R5 7500f 75-80 derece :D

Sıvı soğutucu ile oyun sırasında 75-80 dereceyi görüyorsan montajı doğru yapamamış olabilirsin, işlemci ile sıvı soğutucunun bloğu tam temas yapmamış olabilir, termal macunu fazla yada az sürmüş olabilirsin yada soğutucuda bir sorun vardır.

Sıvı soğutucu ile oyun sırasında 75-80 dereceyi görüyorsan montajı doğru yapamamış olabilirsin, işlemci ile sıvı soğutucunun bloğu tam temas yapmamış olabilir, termal macunu fazla yada az sürmüş olabilirsin yada soğutucuda bir sorun vardır.
Ben şahsen soğutucu da sorun olacağını pek zannetmiyorum.
Bazı durumlarda eksik olmasın diye ortalama hatta bazen kötü termal macun koyuyorlar içine, düzgün de uygulanmazsa sıcaklıklar yüksek olabiliyor.

Hocam bir problem var. Ben sıvı soğutucunun bir ara soketini çıkarmışım fanı dönmeden soğutmasız 3 gün oyun oynadım onda bile 80 derece görmemişti.

Hocam işlemci sıcaklığınız stres testinde %100 yükte 70 derece ise problem yok
Oyun için 75 80 görüyorsanız problem var

Ml240 iyi bir soğutucu değil ama 65watt tdp değeri olan işlemciyi 75 80 derecenin altında tutamayacak kadar kötü bir soğutucu değil

Macunun kurumadığından ve pompanın sağlıklı çalıştığından emin misiniz?

Ben de 7500f kullanıcısıyım thermalright phantom spirit kullanıyorum oyun 45 dereceye kadar düşüyor sıcaklıklar

Ml240 iyi bir soğutucu değil ama 65watt tdp değeri olan işlemciyi 75 80 derecenin altında tutamayacak kadar kötü bir soğutucu değil

Ben de 7500f kullanıcısıyım thermalright phantom spirit kullanıyorum oyun 45 dereceye kadar düşüyor sıcaklıklar
Nasıl anlayacağız problemli olduğunu

Arkadaşlar şuan strest testinde 78 gördü maks ortalama 75-76 gibi normalmi?

Frekans 5000mhz civarına çıkıyor mu?
Bakmadım frekansa nasıl bakarım Msi afterburner ile

Geri