Neler Yeni

r5 3600 sıcaklık

Çınar Yaşar

80+ Gold
Stok fan varsa normal, ayrı bir soğutucu almanı öneririm

T.P.G.

80+ Titanium
CBP yi kapayınca voltaj ayarlamama gerek kalıyor mu
Aslında voltaj ayarlamak daha iyi olabilir. 1.2 ya da 1.33V olarak kullanırsan daha performanslı olur. Ama sıcaklık 70 dereceyi geçerse CPB kapat öyle dene.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Stok fan varsa normal, ayrı bir soğutucu almanı öneririm
Aslında her şey kasa yüzünden. Eli yüzü düzgün mesh panel bir kasa olsaydı sıcaklık normal olacaktı :(.

BlowEca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Emre Can
az önce 40 50dk cs go oynadım en yüksek ayarlardayd her şey ekran kartı sıcaklıgım normaldi işlemci sıcaklıgım sanırım en fazla 81 felan gördüm bir zararı dokunurmu boyle kullanmanın

Aslında voltaj ayarlamak daha iyi olabilir. 1.2 ya da 1.33V olarak kullanırsan daha performanslı olur. Ama sıcaklık 70 dereceyi geçerse CPB kapat öyle dene.

Aslında her şey kasa yüzünden. Eli yüzü düzgün mesh panel bir kasa olsaydı sıcaklık normal olacaktı :(.
bu arada cok teşekkür ederim internetten tanıdıklarımdan bulamadıgım yardımı tanıdıgınmışım gibi ilgilendigin için çok teşekkür ederim

Son düzenleme:

justice57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Bahadır Başer
i5 9400f ile deneme yapacagim. 2-3 gün sonra Cs:Go da Degerleri paylaşirim. İyi bir sogutucuve Arctic ,Noctua termal macunlari denemende fayda var. Birde kasa havalandirmasi iyi olmali. Önü kapali yeni tip kasalarda bu görülebilir tahminimce.

BlowEca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Emre Can
i5 9400f ile deneme yapacagim. 2-3 gün sonra Cs:Go da Degerleri paylaşirim. İyi bir sogutucu alman lazim tahminimce. Birde kasa havalandirmasi iyi olmali. Önü kapali kasalarda bu görülebilir tahminimce.
kasanın önünü açtım değerlerim bu şekilde şuan fark edile bilir şekilde iyileşti

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
yusuf emre aydın
bişey sorucam konu dışı bende aynı senin pc den toplamayı düşünüyorum 650w yetiyormu 700 almayı düşünüyorum çünkü ?

tpg ye yazcaktım alıntı yapmamış galiba

justice57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Bahadır Başer
kasanın önünü açtım değerlerim bu şekilde şuan fark edile bilir şekilde iyileşti
Mesh kasa tercih etmek zorunda kaldim bende sicaklik sorun olmasin diye.
1 adette bundan alabilirsin yada buna benzer başka bir marka

BlowEca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Emre Can

justice57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Bahadır Başer
bir ürünün stock fanımdan daha iyi olup olmadıgını nasıl anlaya bilirim
Hocam yorumlarda
İlk olarak Intel aparatları ve 1 adet termal macun çıkıyor.Amd kullanıcıları için anakart kutusunda ek aparatları bulunuyor İkinci olarak satıcının iletişimi güzeldi yardımcı oldu Üçüncü Olarak önceki stok fanımdaki boşta ısı değeri 55 60 civarıydı bu fanla boşta minimum 36 dereceyi gördüm ortalama iste boşta 43 derece oluyor. Stres testi yaptığımda stok fanda tam hatırlamıyorum ama 90 dereceyi geçiyordu bu fanı takınca maksimum 78 derece ortalama 75 dereceyi gördüm fanla birlikte ortalama 15 derece ısı düşüşü oldu stok fana göre işlemcim ryzen 5 3500x .
Böyle dedigine göre doğrudur.
Ama bu modelin başka markalari varsa onlarada bak en iyisini al ben yorumlari baz alarak söyledim.

Bunlarada bak 200tl civarlarinda çift fan soğutucu varken ayni fiyata tek fanli alma yine hataya düşersin :D

Son düzenleme:

BlowEca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Emre Can
Hocam yorumlarda
İlk olarak Intel aparatları ve 1 adet termal macun çıkıyor.AMD kullanıcıları için anakart kutusunda ek aparatları bulunuyor İkinci olarak satıcının iletişimi güzeldi yardımcı oldu Üçüncü Olarak önceki stok fanımdaki boşta ısı değeri 55 60 civarıydı bu fanla boşta minimum 36 dereceyi gördüm ortalama iste boşta 43 derece oluyor. Stres testi yaptığımda stok fanda tam hatırlamıyorum ama 90 dereceyi geçiyordu bu fanı takınca maksimum 78 derece ortalama 75 dereceyi gördüm fanla birlikte ortalama 15 derece ısı düşüşü oldu stok fana göre işlemcim ryzen 5 3500x .
Böyle dedigine göre doğrudur.
Ama bu modelin başka markalari varsa onlarada bak en iyisini al ben yorumlari baz alarak söyledim.

Bunlarada bak 200tl civarlarinda çift fan soğutucu varken ayni fiyata tek fanli alma yine hataya düşersin :D
çift fanlılar daha iyi oluyor dimi bide kasama sığmama ihtimali var mı

justice57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Bahadır Başer
çift fanlılar daha iyi oluyor dimi bide kasama sığmama ihtimali var mı
Kasa hangisiydi senin dostum ? Ha bu arada tüm suçu kasaya atmamak lazim.
Ryzen 5 3500x 3600 ws güçlü işlemcilerinde soğutma yetersizliği görülüyor.

Son düzenleme:

BlowEca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Emre Can
Kasa hangisiydi senin dostum ? Ha bu arada tüm suçu kasaya atmamak lazim.
Ryzen 5 3500x 3600 ws güçlü işlemcilerinde soğutma yetersizliği görülüyor.
sorun kasada ön tarafı cam oldugu için böyle camı cıkardım düzeldi sorun

Top Bottom