R5 AND 4070 DAR BOĞAZ SORUNU MU YAŞIYORUM SİZCE?

Bugrality

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar, Kick platformunda yayın yapıyorum Kasa özelliklerimi yazacağım oyun içerisi fps drop ve arada takılma oluyor sizce hangi parçayi değiştirmem gerek yada başka bi ayar yapmam gerek mi yardimci olursanız sevinirim :)

İŞLEMCİ : AMD RYZEN 5 5600X
ANA KART : TUF GAMİNG B550-PLUS
EKRAN KARTI : ASUS TUF GAMİNG GEFORCE RTX 4070 12 GB DDR6X OC EDİTİON
RAM : 64 GB 4X16 RİPJAWSV DDR4 3200 MHZ CL16
SIVI SOĞUTMA : COUGAR AQUA 360 360 MM İŞLEMCİ SIVI SOĞUTMA
SSD : ADATA LEGEND 850 LİTE 1 TB M2 SSD

hocam sistem için ufak bir değerlendirme yapayım 64 gb ram fazla ama sistem DDR 4 olduğundan dolayı dengelenmiş biraz 5600x ise f/p bir işlemci olan 9700x ile değiştirilebilir 360 mm 9700 x için yeterli olur rahatlıkla

7800x3D ile değiştirmeyi düşünüyorum nasıl fikir dostum 16 rami cıkarsam mi

Önerebileceğiniz Anakart ve Ram var mi acaba ? bu sisteme uygun

En az B650 Chipset bir anakart al
Ram olarakta cl30 6000mhz (2x16) bir Ram alabilrisin

Anakart:

Ram: (iki tane alırsın 32gb olur veya 16 gb kullanırsın daha sonra yükseltirsin)

Bütce sıkıntısı yok
Pekala, DDR5 de 4 Ram slotunu da doldurma durumu ağır render işiyle uğraşmıyorsanız mantıklı değil. Bu nedenle tercih yine ihtiyacınıza göre size kalmış. Şu Ramden 2x16 GB ya da 2x32 şeklinde alabilirsiniz. Ram markası ne olursa olsun CL30 ve 6000Mhz olması Hynix A çipli olması yeterli.
(Yukarıda arkadaşın attığı Ramler de Hynix A ancak bu Ramlerle sorun yaşayanlar olduğu için önermiyorum, tabii ki teknoloji şans işi.)

Anakarta gelince; 8-9k bandında bunlardan birisini:

Daha güncel chipset olsun derseniz 10-15k bandında bunlardan birisini;

Daha öncesinde giriş seviye Ram ve anakart kullanmış birisi olarak; madem bütçenizde bir kısıt yok o halde "ucuz etin yahnisi" durumunu yaşamamak adına iyisini almanız faydanıza olacaktır. Yayın dışında video editleme vs ile de uğraştığınızı varsayıyorum. Bu nedenle m2 ssd desteğinde gen5 olan anakartlara öncelik verebilirsiniz. Attığım anakartları chatgpt ye yazarak ayrıntılı karşılaştırmalarını yaptırabilir, ihtiyacınıza göre kategorilendirip ona göre karar verebilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

Not: MSI B850 Tomahawk Max kullanıcısıyım. Gayet güzel bir anakart. Vatanda bazen gece indirimlerinde 12k ya düşebiliyor, ben de o şekilde 12k ya almıştım. Takip ederseniz belki indirim yakalarsınız.

Son düzenleme:
Sizlerin güzel yorumuyla , yükseltilmesi gereken parçalari yükseltttim. Değerli yardımlarınız için çok teşekkürler :)

Merhabalar, Kick platformunda yayın yapıyorum Kasa özelliklerimi yazacağım oyun içerisi fps drop ve arada takılma oluyor sizce hangi parçayi değiştirmem gerek yada başka bi ayar yapmam gerek mi yardimci olursanız sevinirim :)

İŞLEMCİ : AMD RYZEN 5 5600X
ANA KART : TUF GAMİNG B550-PLUS
EKRAN KARTI : ASUS TUF GAMİNG GEFORCE RTX 4070 12 GB DDR6X OC EDİTİON
RAM : 64 GB 4X16 RİPJAWSV DDR4 3200 MHZ CL16
SIVI SOĞUTMA : COUGAR AQUA 360 360 MM İŞLEMCİ SIVI SOĞUTMA
SSD : ADATA LEGEND 850 LİTE 1 TB M2 SSD
işlemciyi 5700x yap devam monitör 1080p ise 2k yap

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,421