Neler Yeni

R7 5700X3D - 3080 Tavsiye

Ghost_fin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Infinity Ghost
Bütçe
55000
Herkese selamlar, bu benim ilk yazım olacak. Kafam çok karışık yardıma ihtiyacım var.
Daha iyi anlatabilmek için olayın tamamını anlatacağım.

06.01.2025 - Pazartesi günü sistemimdeki parçalar şu şekildeydi;
Amd Ryzen 5 3600x
Msi B550M PRO-VDH WIFI
Asus Dual Nvidia RTX 2060 OC Evo 6GB
Corsair VENGEANCELPX16GB (2x 8GB) DDR4
WD Green SN350 WDS240G2G0C 240 GB (Windows ve Cs2 dosyaları:)
Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM
Corsair CV Serisi CV650, 650 Watt, 2xEPS 12V, 80+ Bronze ATX
MSI MAG Forge 100M Kasa
Samsung CRG5 LC24RG50FZRXUF 24" 144 Hz

Sistemi yükseltmek için salı günü ekran kartımı 4.900tlye sattım ve çarşamba günü yani dün 12 bin TL'ye Aorus XTreme RTX 3080 V2 LHR aldım.
İki ekran kartı da temiz durumda satarken ve alırken hiçbir endişe duymaydım hatta mutluydum.
Ve aklımdaki plan şu yöndeydi

işlemci için 7.200tlye sıfır AMD Ryzen 7 5700X3D
sıvı soğutma 4.700tlye sıfır Msı Mag Corelıquıd 360R V2
güç kaynağı 5.500tlye sıfır Gigabyte GP-UD1000GM 1000W 80+ Gold
alıp ilerleyen süreçte de 2k 240hz bir ekran kartı ile yükseltmeyi tamamlayıp 2030'a kadar rahat bir şekilde Am4 üzerinde kalmayı planladım.
Ancak olaylar biraz dinginleşip dışarıdan bakınca yaklaşık 45 bin lira bir masraf çıkarmışım kendime (+12k monitör)
Bu arada sıfır diye belirtme nedenim kredi kartımla 6 taksit olarak alabiliyorum sadece ekran kartını nakit ödedim. Taksit cazipleştiren taraf olmuştu zaten.
Ancak şu an kararsızım acaba yanlış mı yapıyorum diye. Am5 bir sisteme geçsem giriş-orta segment olacaktı ancak şu an bence Am4 için üst sıralardayım.
'''Bu arada yazıyı yazarken üstteki konularda 5700X3D için şu Thermalright Peerless Assassin 120 Se Tl-C12c kule tipi soğutucu önerilmiş arkadaş sistemde 65 derece alıyormuş. Kaliteli termal macun ile yeterli olur gibi zaten Cs2 ve gündelik işler için bence de yeterli olur ilk başta baya bol keseden dağıtmışım parayı :) Sizin önerdiğiniz başka soğutucu olursa onu da alabilirim.'''

Oynayacağım oyunlar çoğunlukla Cs2 biraz Ets2 ve biraz da Forza4 pek fazla bir yüküm yok yani sadece uzun yıllar hiç düşünmeden rahat rahat oynamak istedim.

Benim aklıma 3 şey geliyor. Sizlerden de hem benim seçeneklerimi değerlendirip hem de sizin ekstra bir tavsiyeniz olursa yazmanızı istiyorum.

İlk olarak ekran kartını sat daha düşük bir ekran kartına geç ve ekstra olarak 50bin civarına GameGaraj'dan sistem al (Bu sitede de vade farksız taksit imkanı var kartımın)
İkinci olarak eski ekran kartına veya daha düşük bir karta geç sadece işlemciyi yükselt. 3600x ve 2060 ile Cs2'de ortalama min120-130 max200 ortalama 160 alıyordum.
Üçüncü olarak planda sıkıntı yok uygulamaya devam edebilirsin :) Bu konfigrasyon seni 2030'a kadar rahat götürür. 7.2k(cpu)+5.5(psu)+2k(soğutma)+300tl(macun)
Toplam 15bin lira 6 taksit ayda 2.5k
Açıkçası en son ki haliyle 3.ye biraz daha sıcak bakmaya başladım. 15k diğer donanımlar 15kda ekran kartı desek iyi bir upgrade oldu gibi taksitte var.

'''2017'de 1080Tİ ile 5.5kya 144hz ekran dahil mükemmel bir pc toplamıştım sihirbaz aracılığıyla (yıllar önce baya meşhurdu şimdi fiyatlar artınca hazır sistemlere mahkum kaldık) ancak şehir değiştirdiğim ekstra masraflarım çıktığı için alamadım ve sonra fiyatlar uçtu vesaire onu alsaydım büyük ihtimalle yine kullanıyor olurdum:)'''

Biraz nostalji olsun diye yazdım 2017de ki olayı geçmişe gidip geldik umarım:) , şimdi tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum lütfen çok önemli.

Son düzenleme:

Pulsar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğanay ALTINTAŞ
Sakın bozma kanka am5 falan derken performans kaybı yaşarsın güncelleyeceğim diye bu haliyle bile 2030 a kadar oyun oynarsın dert edilecrk bir şey yok illa bir şey yapacağım diyorsan ram yükselt eksi yönü bu sistemin ram onu 32 yaparsan tadından yenmez

Ghost_fin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Infinity Ghost
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sakın bozma kanka am5 falan derken performans kaybı yaşarsın güncelleyeceğim diye bu haliyle bile 2030 a kadar oyun oynarsın dert edilecrk bir şey yok illa bir şey yapacağım diyorsan ram yükselt eksi yönü bu sistemin ram onu 32 yaparsan tadından yenmez
Çok teşekkürler vakit ayırdığın için maddi hesaplamalarımı görünce mantıklı olanı düşünmüşsündür sen de :) Aslında çok da zor değil ama yine insan ister istemez tereddüt ediyor.
Am5i atlamayı düşünerek bu yola çıkmıştım çünkü Dlss4 40serisi ekran kartlarında olmayacakmış sadece 50serisinde 60çıktığında 50serisi kartların fiyatı düşer ben de o zamana yeni sisteme geçerim dedim. Şu anda Am4'ün üst seviyelerinde rahat takılıp Am5i atlatırsam Am6 döneminde iyi bir sistem yine toparlarım gibi. Parçalarda kaliteli çok şükür

Pulsar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğanay ALTINTAŞ
Çok mantıklı bir hareket olur devir tasarruf devri yapıp edeceksin arada para kaybın olacak, zaman kaybın olacak performans kaybın olacak. Değer mi diye sordurur insana bi kere ben sana cevabını vereyim değmez o dediğim gibi ramini düzelt evladiyelik sistem bu satın alma akımlarından uzak durmaya çalışın güncellemeyi ram dışında sistem zayıfladığında yaparsınız sisteminiz taş gibi güle güle kullanın iyi eğlenceler

Ghost_fin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Infinity Ghost
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok mantıklı bir hareket olur devir tasarruf devri yapıp edeceksin arada para kaybın olacak, zaman kaybın olacak performans kaybın olacak. Değer mi diye sordurur insana bi kere ben sana cevabını vereyim değmez o dediğim gibi ramini düzelt evladiyelik sistem bu satın alma akımlarından uzak durmaya çalışın güncellemeyi ram dışında sistem zayıfladığında yaparsınız sisteminiz taş gibi güle güle kullanın iyi eğlenceler
Eyvallah Hocam çok haklısınız, yine biraz kafamı kurcaladılar Am5 diye ancak gerek yok zaten 1920x1080 Cs2 oynayacağım 2030'a kadar bu kart ve sistem yeter. İlk başta 3070e geçecektim ve psu masrafı falan olmayacaktı daha ucuza mal ederim diye düşünmüştüm sonra 3080i az farkla alabileceğimi görünce alayım dedim ama karta güveniyorum güzel bir seri o nedenle psuyu da yükseltirim. Sisteme hiç dokunmasam aslında yazın sıfır bir sistem alabilirdim hatta şu an geri dönmeye çalışabilirim ancak bu da güzel oldu bence. Hayırlı olsun diyelim, sağ olun vakit ayırdığınız için.

Top Bottom