R5 7500F yanına RX 9060XT 16GB VS RTX 5060 8GB

Toskosuma

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
30000
Merhabalar, yakın bir zaman içerisinde masaüstü pc alacağım. Ana odağım online oyunlar ve yayın olacak. Yıllardır bilgisayarla haşır neşirim ve her zaman ekran kartlarım nvidia tabanlı oldu. Dolayısıyla AMD tabanlı bir ekran kartı nasıldır vs. bilmiyorum. Ama hangi konuyu incelesem RX9060XT 16 GB olması nedeniyle hep daha çok tavsiye edilmiş. Öncelikle benim 2K gibi bir hevesim isteğim yok. Monitörüm 1080p zaten. 1080p benim için gayet yeterli bir görüntü. Bütçemde bu işler için çok rahat değil. RTX5060 lı istediğim sistemi 30kya alabiliyorken RX9060XT devreye girince 35k oluyor.
Öncelikle bu parayı vermek istemiyorum.
İkinci olarak NVIDIA'ya (cahilliğime verebilirsiniz) daha çok güveniyorum.

Hangisini tercih etmeliyim?

9060xt her türlü

Merhabalar, yakın bir zaman içerisinde masaüstü pc alacağım. Ana odağım online oyunlar ve yayın olacak. Yıllardır bilgisayarla haşır neşirim ve her zaman ekran kartlarım nvidia tabanlı oldu. Dolayısıyla AMD tabanlı bir ekran kartı nasıldır vs. bilmiyorum. Ama hangi konuyu incelesem RX9060XT 16 GB olması nedeniyle hep daha çok tavsiye edilmiş. Öncelikle benim 2K gibi bir hevesim isteğim yok. Monitörüm 1080p zaten. 1080p benim için gayet yeterli bir görüntü. Bütçemde bu işler için çok rahat değil. RTX5060 lı istediğim sistemi 30kya alabiliyorken RX9060XT devreye girince 35k oluyor.

Bütçe yoksa zorlamayın 5060 alın elde kalan parayla diğer parçalarınızı kaliteli seçebilirsiniz ilerde sadece ekran kartını değiştirerek güzel bir upgrade yapabilirsiniz elinizdeki nvidia kartı satarak tabi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bu arada 5060 size 17K'ya falan gelecekse gidip 9060XT 16gb alın o paraya değmez çünkü

Bütçe yoksa zorlamayın 5060 alın elde kalan parayla diğer parçalarınızı kaliteli seçebilirsiniz ilerde sadece ekran kartını değiştirerek güzel bir upgrade yapabilirsiniz elinizdeki nvidia kartı satarak tabi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bu arada 5060 size 17K'ya falan gelecekse gidip 9060XT 16gb alın o paraya değmez çünkü
Şöyle ki bilgisayarı almak için şuanda sağlam bir kampanya bekliyorum. İyi bir fiyata denk düşürürsem alacağım. Örnek veriyorum RX9060XT 16GB ile RTX5060 8GB arasında 5k gibi bir fark olursa vermeli miyim? Vermemeli miyim?

Şöyle ki bilgisayarı almak için şuanda sağlam bir kampanya bekliyorum. İyi bir fiyata denk düşürürsem alacağım. Örnek veriyorum RX9060XT 16GB ile RTX5060 8GB arasında 5k gibi bir fark olursa vermeli miyim? Vermemeli miyim?
O aradaki fark 5K eder zaten ama fark 3k falan olursa 9060xt alınır, zamanın varsa kasım indirimlerini bekle ama oraya kadar da zaten bir sürü sistem fırsatı yakalarsın

ben olsam nvidiadan sasmam aga bilindik, bazen digerlerindan kopyalasalar bile ne bilim yeni birsey ciksa bile guzel is cikartiyolar. stabil urunleri suruculeri var. evet mukemmel degiller. amd den piyasada surucu sorunu falan fisman bircok sey duyunca sogudum. ama sana ciddi bir tavsiye vermek istiyorum. gidip 5060 8 gb alacagima RX9060XT 16 GB alirim. cunku 4060 8 gb 2k olan bir setupa sahibim. eger param olsaydi ve tecrubeli olsaydim kesinlikle 8 gb almazdim bekler biriktirir daha ust vram alirdim. madem imkanin sadece bu kadar sana tavsiyem RX9060XT 16 GB alman. 8 gb olup 5060 gibi t*ss*akli bir kart almaman.

Geri