Ll3G1OnN
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 338
- Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam 6 yıl garanti veriyor mx6 tek sürmede hadi ısı değerleri kötü olsa cayır cayır ısınsa işlemci ortamı kötü olsa bunlara rağmen en az 2 sene rahat kullanmam lazım zaten belirttiğim gibi bundan önceki macunum zalman stc-08 onda 2 seneye yakın süre dayandı sonra değiştirdim ve bitti arkadaşların sistemininde macunlarını değiştirdim o şekilde bitti sonra bunu aldım performasnı falan kat kat daha iyi olmasına rağmen böyle değer beklemiyordum sadece macun olamaz bu zaten diğer arkadaşlarda stock soğutucu ile daha soğuk yaptığını belirtmişlerDediğim gibi çok fazla etken oluyor. Sen ilk önceliğini Macuna ver. Biosa ve Soğutucuya bakarsın. Ama macun zamanı zaten gelmiş sayılır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
4 yıl kullandığım işlemcidir kendisi. O mimaride akım dalgalanma sorunu var sıkıntılı. El ile sabitleme yaparsan ısı değerini çok yüksek oranda düşürebilirsin. Ben 1.175 de stabil tam performans alıyordum yük altında. Deneye deneye bulman lazım. Ai yardımı alabilirsin stabil değerini bulmak için. Curve optimizer kullanmayı da deneyebilirsin. Şu an 7500F kullanıyorum -20 Curve Optimizer ile. R5 3600 ile kesinlikle dediğim dengelemeyi yapmak zorundasın sıcaklık düşüşü için. Macun filan bahane yani burda, tabii ki etkisi var ama benim dediğim sana kesin çözüm suncak tek yol emin ol.
şuan anakartdan cpb kapattım ghz 4.2 den 3.6 ghz e düştü windows güç planından da dengeli ayarlara aldım şuan boşta 44 derece az önce 55 in altına düşmüyordu ama yine söylediklerinize bir bakıcamVoltaj düşürmesi için anakart önemli değil oc yapılmayacak olduğundan tam tersi bir durum. Yani voltaj değeri elle manuel girilcek sayı değişecek , sorun yok yani. Voltaj düşürülecek performansta bir düşüş olmuyor atıyorum 1.45 ten 1.25 düşürülecek mesela, işlemci saçma ısı artışı sıçramaları yapmayacak masaüstünde ve oyunlarda. Oyunlarda 80 dereceler 68 70 lere düşer
Video izleyerek yapın bios menüsünde ezbere olmaz. Çok karışık değil bir satırda işlem yapılıyor zaten. Save edilip çıklcak orda. Bios update olursa ilerde aynı işlem tekrarlanacak ama sıfırlanacağı için.