Neler Yeni

R7 5700X ile RX 7800XT'ye Sahip Sistemim Hakkında

Tazim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdal Can Gök
Öncelikle merhaba arkadaşlar,

Şu anda kullanmakta olduğum sistemde Ryzen 7 5700X işlemci, RX 7800 XT ekran kartı, 16 GB 3200 Mhz ram ve 650W PSU bulunmakta. Bu sistem ile birlikte monitör olarak 1080P iki adet monitör kullanmaktayım. Bu sistem ile birlikte genellikle AAA oyunlar oynarken (God of War, Stalker2, The Last Of Us vb.) GPU kullanımım pek nadir %100 seviyelerine çıkıyor, genellikle %65 - 70 seviyelerinde dolanıyor. Bu problemin çözümüne dair bir yol bulamadım.

Daha önce bu tarz bir durumla karşılaşan veya sorunun neyden kaynaklandığına dair fikri olan varsa ve benimle paylaşırsa çok mutlu olurum.

Tazim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdal Can Gök
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
darboğaz oluyor 1080pde
Bu sıralar Delta Force oynuyorum özellikle Warfare modunda (her takımda yaklaşık olarak 25 - 30 kişinin olduğu bir oyun modu, BF mantığında düşünebilirsin) çok düşük fps'ler alıyorum. Bu fps değerleri yer yer 45 - 50 seviyelerine kadar düşebiliyor. Bu sorun da mı yine darboğazdan kaynaklanıyor?

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,358
İsim
efe araci
Bu sıralar Delta Force oynuyorum özellikle Warfare modunda (her takımda yaklaşık olarak 25 - 30 kişinin olduğu bir oyun modu, BF mantığında düşünebilirsin) çok düşük fps'ler alıyorum. Bu fps değerleri yer yer 45 - 50 seviyelerine kadar düşebiliyor. Bu sorun da mı yine darboğazdan kaynaklanıyor?
o fps drop sorunu bende de oluyor delta force bozuk bir oyun hala düzelmedi optimizasyon sıkıntısı var çoğu amd kullanıcısı ve nvidia 3000 serisi kullananlar bu sorunu yaşıyor işlemci odaklı bir oyunda darboğaz olması önemli olmaz bende de 150-160 dan 80 90 a düşüyor.

Tazim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdal Can Gök
o fps drop sorunu bende de oluyor delta force bozuk bir oyun hala düzelmedi optimizasyon sıkıntısı var çoğu amd kullanıcısı ve nvidia 3000 serisi kullananlar bu sorunu yaşıyor işlemci odaklı bir oyunda darboğaz olması önemli olmaz bende de 150-160 dan 80 90 a düşüyor.
Gerçekten saçmalık, ne yaptıysam düzeltemedim. Bazı oyunların sistemden optimum şekilde faydalanamayıp optimizasyon problemlerine sahip olmasını anlayabiliyorum ama oyunda zamanında Beta Tester'ken bile bu denli sorunlarla karşılaşmadım.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,358
İsim
efe araci
Gerçekten saçmalık, ne yaptıysam düzeltemedim. Bazı oyunların sistemden optimum şekilde faydalanamayıp optimizasyon problemlerine sahip olmasını anlayabiliyorum ama oyunda zamanında Beta Tester'ken bile bu denli sorunlarla karşılaşmadım.
aynne öyle betada bende sorun yaşamadım bende resize bar kapatınca düzeldi ama bunu kapatınca düzlemeyen tonlarca insan var savaş modu hadi neyse de operasyon modunda öldürtüyor direkt :D

Tazim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdal Can Gök
aynne öyle betada bende sorun yaşamadım bende resize bar kapatınca düzeldi ama bunu kapatınca düzlemeyen tonlarca insan var savaş modu hadi neyse de operasyon modunda öldürtüyor direkt :D
Gerçekten öyle oluyor, neyse bekleyelim bakalım şu durum yüzünden 1 haftadır oyuna girmiyorum sanırım. Resize bar konusunu yarın gün içerisinde ben de bir deneyeyim sonucu merak ediyorum açıkçası 😄

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,655
Üyeler
170,231
Son üye
xWacky
Top Bottom