Federal06
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 422
Arkadaşlar Ryzen 5 5600x işlemcim ve Nzxt Kraken M22 120mm sıvı soğutmam var.
Collermaster Mastergel Maker model termal macun ile yaklaşık bir ay önce yenileme yaptım.
Termal macun değişiminden sonra sıcaklıklar bir miktar azaldı.
Evet ısınan bir işlemci modeli fakat boşta bazen 70-80 derecelere çıkması bu işlemci için bile normal değil bence.
Vok-friday ile almıştım, bir kaç özelleştirme yaptım.
Videodaki oyundaki sıcaklıkları bile 55-60 derecelerde gezerken ben boşta bunun üzerine çıkıyorum.
Sıvı soğutmayı push-pull şeklinde, yani arkasında da aynı fandan bir adet daha olacak şekilde kullanıyorum.
Bir problem olduğunu düşünüyorum fakat yükte kontrol etmem gerekiyormuş.
Sıcaklık değerlerimi hangi programlar ile ölçmeliyim?
Zarar vermeyecek test programları önerir misiniz?
Test sonuçlarını buraya eklersem beraber değerlendirme yapabilir miyiz?
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar
EDİT 1 - 13 KASIM 2022
Arkadaşlar itopya mağazasına gittim.
Yaptıkları testlerde sıvı soğutmanın pompa arızası vermiş olabileceğini söylediler.
Ancak yine de işlemci ile birlikte garantiye göndermemin daha sağlıklı olacağını belirttiler.
Ryzen 5 5600x işlemcimi ve Nzxt Kraken m22 120mm sıvı soğutmamı garantiye gönderdiler.
20 iş günü içerisinde garanti sürecinin tamamlanacağını beyan ettiler.
Sıvı soğutmalarda pompa arızası garanti servisi tarafından tamir edilemiyor şeklinde bilgi edindim.
Eğer sorunun sıvı soğutmada olduğu tespit edilirse olası garanti süreci sonuçları hakkında aldığım bilgiler:
1- Sıvı soğutmam artık stoklarında bulunmayan ürünlerden olduğu için varsa nzxt 120mm farklı bir muadilini gönderebilirler.
2- Ürünün kendisi/muadili stokta yoksa hazır sistem ile birlikte aldığım için faturada yazan tutarın (625 TL) ücret iadesine gidilebilir..
Umarım ürünün kendisi veya muadili vardır ve sıfır ürün ile değişimini yaparlar.
Ürünün sıfırı şu anda akakçede 4.674 TL den satılıyor.
Eğer para iadesi teklif edilirse reddederek ürünü garanti dışına çıkarma pahasına bir firma bulup tamir ettirmeyi düşünüyorum son çare.
Garanti süreci ile ilgili gelişme olursa konuyu güncelleyeceğim.
İyi forumlar
EDİT 2 - 16 KASIM 2022
Arkadaşlar itopyadan aradılar.
Garanti servisi nzxt kraken m22 120mm sıvı soğutmamın iadesi veya değişimine karar vermiş.
Para iadesi seçeneğini seçersem maksimum fatura tutarını yani 625 lira gibi bir ücreti iade alabiliyorum.
Bu sebeple bende ürün değişimi seçeneğinde karar kıldım.
Ürünün orjinali yoksa bile muadili ile değişim sağlayabilecekleri bilgisini edindim.
Umarım orjinali veya muadili ile değişim yapabiliriz.
Değişim talebim garanti servisine iletildi.
Şu an için süreç devam ediyor.
Gelişmelerden ayrıca bilgi vereceğim.
İyi forumlar
EDİT 3 - 21 KASIM 2022
Arkadaşlar itopya müşteri hizmetleri ve ankara mağaza teknik servisi ile görüştüm.
Nzxt Kraken M22 model sıvı soğutmam arızalı olduğu için değişim talebinde bulunmuştum.
Nzxt Kraken 120 model sıvı soğutma ile değişimi sağlanmış.
İşlemcimde yapılan incelemede bir problem görülmemiş.
Nzxt Kraken 120 model sıvı soğutmam mağazaya teslim edilmiş.
Ryzen 5 5600x işlemcimin Ankara İtopya mağazasına gelmesi için gerekli kargo sürecini bekleyeceğim.
Bu hafta içi muhtemelen gelecektir. Ürünler geldiğinde telefonla haber verilecek gidip alacağım.
Umarım iki ürün arasında eksi yönde bir fark yoktur veya daha güncel model olduğu için daha iyisidir.
Bu konuda bilgisi olanlar varsa aydınlatabilirse sevinirim.
Süreç sona ermek üzere. Ürünleri teslim aldıktan sonra test edip konuyu güncelleyeceğim.
İyi forumlar
EDİT 4 - 02.12.2022
Arkadaşlar 2 gün önce itopya ankara mağazasına gittim.
İşlemcimi ve sıvı soğutmayı teslim aldım.
Ancak bu süreçte itopya indirimlerinden Thermaltake TH360 model sıvı soğutma satın almıştım.
Yeni aldığım 360lık sıvı soğutmayı kullanma kararı verdim.
Bana verilen sıfır Nzxt Kraken 120 sıvı soğutmayı başka bir sistemle birlikte sattım.
Bugün yeni 360lık sıvı soğutmamın kurulumunu tamamladım.
Sıcaklık değerlerim boşta 35 derecelere düştü.
Stress testi yapma fırsatım olmadı.
Şu an ısı sorunum çözüldü gördüğüm kadarıyla.
Stress testi yaparsam konuyu son kez güncellebilirim.
Muhtemelen aida64 ile çok yüklenmek yerine valorant oyun sıcaklık değerlerine bakarım.
İyi forumlar
ARKADAŞLARIN ÖNERİLERİ İLE 3 KEZ FAN YERLERİNİ DEĞİŞTİRDİK
KASA FAN DİZİLİMİ SON HALİ :
Collermaster Mastergel Maker model termal macun ile yaklaşık bir ay önce yenileme yaptım.
Termal macun değişiminden sonra sıcaklıklar bir miktar azaldı.
Evet ısınan bir işlemci modeli fakat boşta bazen 70-80 derecelere çıkması bu işlemci için bile normal değil bence.
Vok-friday ile almıştım, bir kaç özelleştirme yaptım.
Videodaki oyundaki sıcaklıkları bile 55-60 derecelerde gezerken ben boşta bunun üzerine çıkıyorum.
Sıvı soğutmayı push-pull şeklinde, yani arkasında da aynı fandan bir adet daha olacak şekilde kullanıyorum.
Bir problem olduğunu düşünüyorum fakat yükte kontrol etmem gerekiyormuş.
Sıcaklık değerlerimi hangi programlar ile ölçmeliyim?
Zarar vermeyecek test programları önerir misiniz?
Test sonuçlarını buraya eklersem beraber değerlendirme yapabilir miyiz?
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar
EDİT 1 - 13 KASIM 2022
Arkadaşlar itopya mağazasına gittim.
Yaptıkları testlerde sıvı soğutmanın pompa arızası vermiş olabileceğini söylediler.
Ancak yine de işlemci ile birlikte garantiye göndermemin daha sağlıklı olacağını belirttiler.
Ryzen 5 5600x işlemcimi ve Nzxt Kraken m22 120mm sıvı soğutmamı garantiye gönderdiler.
20 iş günü içerisinde garanti sürecinin tamamlanacağını beyan ettiler.
Sıvı soğutmalarda pompa arızası garanti servisi tarafından tamir edilemiyor şeklinde bilgi edindim.
Eğer sorunun sıvı soğutmada olduğu tespit edilirse olası garanti süreci sonuçları hakkında aldığım bilgiler:
1- Sıvı soğutmam artık stoklarında bulunmayan ürünlerden olduğu için varsa nzxt 120mm farklı bir muadilini gönderebilirler.
2- Ürünün kendisi/muadili stokta yoksa hazır sistem ile birlikte aldığım için faturada yazan tutarın (625 TL) ücret iadesine gidilebilir..
Umarım ürünün kendisi veya muadili vardır ve sıfır ürün ile değişimini yaparlar.
Ürünün sıfırı şu anda akakçede 4.674 TL den satılıyor.
Eğer para iadesi teklif edilirse reddederek ürünü garanti dışına çıkarma pahasına bir firma bulup tamir ettirmeyi düşünüyorum son çare.
Garanti süreci ile ilgili gelişme olursa konuyu güncelleyeceğim.
İyi forumlar
EDİT 2 - 16 KASIM 2022
Arkadaşlar itopyadan aradılar.
Garanti servisi nzxt kraken m22 120mm sıvı soğutmamın iadesi veya değişimine karar vermiş.
Para iadesi seçeneğini seçersem maksimum fatura tutarını yani 625 lira gibi bir ücreti iade alabiliyorum.
Bu sebeple bende ürün değişimi seçeneğinde karar kıldım.
Ürünün orjinali yoksa bile muadili ile değişim sağlayabilecekleri bilgisini edindim.
Umarım orjinali veya muadili ile değişim yapabiliriz.
Değişim talebim garanti servisine iletildi.
Şu an için süreç devam ediyor.
Gelişmelerden ayrıca bilgi vereceğim.
İyi forumlar
EDİT 3 - 21 KASIM 2022
Arkadaşlar itopya müşteri hizmetleri ve ankara mağaza teknik servisi ile görüştüm.
Nzxt Kraken M22 model sıvı soğutmam arızalı olduğu için değişim talebinde bulunmuştum.
Nzxt Kraken 120 model sıvı soğutma ile değişimi sağlanmış.
İşlemcimde yapılan incelemede bir problem görülmemiş.
Nzxt Kraken 120 model sıvı soğutmam mağazaya teslim edilmiş.
Ryzen 5 5600x işlemcimin Ankara İtopya mağazasına gelmesi için gerekli kargo sürecini bekleyeceğim.
Bu hafta içi muhtemelen gelecektir. Ürünler geldiğinde telefonla haber verilecek gidip alacağım.
Umarım iki ürün arasında eksi yönde bir fark yoktur veya daha güncel model olduğu için daha iyisidir.
Bu konuda bilgisi olanlar varsa aydınlatabilirse sevinirim.
Süreç sona ermek üzere. Ürünleri teslim aldıktan sonra test edip konuyu güncelleyeceğim.
İyi forumlar
EDİT 4 - 02.12.2022
Arkadaşlar 2 gün önce itopya ankara mağazasına gittim.
İşlemcimi ve sıvı soğutmayı teslim aldım.
Ancak bu süreçte itopya indirimlerinden Thermaltake TH360 model sıvı soğutma satın almıştım.
Yeni aldığım 360lık sıvı soğutmayı kullanma kararı verdim.
Bana verilen sıfır Nzxt Kraken 120 sıvı soğutmayı başka bir sistemle birlikte sattım.
Bugün yeni 360lık sıvı soğutmamın kurulumunu tamamladım.
Sıcaklık değerlerim boşta 35 derecelere düştü.
Stress testi yapma fırsatım olmadı.
Şu an ısı sorunum çözüldü gördüğüm kadarıyla.
Stress testi yaparsam konuyu son kez güncellebilirim.
Muhtemelen aida64 ile çok yüklenmek yerine valorant oyun sıcaklık değerlerine bakarım.
İyi forumlar
ARKADAŞLARIN ÖNERİLERİ İLE 3 KEZ FAN YERLERİNİ DEĞİŞTİRDİK
KASA FAN DİZİLİMİ SON HALİ :
Son düzenleme: