Neler Yeni

R5 7500F 65 watt çekmiyor

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Uğur Çam
İşlemci yüzde kaç kullanıyorsa ona göre watt çeker. 40W da olabilir 90W da. 65W gibi bunun kesin bir rakamı olmaz. Bak mesela last of us 80 watt çekerken microsoft flight simulator 45 watt.

Hocam normal yani o zaman. İşlemciye en çok yüklenen oyun hangisi onda da deneyeyim ben bi ara

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Orkun
Çektiği güce takılma. PBO aktif olduğunda frekansını maksimuma çıkartıyor hatta üstüne bile çıkartabiliyor anakartın iyiyse (PBO auto ayarından bahsediyorum.).
Aynı şekilde frekansı falan arttırırken Watt yani elektrikten kısıyor yani undervolt uyguluyor. Bir çok işi bilen AMD kullanıcısı kullandığı işlemci pek farketmeksizin PBO yu auto dan maunel e çekip ince ayar yaparak daha düşük elektrik (Watt) ile daha yüksek frekanslara ulaşabiliyor. Hem elektrikten tasarruf, hem sıcaklıktan tasarruf ediliyor.

Sende de tahminimce PBO autodadır. 65W ın tamamını çekmesine gerek kalmaz yukarıda anlattığım üzere.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,637
İsim
Hacı
Normal. Silikonun iyidir bu nedenle az watt çeker az ısınır.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Uğur Çam
Çektiği güce takılma. PBO aktif olduğunda frekansını maksimuma çıkartıyor hatta üstüne bile çıkartabiliyor anakartın iyiyse (PBO auto ayarından bahsediyorum.).
Aynı şekilde frekansı falan arttırırken Watt yani elektrikten kısıyor yani undervolt uyguluyor. Bir çok işi bilen AMD kullanıcısı kullandığı işlemci pek farketmeksizin PBO yu auto dan maunel e çekip ince ayar yaparak daha düşük elektrik (Watt) ile daha yüksek frekanslara ulaşabiliyor. Hem elektrikten tasarruf, hem sıcaklıktan tasarruf ediliyor.

Sende de tahminimce PBO autodadır. 65W ın tamamını çekmesine gerek kalmaz yukarıda anlattığım üzere.
Hocam pbo autoda mı kalsın peki ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartım MSİ b650m project zero

Normal. Silikonun iyidir bu nedenle az watt çeker az ısınır.
Anladım hocam cinebench testini yapıp atıcam buraya

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Orkun
Hocam pbo autoda mı kalsın peki ?

Anakartım MSİ b650m project zero
Ya normalde PBO manuel ayarlamak daha verimli çalışmasına yardımcı oluyor ama hiç teknik kısımlarından anlamıyorsan auto da kalsın.
Çünkü sürekli deneme yapmak gerekiyor en stabil ayarı bulmak için, bir nevi overclock yapıyormuş gibi düşün benzer şekilde PBO ayarı yapıyorsun.
Meşakkatli bir iş, hiç uğraşma bence.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Uğur Çam
Ya normalde PBO manuel ayarlamak daha verimli çalışmasına yardımcı oluyor ama hiç teknik kısımlarından anlamıyorsan auto da kalsın.
Çünkü sürekli deneme yapmak gerekiyor en stabil ayarı bulmak için, bir nevi overclock yapıyormuş gibi düşün benzer şekilde PBO ayarı yapıyorsun.
Tamam hocam autoda kalsın o zaman

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Uğur Çam
Hocam şimdi cs2 de denedim bir de. 55 watt üstüne çıkmıyor kesinlikle. FPS ise olması gerekenden 60-80 FPS daha düşük.

Top Bottom