1200 lira olanlar var onlar heralde versiyon farkı gibi bişey diye düşünüyorum.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@BerkeP Hocam öncelikle fikrin için teşekkür ederim yeni bir fikre beni ilk yönlendiren sen oldun kesinlikle şuan bakıyorum ve memnun olmayan yok gibi fakat bizi biz yapan burada forumda iletişime geçirende farklı fikirlerimiz değil mi ? Farklı da olsa saldırmak yanlış bence. Sayenizde bir sürü seçenek gördüm ve bunlara göre bir alımım olacak ama eğrisi doğrusu farketmez hepimiz aynı ürünleri veya aynı markaları savunuyor olsak daha kötü olmaz mıydı ? @Jarvis-M Bence tartışmaya da gerek yok hocam. Sizlere iyi forumlar umarım kısa sürede çözersiniz.
Benım eski sistemde kullandıgım aletdi bu ve çok da güzeldi suan kullanmıyorum intel sistem geçtim ama sorucagın bir şey varsa konuda okadar tartısmaya gerek yok kullanan bir kişi buldun sor ne istiyorsan.

T.P.G.

80+ Titanium
yazıkkafana gerçekten geçende vatanın 4k ya içinde 1650 olan sistemini savunuyordunuz sizin gibi eksik bilgili biriyle tartışmayacağım iyi forumlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

boşver uğraşma bu iflah olmaz
Arctic o fiyata alınmaz. T6 ile aynı değerleri veriyor. Bence de tartışmayın

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
Status
Bu konu kilitlenmiştir.