Neler Yeni

R5 5600 STOK FAN SICAKLIK NORMALMİ

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,153
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Bede stok fanla oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor. Büyük ihtimalle kasanın fanları iyi olmadığı için, içeriye yeterince hava üflemiyor olabilir. Bir diğer ihtimal de soğutucu tam oturmamış olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Enes Yılmaz
Bede stok fanla oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor. Büyük ihtimalle kasanın fanları iyi olmadığı için, içeriye yeterince hava üflemiyor olabilir. Bir diğer ihtimal de soğutucu tam oturmamış olabilir.
Soğutucu tam oturdu eminim kasada 4 adet fan bulunuyor işlemci 1 ekran kartı 2
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutucu tam oturdu eminim kasada 4 adet fan var ayrıca işlemci 1 ekran kartı 2

VeloceRR

80+ Bronze
Fanını ne gibi bir zarar var ekran kartı fanı aşağıda ama anlamadım her modeldemi böyle olacaktır?

Kasa farkı olabilir benim kasamda hava çıkışı pek iyi değil sanırsam.

Undervolt uygulamasını yapmadım yapmayı bilmiyorum. Kullandığın soğutucuyu önerirmisin atarsan bakabilirim.
Dark freezer x125 taktım. Yukarıda arkadaşın dediği gibi b450 m k anakarta kule tipi soğutucu takınca ekran kartı ile arasındaki boşluk yaklaşık 1 cm felan. Ama ekran kartının ısısında hiçbi dezavantaj yaratmadı. Tavsiye ederim hiç düşünmeden al tak hem çalışma sesi de düşük rahatsız etmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Enes Yılmaz
Dark freezer x125 taktım. Yukarıda arkadaşın dediği gibi b450 m k anakarta kule tipi soğutucu takınca ekran kartı ile arasındaki boşluk yaklaşık 1 cm felan. Ama ekran kartının ısısında hiçbi dezavantaj yaratmadı. Tavsiye ederim hiç düşünmeden al tak hem çalışma sesi de düşük rahatsız etmiyor
SE 224 XT - PERFAN 120 H - DARK FREEZER X125 üçünden hangisi hem F/P Hem soğutma olarak daha iyi bilginiz varmı ?

VeloceRR

80+ Bronze
Dark freezer x125 e göre PERFAN 120 H çok daha gürültülü çalışıyor, SE 224 XT ise nerdeyse iki katı fiyata sahip, rgb yok vs . Bu üçü arasında kaldıysan hiç düşünmeden dark al derim. Diğerlerine göre hem çift fanlı egzoz ve emiş fanı var. İçinden de termal macun cıkıyor... :)

ejderfunk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ejder
Değerler normal bende de şu an boşta 70 derecede geziyor kasa kapağı açık

mrsanane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
cagribaskan
Isı Değerleri.jpg

Kule Tipi soğutucu ile birlikte boşta sıcaklıklar bu derece tam yükte 68 e gelmiyor sıcaklıklar. Tavsiyem paranız olduğunda stok fandan kurtulup kule tipi fan almanız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emre Özkara
Alıntıyı görüntüle
Kule Tipi soğutucu ile birlikte boşta sıcaklıklar bu derece tam yükte 68 e gelmiyor sıcaklıklar. Tavsiyem paranız olduğunda stok fandan kurtulup kule tipi fan almanız.
kule tipi fanınızın markası nedir acaba 90 derecede çalışıyor bugün aldım çalıştırmak istemiyorum boşta 70 derece ve youtubede stok fan kuleden daha iyi diye bi algı var napmalıyım

Miragess

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Onur Tk
Merhabalar. AMD RYZEN 5 5600 işlemcim stok fanıyla birlikte boşta 60 70 arası bazen 55 derecelerine düşüyor oyunlarda 80 90 arası gidip geliyor. Örneğin Spiderman Remastred oyununu ultra ayarlarda oynadım ve ısısı 90 94 arasıydı LOL 'de 80 84 arası geziyor bana tuhaf geldi hiçbir bios ayarı veya voltaj vb. ayarı yapmadım kafam Frisby Marka 500 w Sıvı soğutucu almayı düşünüyorum normal değilse sıvı soğutucuyla düzeltebilirmiyim yoksa garantiyemi göndermeliyim henüz 1 haftalık kasam.

GEFORCE RTX 3060 12GB
R5 5600
16 GB RAM
PRIME B450M-K II ANAKART
FRİSBY MARKA 500W KASA
400 600 liralık kule tipi soğutucu ile yükte 60 70 derecelerde rahatlıkla tutabilirsin, arkadasımda da aynı islemci var 450tl lik sogutucu aldı max 65 70 görüyor

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,160
İsim
Diyarhan
Kesinlikle doğru kaliteli kule tipi soğutucu 240mm ye kadar çoğu soğutmaya muadil.

mrsanane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
cagribaskan
kule tipi fanınızın markası nedir acaba 90 derecede çalışıyor bugün aldım çalıştırmak istemiyorum boşta 70 derece ve youtubede stok fan kuleden daha iyi diye bi algı var napmalıyım

"Akasa Nero 3" 2 sene önce almıştım yada 3 sene oldu. O yüzden bu üründen daha kaliteli yada benzer modelleri vardır. forumu kurcalarsan fiyat performans kule tipi soğutucu tavsiyeleri vardır​

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,307
Üyeler
161,029
Son üye
tlpklc
Top Bottom