Neler Yeni

Yardım R5 5600X İşlemcimin Sıcaklıkları Normal midir? (Güncelleme)

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
undervolt yaparken voltaj düşürdügümüz için hiç bişey olmaz, undervolt yapmayı youtube ye yazarak ögrenebilirsin. en stabili cpu ghz 4.2 ye çekip 1.075 volt verebilirsin. boost özelligi kapatırsan işlemcinin stok frekansına sabitler ve ısı sorunu çözülür ama performans kaybı da olur
performans kaybı olmadan, ısı sorununu çözebilirsek tabi daha iyi olur. 4.2 ye 1.075 yaparsam bu ekipman ve işlemci ile ideal sıcaklıklara ulaşabilir miyim? Bu şekilde hep yüksek performans ile mi çalışacak? Her zaman yüksek performans ile çalışırsa kullanım ömrü azalır mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: Qzer

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
performans kaybı olmadan, ısı sorununu çözebilirsek tabi daha iyi olur. 4.2 ye 1.075 yaparsam bu ekipman ve işlemci ile ideal sıcaklıklara ulaşabilir miyim? Bu şekilde hep yüksek performans ile mi çalışacak? Her zaman yüksek performans ile çalışırsa kullanım ömrü azalır mı?
bu degerlere alıp bir test yapmalısın. ısılara bakmalısın ve aida 64 testini 10 dk yapıp çökme olup olmadıgına bakmalısın. süreklü yüksek performansta çalışmıyor sadece frekanslar sabitleniyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
bu degerlere alıp bir test yapmalısın. ısılara bakmalısın ve aida 64 testini 10 dk yapıp çökme olup olmadıgına bakmalısın. süreklü yüksek performansta çalışmıyor sadece frekanslar sabitleniyor

tamamdır hocam yapıp size dönüş yapacağım, terim içeriklerinden anlamadığım için mantıksız sorular sormuş olabilirim, her gün yeni bir bilgi öğreniyorum idare edin :D

• Beğen
Reaksiyonlar: Qzer

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
tamamdır hocam yapıp size dönüş yapacağım, terim içeriklerinden anlamadığım için mantıksız sorular sormuş olabilirim, her gün yeni bir bilgi öğreniyorum idare edin :D
bende şuan işlemci %100 çalışıyor 64 derece

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    75 KB · Hit: 38

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
bende şuan işlemci %100 çalışıyor 64 derece
sonuç.JPG

bende sonuçlar bu şekilde, videodaki ayarları yapmaya çalıştım. sanırım yaptım fakat minimum 55 oldu o da bekledim baya hiçbir şey yapmadan.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Uv yapıcan hocam mecbur bu kasa zaten hiç önerilmiyor masarafa girmek istemiyorsan

Devamını okumadım yapmışsın sanırım zaten.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Arkadaşlar Ryzen 5 5600x işlemcim ve Nzxt Kraken M22 120mm sıvı soğutmam var.
Collermaster Mastergel Maker model termal macun ile yaklaşık bir ay önce yenileme yaptım.
Termal macun değişiminden sonra sıcaklıklar bir miktar azaldı.
Evet ısınan bir işlemci modeli fakat boşta bazen 70-80 derecelere çıkması bu işlemci için bile normal değil bence.
Vok-friday ile almıştım, bir kaç özelleştirme yaptım.
Videodaki oyundaki sıcaklıkları bile 55-60 derecelerde gezerken ben boşta bunun üzerine çıkıyorum.
Sıvı soğutmayı push-pull şeklinde, yani arkasında da aynı fandan bir adet daha olacak şekilde kullanıyorum.
Bir problem olduğunu düşünüyorum fakat yükte kontrol etmem gerekiyormuş.
Sıcaklık değerlerimi hangi programlar ile ölçmeliyim?
Zarar vermeyecek test programları önerir misiniz?
Test sonuçlarını buraya eklersem beraber değerlendirme yapabilir miyiz?
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar

Kasamın fan diziliş şekli :

Alıntıyı görüntüle
240mm üstü şart 120mmile zor o iş bir de kasa ve fan dizilimi ciddi fark ettiriyor ben mesela h150i elite cappellix soğutucusu ile R5 5600 stock 25 derece gördüm boşta %100 fan hızında ama sessiz fan ayarında boşta 45 derece, stres de 55-60 derece gördüm.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
Macun taşma ihtimali olabilir mi?

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Aida 64 testi yaptın mı 10 dk
Hayır onu yapmadım sadece voltajı 1.075 e düşürüp 4.2 ye ayarladım

Macun taşma ihtimali olabilir mi?
Bilmem ama sanmıyorum iki macununda taşmış olması mantıksız

Uv yapıcan hocam mecbur bu kasa zaten hiç önerilmiyor masarafa girmek istemiyorsan

Devamını okumadım yapmışsın sanırım zaten.
Görüntü güzel, belki asus gt301 gibü bir modele geçerim 2. Elden

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Senin sorunlardan bir tanesi de kasa gibi duruyor. Mesh kasa al bence . Aida 64 testini de yap 10 dk. Çökme varmı bak. Cinebenc testi yap puanı buraya at

sooykan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Soykan
5600X undervolt yapılınca harika bir işlemci olur. Senin derdin AMD'nin tipik özelliği olan voltaj sıçramaları. Bunun sebebi de PBO teknolojisi. İşlemcin için PBO2 ve curce optimizer ayarları yaparsan işlemcini çok seveceksin. Hem işlemcin serin hem de daha performanslı çalışacak. Öncelikle emin olmak için AİDATA64 ve Cinebenc testleri yap. Soğutma konusunda sorunun olmadığına emin olalım.

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Senin sorunlardan bir tanesi de kasa gibi duruyor. Mesh kasa al bence . Aida 64 testini de yap 10 dk. Çökme varmı bak. Cinebenc testi yap puanı buraya at
Tamamdır hocam. işten çıkınca yapayım akşam göndereyim. Mesh ikinci el sağlam bir kasa ile takasa giderim belki gt301 tarzı bir model olabilir

5600X undervolt yapılınca harika bir işlemci olur. Senin derdin AMD'nin tipik özelliği olan voltaj sıçramaları. Bunun sebebi de PBO teknolojisi. İşlemcin için PBO2 ve curce optimizer ayarları yaparsan işlemcini çok seveceksin. Hem işlemcin serin hem de daha performanslı çalışacak. Öncelikle emin olmak için AİDATA64 ve Cinebenc testleri yap. Soğutma konusunda sorunun olmadığına emin olalım.
hocam şuan sistemi arkadaşın önerisiyle 4200 e voltaj 1.075 yaptım. işlemleri doğru mu yaptım emin olmamakla beraber sıcaklıklar bir nebze düştü. akşam bu ayarlar ile birlikte aida ve cinebench testleri yapacağım. sonuçlara göre dediğiniz işlemleri de yaparım ama onları da nasıl yapacağımı bilmiyorum. youtube ile izleyip bulmaya çalışırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,736
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom