Neler Yeni

R5 3600 silikonu bu kadar kötü olabilir mi?

Farway

80+ Silver
Arkadaşlar bu gün sıvı soğutmamı kurdum da dedim ki bir de ufak overclock atayım bios'a girdim voltaj 1.45'ti.
Testler yaptım Cpu Z ile stress test yaptım ısılar 67 derece civarı ama sorun şu ki işlemcim 4.2 ye çıkmıyordu 3.9 GHZ de takılıyordu. Voltajda 1.35 lerde seyrediyordu,biraz UV yapayım dedim girdim biosa Oto boostu kapadım falan voltajı 1.27 yaptım yemedi,
1.30 deneyeyim dedim açılırken reset attı, 1.35 denedim onda da pc açıldı test programını daha açarken gitti. Silikonun bu kadar kötü olma ihtimali mi var yoksa ben mi bir yerlerde hata yapıyorum anlamadım ama sinirlerim çok bozuldu.
Sizce ne olabilir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
samet
Ctr ile silikon kalitesini kontrol et stok haliyle forumda konular mevcuttur bulursun

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,627
İsim
oğuzhan ege
Arkadaşlar bu gün sıvı soğutmamı kurdum da dedim ki bir de ufak overclock atayım bios'a girdim voltaj 1.45'ti.
Testler yaptım Cpu Z ile stress test yaptım ısılar 67 derece civarı ama sorun şu ki işlemcim 4.2 ye çıkmıyordu 3.9 GHZ de takılıyordu. Voltajda 1.35 lerde seyrediyordu,biraz UV yapayım dedim girdim biosa Oto boostu kapadım falan voltajı 1.27 yaptım yemedi,
1.30 deneyeyim dedim açılırken reset attı, 1.35 denedim onda da pc açıldı test programını daha açarken gitti. Silikonun bu kadar kötü olma ihtimali mi var yoksa ben mi bir yerlerde hata yapıyorum anlamadım ama sinirlerim çok bozuldu.
Sizce ne olabilir?
slikon testi programi ile öğrenebilirsin benim golden.
işlemci testi.png

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,504
İsim
Kürşat
Sizce ne olabilir?
Performance boost açın biostan. AMD Ryzen Master ile de PBO açın. Cinebench r20 veya prime95 ile falan deneyin biraz. Arkada da hwinfo açık olsun teste sokarken. Eğer max kısmında 4.2ghz gözüküyorsa problem yok. Sıcaklıklar veya performans tatmin etmezse manuel oc denersin.

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
758
İsim
Caner
Seninkisi muhtemelen bronze sample. Ben silver sample çipi olan işlemcim ile 1.125v 4.2ghz sabit kullanıyorum oyunlarda 50c geçmiyor. Sen 1.40 ile 4.2ghz deneyebilirsin ama tavsiyem ryzen master uygulamasından test yapıp sana en uygun voltajı belirlemen not defterine voltaj yükselterek denersin düzgün çalışınca bırakırsın.

Top Bottom