Neler Yeni

R5 5600X ve RX 6800 Sistemde Nasıl Darboğaz Ve Drop Yaşayabiliyorum?

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
ugurtekn
Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese;
Başlıktada dediğim gibi arkadaşlar 1080p monitörde denedim 2k ve 4k(TV)'de denedim sorun yine aynı.Benim bildiğim darboğaz hafif arada kasma yaratır drop atmaz ki.Bu işlemcimi sıkınıtılı anlamadım ki sıfır birde.Formattan sonra PBO overlock vs yaptım yine kurtarmadı,formattan önce ayar yapabiliyordum şimdi formattan sonra artık PBO overlock vs'de yapamıyorum 5 dakika sonra oyundan atıyor overlock yaptığım zaman PBP:AUTO yapınca düzeliyor işin orasıda ilginç.En son söküp atacaüım bu işlemciyi ne kadar kötü bir işlemci 5700t verdik o kadar R5 3600X bile bu kadar kötü değildi.
Arkadaşlar rica ediyorum çözüm bulun kafayı yemek üzereyim forum forum dolaştım zor durumdayım.ŞU RDR2 oyununu adam akıllı darboğazssız dropsuz oynayamadık taktım bu olaya,işlemciyi çok kullanıyor ayarlar ULTRADA olmasına rağmen,ilgili arkadaşlar öneri sunsun şimdiden teşekkürler.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Başlıktada dediğim gibi arkadaşlar 1080p monitörde denedim 2k ve 4k(TV)'de denedim sorun yine aynı.Benim bildiğim darboğaz hafif arada kasma yaratır drop atmaz ki.Bu işlemcimi sıkınıtılı anlamadım ki sıfır birde.Formattan sonra PBO overlock vs yaptım yine kurtarmadı,formattan önce ayar yapabiliyordum şimdi formattan sonra artık PBO overlock vs'de yapamıyorum 5 dakika sonra oyundan atıyor overlock yaptığım zaman PBP:AUTO yapınca düzeliyor işin orasıda ilginç.En son söküp atacaüım bu işlemciyi ne kadar kötü bir işlemci 5700t verdik o kadar R5 3600X bile bu kadar kötü değildi.
Arkadaşlar rica ediyorum çözüm bulun kafayı yemek üzereyim forum forum dolaştım zor durumdayım.ŞU RDR2 oyununu adam akıllı darboğazssız dropsuz oynayamadık taktım bu olaya,işlemciyi çok kullanıyor ayarlar ULTRADA olmasına rağmen,ilgili arkadaşlar öneri sunsun şimdiden teşekkürler.
İşlemciye 5700 TL para çok vermişsin bu arada düz 5600 zaten 3600 tl iade etme şansın varsa bence iadeyi de dene 5900 liraya zaten 5700X var. Sorun uzun zamandır var ise bir BIOS sıfırlamayı dene. Ayrıca SSD modelini de belirtir misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
ugurtekn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciye 5700 TL para çok vermişsin bu arada düz 5600 zaten 3600 TL iade etme şansın varsa bence iadeyi de dene 5900 liraya zaten 5700X var. Sorun uzun zamandır var ise bir BIOS sıfırlamayı dene. Ayrıca SSD modelini de belirtir misin?
Longline SSD yapma ya 5700x 5900tl ben gitmiş 5600x'e 5700tl vermişim hay aklıma.Bende bilmiyordum ki darboğaz yapmaz dediler darboğazından tut droplara kadar sorun yaşıyorum can çekişiyorum.Bence 5700x bile bence darboğaz yapar diye düşünüyorum.58003D'den aşağısı kurtarmaz bence ama şuanda bütçe yok ne yapayım 10000tl'lik 6800'ü satıp 10.500'e 58003d mi alayım acaba? ekran kartı olarakda elimde RX 5700XT var onu kullanmaya devam ederdim sence?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Longline SSD yapma ya 5700x 5900tl ben gitmiş 5600x'e 5700tl vermişim hay aklıma.Bende bilmiyordum ki darboğaz yapmaz dediler darboğazından tut droplara kadar sorun yaşıyorum can çekişiyorum.Bence 5700x bile bence darboğaz yapar diye düşünüyorum.58003D'den aşağısı kurtarmaz bence ama şuanda bütçe yok ne yapayım 10000tl'lik 6800'ü satıp 10.500'e 58003d mi alayım acaba? ekran kartı olarakda elimde RX 5700XT var onu kullanmaya devam ederdim sence?
MSI Afterburner kullanarak oyun içi değerlerini paylaşır mısın? RX 6800 ikinci elde zor 10000' e satmak.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ben 2.el 10000'e aldım hemen kaptım kötümü ki fiyat.Bir resim atayım bekleyin
Yani ederinden 1500-2000 TL fazla bence ama garantili kutulu faturalı iyi bir model ise çok bir şey denmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
ugurtekn
Yani ederinden 1500-2000 TL fazla bence ama garantili kutulu faturalı iyi bir model ise çok bir şey denmez
Valla hocam çok hoşuma gittide kart işlemci çok canımı sıktı kafayı yemek üzereyim.

Ekler

• IMG_2921.jpg
    IMG_2921.jpg
    1.8 MB · Hit: 55

Esca

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Can ŞİMŞEK
5600x, 6700xt ye bile darboğaz yapıyor 1080p de ne bekliyordun, bide darboğaz drop yapar işlemci ekran kartına yetişemez ve güç dengesizliğinden anlık fps iniş çıkışları oldğu için drop olur, diğer çözünüklerdede denedim demişsin 1080p monitördemi yaptın 2k ve 4k testini merak ettim

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
ugurtekn
5600x, 6700xt ye bile darboğaz yapıyor 1080p de ne bekliyordun, bide darboğaz drop yapar işlemci ekran kartına yetişemez ve güç dengesizliğinden anlık fps iniş çıkışları oldğu için drop olur, diğer çözünüklerdede denedim demişsin 1080p monitördemi yaptın 2k ve 4k testini merak ettim
TV'de yaptım 4k'da.Hocam cahillik ettik herkesin lafına baktık öyle kaldık ortada.Asrock 16 gb'liği satıp rx 5700XT'ye tekrardan geçeceğim herhalde belli oldu.Herşeyin başı işlemci yükseltmek.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Valla hocam çok hoşuma gittide kart işlemci çok canımı sıktı kafayı yemek üzereyim.
60 fps limiti var, TV ye bağlıysa V-SYNC falan açık kalmış heralde DİCEKTİM DE CPU KULLANIMI %97 MİŞ niye öyle o

Esca

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Can ŞİMŞEK
TV'de yaptım 4k'da.Hocam cahillik ettik herkesin lafına baktık öyle kaldık ortada.Asrock 16 gb'liği satıp rx 5700XT'ye tekrardan geçeceğim herhalde belli oldu.Herşeyin başı işlemci yükseltmek.
fps sınırlayıp oynayabilirsin droptan kaçınmak için monitörün hz si neyse ona sabitle

dadoftiku

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Erdem
Yazılımsal bir sorun olabilir, işlemci sorunlu olabilir. 5700X ile 5600x arasında da dağlar kadar fark felan yok aşağı yukarı benzer klasmanda işlemciler. 5600x rx6800 e 1080p de de yeter 2k da rahat rahat yeter hocam yani saçmalık yaşanan şey. Chipset driver güncellemesi ve bios güncellemesi yapmanızı öneriyorum. Ben yeni islemci aldığımda görüntü alamamıştım eski işlemciyi takıp bios güncellediğimde ancak alabildim. Oluyor böyle saçma problemler böyle şeyler yaşarsanız ilk işiniz driver güncellemeleri yapmak, bios ve windows güncellemek olsun, ve her şeyin düzgün ve yerli yerinde olduğunu kontrol edin. Her şey düzgünse lütfen sorunlu olduğuna dair bir belge kaydedip(Cinebench testi yapıp score kısmını kayıt alabilirsiniz mesela eğer olması gereken score o değilse vs.), sorunlu olduğunu karşı tarafa belirtip iadenizi isteyin. İşlemciye overclock yapmanız garanti dışı bırakabilir diye hatırlıyorum dikkatli olun soruna yol açabilir.

Son düzenleme:
Top Bottom