Çözüldü✓ R5 7500F ÇOK ISINIYOR YARDIM EDİN

jext

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba sistemim 4 5 aylık r5 7500f 4060 ti kullanıyorum ilk başta ısınma olaylarına çok bakmıyordum ama son zamanlarda merak sardım ve sıcaklık değerlerime baktım ekran kartı gayet iyi sıcaklıklarda iken işlemci 90 95 dereceleri gördüğünü gördüm korkup sistemi kapattım sıvı soğutucu almıştım işlemciye poweboost 90 derece biraz fazla geldi ne yapayım

hocam hangi sıvı soğutucuyu almıştınız

Çok fazla. Sıvı soğutmanın pompa arızası ya da termal macun sorunu olabilir mi?

Merhaba sistemim 4 5 aylık r5 7500f 4060 ti kullanıyorum ilk başta ısınma olaylarına çok bakmıyordum ama son zamanlarda merak sardım ve sıcaklık değerlerime baktım ekran kartı gayet iyi sıcaklıklarda iken işlemci 90 95 dereceleri gördüğünü gördüm korkup sistemi kapattım sıvı soğutucu almıştım işlemciye poweboost 90 derece biraz fazla geldi ne yapayım
İki ihitimal var . Sıvı soğutucuu fanını ve radyatörünü nereye montajladın ? Eğer düzgün montajladıysan
1.Sıvı soğutma işlemciye tam temas etmiyor olabilir .
2.Sıvı soğutma pump yapmıyor olabilir .

Bu yüzden sıvı soğutmayı işlemciden ayırıp tekrar takmayı dene . Ayakların tam oturduğuna ve sallanmadığına emin ol . Eğer sıcaklık değerleri aynıysa sıvı soğutma pump yapmıyor olabilir

İki ihitimal var . Sıvı soğutucuu fanını ve radyatörünü nereye montajladın ? Eğer düzgün montajladıysan

Bu yüzden sıvı soğutmayı işlemciden ayırıp tekrar takmayı dene . Ayakların tam oturduğuna ve sallanmadığına emin ol . Eğer sıcaklık değerleri aynıysa sıvı soğutma pump yapmıyor olabilir
Montaj işlemini ben yapmadım vatandan aldım bilgisayarı onlar yaptı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam hangi sıvı soğutucuyu almıştın
Poweboost deep 240

Çok fazla. Sıvı soğutmanın pompa arızası ya da termal macun sorunu olabilir mi?
Vallaha hiç anlamıyorum ki hocam o işlerden

Değişmem mi lazım değişeceksem önerin varmı

Çok kalitesiz niye hava soğutucu almadınız onun yerine

Thermalright soğutucu almanı öneririm bu arada bir ihtimal daha var sogutuc jelatinini çıkarmamış olabilir misin

sıvı soğutucu ismi sıvı diye çok performanslı zannediliyor 2k lık bi hava soğutucu ile o işlemci 60 dereceyi geçmiyor

90 dereceler riskli. O sistemi soğutacak bir çözüm bulmalısınız.
Ya aldığınız yerle görüşün durumu bildirin çözsünler.
Ya da sıvı soğutma yerine daha stabil hava soğutmalardan yararlanın.
Thermalright Peerless Assassin ya da Frost Commander tavsiye edebilirim.

90derece 7500F için sıkıntılı bir sıcaklık.

Geri