Neler Yeni

Yardım R5 5600X İşlemcimin Sıcaklıkları Normal midir? (Güncelleme)

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Tamamdır hocam. işten çıkınca yapayım akşam göndereyim. Mesh ikinci el sağlam bir kasa ile takasa giderim belki gt301 tarzı bir model olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam şuan sistemi arkadaşın önerisiyle 4200 e voltaj 1.075 yaptım. işlemleri doğru mu yaptım emin olmamakla beraber sıcaklıklar bir nebze düştü. akşam bu ayarlar ile birlikte aida ve cinebench testleri yapacağım. sonuçlara göre dediğiniz işlemleri de yaparım ama onları da nasıl yapacağımı bilmiyorum. youtube ile izleyip bulmaya çalışırım
Kasa da ısı olaylarında çok önemli, 10 dereceye kadar fark yapabiliyor. Eskisini satıp yeni kasa alabilirsin. Sana attığım değerler stabil olan değerler, sen test ederek daha iyi değer bulabilirsin. Tabi biraz zaman ve tecrübe ister.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Hayır onu yapmadım sadece voltajı 1.075 e düşürüp 4.2 ye ayarladım

Bilmem ama sanmıyorum iki macununda taşmış olması mantıksız

Görüntü güzel, belki asus gt301 gibü bir modele geçerim 2. Elden
Arkadaşımda var buz gibi kasa

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,489
İsim
Çağatay
Arkadaşlar Ryzen 5 5600x işlemcim ve Nzxt Kraken M22 120mm sıvı soğutmam var.
Collermaster Mastergel Maker model termal macun ile yaklaşık bir ay önce yenileme yaptım.
Termal macun değişiminden sonra sıcaklıklar bir miktar azaldı.
Evet ısınan bir işlemci modeli fakat boşta bazen 70-80 derecelere çıkması bu işlemci için bile normal değil bence.
Vok-friday ile almıştım, bir kaç özelleştirme yaptım.
Videodaki oyundaki sıcaklıkları bile 55-60 derecelerde gezerken ben boşta bunun üzerine çıkıyorum.
Sıvı soğutmayı push-pull şeklinde, yani arkasında da aynı fandan bir adet daha olacak şekilde kullanıyorum.
Bir problem olduğunu düşünüyorum fakat yükte kontrol etmem gerekiyormuş.
Sıcaklık değerlerimi hangi programlar ile ölçmeliyim?
Zarar vermeyecek test programları önerir misiniz?
Test sonuçlarını buraya eklersem beraber değerlendirme yapabilir miyiz?
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar

Kasamın fan diziliş şekli :

Alıntıyı görüntüle
Aynı kasayı, aynı işlemciyi kullanıyorum. Kasanızın alt 3 fan doğru yöne bakıyor orada sorun yok fakat üst 3 fan ters yöne bakıyor. Aynı zamanda anakart yanındaki 2 fanın da yönü yanlış. Alt fanlar ve ve yan fanlar içeriye hava üfleyecek şekilde olmalı. Isınan hava yükselir bu yüzden de üst fanlarınız da içerideki havayı dışarıya atacak şekilde konumlanmalı. Ben bu işlemci için 240mm sıvı soğutma kullanıyorum ekran kartım ve işlemcim en baba yük altında 70c üstünü görmedi ki benim kasa içi evlere şenlik :)

Ekler

• WhatsApp Image 2022-11-08 at 15.48.11.jpeg
    WhatsApp Image 2022-11-08 at 15.48.11.jpeg
    297.1 KB · Hit: 37

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Aynı kasayı, aynı işlemciyi kullanıyorum. Kasanızın alt 3 fan doğru yöne bakıyor orada sorun yok fakat üst 3 fan ters yöne bakıyor. Aynı zamanda anakart yanındaki 2 fanın da yönü yanlış. Alt fanlar ve ve yan fanlar içeriye hava üfleyecek şekilde olmalı. Isınan hava yükselir bu yüzden de üst fanlarınız da içerideki havayı dışarıya atacak şekilde konumlanmalı. Ben bu işlemci için 240mm sıvı soğutma kullanıyorum ekran kartım ve işlemcim en baba yük altında 70c üstünü görmedi ki benim kasa içi evlere şenlik :)
Youtube üzerinde bir kaç kanal bu şekilde kullanım tavsiye etmişti. o sebeple kasa fan dizilimini böyle yaptım. onu da denerim hocam ama push-pull yaptığım için sıvı soğutmayı yukarı takamıyorum. birinden vazgeçmem gerekecek sanırım

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,489
İsim
Çağatay
Youtube üzerinde bir kaç kanal bu şekilde kullanım tavsiye etmişti. o sebeple kasa fan dizilimini böyle yaptım. onu da denerim hocam ama push-pull yaptığım için sıvı soğutmayı yukarı takamıyorum. birinden vazgeçmem gerekecek sanırım
120mm sıvı soğutmadan vazgeçmek en iyi çözüm.

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
doğru söylüyorsunuz hocam. arıza tespiti için itopya ankara mağazasına gideceğim. bir bakalım sorunun kaynağına, ona göre bir yol izleyeceğim. olmazsa satar ikinci el 240-360 temiz bir ürün alırım.

Collermaster Mastergel Maker model termal macun ile yaklaşık bir ay önce yenileme yaptım.
Evet ısınan bir işlemci modeli fakat boşta bazen 70-80 derecelere çıkması bu işlemci için bile normal değil bence.
Videodaki oyundaki sıcaklıkları bile 55-60 derecelerde gezerken ben boşta bunun üzerine çıkıyorum.
Sıvı soğutmayı push-pull şeklinde, yani arkasında da aynı fandan bir adet daha olacak şekilde kullanıyorum.
İyi forumlar

Alıntıyı görüntüle
Kule al

Ön cam ne olacaktı

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Erkut
İyi forumlar

Alıntıyı görüntüle
Meehaba. 1.si kasa komple cam fanlar sadece gösteriş için boşa elektrik tüketiyor ve mesh bi kasaya geçmen gerek ve fanlar önden arkaya arkadan egzoz yukardan da egzoz yapsrsın hatta yukarıya radyatöe takarsın hiçbişey olmaz isterse 10 tane fan olsun bu kasada dışsrdan temiz.hava alamıyorki

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Snowman t6 al fiyat performans

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Meehaba. 1.si kasa komple cam fanlar sadece gösteriş için boşa elektrik tüketiyor ve mesh bi kasaya geçmen gerek ve fanlar önden arkaya arkadan egzoz yukardan da egzoz yapsrsın hatta yukarıya radyatöe takarsın hiçbişey olmaz isterse 10 tane fan olsun bu kasada dışsrdan temiz.hava alamıyorki
alttan 3, üstten 3 fan içeri hava basıyor, ortadaki 2 fan ve 1 radyatör fanı dışarı hava atıyor hocam aslında dizilimi önemli böyle cam kasalarda

Bütçen varsa

Noctua NH-D15​

Daha uygun bakıyosan
Dark Freezer X129
bendeki sıvı soğutmayı satsam ikinci elden, iyisinden sıfır veya ikinci el ürün alabilir miyim? kafa kafaya denk gelirse olurda, cepten masraf olacaksa dursun hocam

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Usttekilerin egzoz olması gerekmez mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular