Çözüldü✓ R5 7500F ÇOK ISINIYOR YARDIM EDİN

jext

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba sistemim 4 5 aylık r5 7500f 4060 ti kullanıyorum ilk başta ısınma olaylarına çok bakmıyordum ama son zamanlarda merak sardım ve sıcaklık değerlerime baktım ekran kartı gayet iyi sıcaklıklarda iken işlemci 90 95 dereceleri gördüğünü gördüm korkup sistemi kapattım sıvı soğutucu almıştım işlemciye poweboost 90 derece biraz fazla geldi ne yapayım

Dandik bir sıvı soğutucu olsa bile bu dereceler olmamalı. Montaj hatası veya sıvı soğutma arızalı gibi duruyor. Söküp bakman gerekli.

incehesapta segotep 6 bakır borulu olanlar almanı öneririm. gg'de denk gelirse kesinlike kap bi tane oyunda max 60 zor görüyor
087f5aac-fc97-46a2-9bb8-7cef24440944.jpg

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-03-08 223841.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-08 223841.png
    47.5 KB · Hit: 40
90 dereceler riskli. O sistemi soğutacak bir çözüm bulmalısınız.
Ya aldığınız yerle görüşün durumu bildirin çözsünler.
Ya da sıvı soğutma yerine daha stabil hava soğutmalardan yararlanın.
Thermalright Peerless Assassin ya da Frost Commander tavsiye edebilirim.
Önceden sıcaklık değerlerine bakmadım aynı bu şekil mi bilmiyorum ama fan ayarlarını ayarlasam bir şey değişme ihtimali varmıdır? Çünkü işlemci 90 dereceelrde fanlar beni rahatsız edecek derecede çalışması gerekmez mi

Niye herkes ürün öneriyor ? Soğutma ya bozuk yada montaj hatası var. Bozuksa bile aldığı yer ile görüşmesi lazım. Hemen yok şunu al bunu al bunu kullan falan diyor millet. Garip. Adama niye masraf yaptırıyorsunuz durduk yere ?

Dandik bir sıvı soğutucu olsa bile bu dereceler olmamalı. Montaj hatası veya sıvı soğutma arızalı gibi duruyor. Söküp bakman gerek
Dediğinizi dikkate alacağım ayrıca Hocam fan ayarlarının speed hızını ayarlamadım sizce bunun bir etkisi olur mu düşündüğüm zaman 90 derecede beni rahatsız edecek seviyede çalışması gerekmez mi ?

Dediğinizi dikkate alacağım ayrıca Hocam fan ayarlarının speed hızını ayarlamadım sizce bunun bir etkisi olur mu düşündüğüm zaman 90 derecede beni rahatsız edecek seviyede çalışması gerekmez mi ?
senin sıvı soğutma ya bozuk ya da montaj hatası var veya termal macun sürmediler veyahut pompanın işlemci üzerine temas eden kısmın jelatinini çıkarmayı unuttular. pompa devir alıp almadığını kontrol, çalışıyorsa pompa sök bi bak; işlemciye tam temas ediyor mu ? işlemciye temas eden jelatini çıkarıp, çıkarmadıklarını kontrol et
anormal bi durum var çünkü. çok ama çok düşük ihtimal fabrikasyon içine sıvı mı koymadılar acaba :D olabilir yani insan yapımı

Kabloları doğru yerlere bağlanmış mı ?
Sıvı soğutma pompası işlemciye temas ediyor mu ?
Sıvı soğutma pompasındaki jelatini sökmüşler mi ?
Pompa çalışıyor mu ?
Bios ayarlarından fan hızı kontrollerini yaptın mı ?
Termal macun sürülmüş mü ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kabloları doğru yerlere bağlanmış mı ?
Sıvı soğutma pompası işlemciye temas ediyor mu ?
Sıvı soğutma pompasındaki jelatini sökmüşler mi ?
Pompa çalışıyor mu ?
Bios ayarlarından fan hızı kontrollerini yaptın mı ?
Termal macun sürülmüş mü ?
Bu yazdıklarımı kontrol etmeyi bilmiyorsan en azından fotoğraf atabilirsin veya hiç uğraşmayıp aldığın yere götürebilir soruna çözüm arayabilirsin.

Hocam benim de vatandan sistem aldım.
İ513400f 4060ti
90-95 dereceleri görüyordu, vatana gittim durumu anlattım adam sıvı soğutucuyu sök tak yaptı macunu yeniledi dereceler düzeldi. Montaj hatası olmuş benimkinde.
Sen de git baktır yardımcı oluyorlar

İ513400f 4060ti
90-95 dereceleri görüyordu, vatana gittim durumu anlattım adam sıvı soğutucuyu sök tak yaptı macunu yeniledi dereceler düzeldi. Montaj hatası olmuş benimkinde.
Eyvallah

İ513400f 4060ti
Sorunum bugün çözüldü mağazaya gittim sorunu anlattım macunu değişti ve sorun ortadan kalktı herkese teşekkürler.

2 gramlık macunu sürmeyip yeni üründe adamı böyle uğraştıyorlar ya. Nasıl bir satış ahlâkıdır, anlamıyorum.

Geri