Neler Yeni

Yardım R5 5600X İşlemcimin Sıcaklıkları Normal midir? (Güncelleme)

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Usttekilerin egzoz olması gerekmez mi
Youtube kanallarından gördüm hocam böyle kullanınca sıcaklık düştüğünü, o sebeple bunu denedim. Birde az önce arkadaş farklı kullanım şekli önerdi. Akşam onu deneyeceğim.

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,481
İsim
Çağatay
Ön cam ne olacaktı
O yüzden yan fanları içeriye hava verecek şekilde yapmasını tavsiye ettim. Ön kısmı mesh kasalardaki ön fan görevini bu kasada fan fanlar ve alt fanlar yapıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Erkut
alttan 3, üstten 3 fan içeri hava basıyor, ortadaki 2 fan ve 1 radyatör fanı dışarı hava atıyor hocam aslında dizilimi önemli böyle cam kasalarda
Mesaj otomatik birleştirildi:

bendeki sıvı soğutmayı satsam ikinci elden, iyisinden sıfır veya ikinci el ürün alabilir miyim? kafa kafaya denk gelirse olurda, cepten masraf olacaksa dursun hocam
Bence camlı mantıksız direk düz bir şekilde fan dışardan hava alması lazım mantıklı olan odur

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bence camlı mantıksız direk düz bir şekilde fan dışardan hava alması lazım mantıklı olan odur
hocam kasaya öndeki ile aynı seviyede yeterli hava girsin de, nasıl girerse girsin :D

O yüzden yan fanları içeriye hava verecek şekilde yapmasını tavsiye ettim. Ön kısmı mesh kasalardaki ön fan görevini bu kasada fan fanlar ve alt fanlar yapıyor.
Konumları mantıksız yetersiz olduğu zaten değerlerden belli

Isınan hava yükselir bu yüzden egzoz yukarı konur sen sistem içinden çıkmaya çalışan sıcaklığa ters iş yaptıracaksan basit akışkan mekaniği bilim yetmiyor demek ki

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Youtube kanallarından gördüm hocam böyle kullanınca sıcaklık düştüğünü, o sebeple bunu denedim. Birde az önce arkadaş farklı kullanım şekli önerdi. Akşam onu deneyeceğim.
sıcaklık yukarı dogru çıkıyor, yani sen yukarı çıkan sıcak havayı tekrar ittiriyosun

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Konumları mantıksız yetersiz olduğu zaten değerlerden belli

Isınan hava yükselir bu yüzden egzoz yukarı konur sen sistem içinden çıkmaya çalışan sıcaklığa ters iş yaptıracaksan basit akışkan mekaniği bilim yetmiyor demek ki
bilim yetmiyor demek ki diye konuşacaksanız yorum yapmayın saygısızlığa lüzum yok. burada bir sorunla karşı karşıyayım ve çözmek için araştırıyorum. araştırırken karşılaştığım videodaki adımları uyguladım. videoda karşılaştırma yapmış ve daha serin çalıştığını testlerle göstermiş.

sıcaklık yukarı dogru çıkıyor, yani sen yukarı çıkan sıcak havayı tekrar ittiriyosun
ısınan havanın yukarı çıktığını biliyorum hocam. bu şekilde fanları konumlandırma sebebim daha önceki halinde de ısınıyor olması nedeniyle yaptığım araştırma sonucu youtube üzerinde bir video izlemem. linkini bulursam atayım, karşılaştırmalı test yapmış yabancı kanal aynı şekle sahip kasada ve bu konumlandırma ile daha serin çalıştığını ispatlamış. bende pek bir etkisi olmadı. çünkü bendeki ısı derecelerinin kasadaki havayla pek bir alakası yok. sıvı soğutmam arızalı muhtemelen. çünkü aynı kasada daha önce çok serin çalışıyordu.

• Beğen
Reaksiyonlar: Qzer

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
926
İsim
Burak küçüksubaşı
çok iyi anlıyorum şuan bende r5 3600 var ben bunda boşta 50 de geziyorum diye kafaya takıyordum benimki normalmiş,
sizinkine gelecek olursak *İşlemci soğutucunuz yeterli gelmiyor, güçlü işlemci çok fazla ısınıyor zaten klasik amd bildiğimiz gibi yüksek sıcaklık normal amd de
(Kasanız çok güzel maşallah kıskandım)

240 veya 360mm sıvı soğutmaya geçebilirsiniz, maddi durumunuz el verirse 2.5-3k civarına indirimde sıvı güzel soğutmalar oluyor
bugün Abdullah abi 240mm MSİ Sıvı soğutmayı 1499TL ye instada paylaşmıştı
Bende 3600 var underwolt ile bende boşta 48 lerde geziyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Erkut
neyse doğprudur arkadaş yapmış hayırlı olsun :) başarılar dostum

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Aynı kasayı, aynı işlemciyi kullanıyorum. Kasanızın alt 3 fan doğru yöne bakıyor orada sorun yok fakat üst 3 fan ters yöne bakıyor. Aynı zamanda anakart yanındaki 2 fanın da yönü yanlış. Alt fanlar ve ve yan fanlar içeriye hava üfleyecek şekilde olmalı. Isınan hava yükselir bu yüzden de üst fanlarınız da içerideki havayı dışarıya atacak şekilde konumlanmalı. Ben bu işlemci için 240mm sıvı soğutma kullanıyorum ekran kartım ve işlemcim en baba yük altında 70c üstünü görmedi ki benim kasa içi evlere şenlik :)
Fan dizilimini bu şekilde yaptım artık hiçbir işlem yapmasamda bir kaç dakika içinde 105 derece olup kapanıyor.

369124E9-8793-4DD0-A2AB-4F7CED11627B.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Erkut
İşlemci söküp baktınmı başka bir sorun var orda o zaman

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İşlemci söküp baktınmı başka bir sorun var orda o zaman
Söktüm baktım, hatta termal macunu tekrar yeniledim. Şimdi format atacağım başarabilirsem. bios ayarlarını da default yaptım

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,615
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri