R7 7800x3d için anakart önerisi

Dutch

80+
Reaksiyon skoru
109
Arkadaşlar merhabalar. 7500f işlemciden geçeceğim. 9800x3d ile arasındaki fiyat farkına değecek bir performans farkı yok bence. Şu an kullandığım anakartın yetersiz olduğunu söyledi herkes. Kullandığım anakartın linkini bırakıyorum, Asus Prime A620M-E kullanıyorum. Bütçe olarak işlemci ile beraber 21-22 bin lira düşünüyorum. Yaklaşık 8 bin lira veya biraz üzerine de çıkabilirim. Önerileriniz için teşekkürler.

Bu colorful battle-ax modeli önerisini başka konularda da görmüştüm. Bunu da öneriyorlardı https://www.incehesap.com/colorful-...-matx-am5-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-73142/
İkisi arasında fiyat farkına değecek bir fark var mı sizce

7800x3D icin B850 daha iyi olmaz mi? B650 uretimi durduruluyor diye biliyorum ilerki am5 islemciler icin de iyi olur bence.

Bu colorful battle-ax modeli önerisini başka konularda da görmüştüm. Bunu da öneriyorlardı https://www.incehesap.com/colorful-...-matx-am5-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-73142/
İkisi arasında fiyat farkına değecek bir fark var mı sizce
2x M2 soğutucusu var ATX modelde, diğerinde yok.
3 tane m2 slotu var ATX modelde, diğerinde 2.
Muhtemelen VRM farkları da vardır ve soğutma kalitesi de daha iyidir ATX modelde.
İkisi de yeterli bu arada. Bütçeye uyuyorsa ucuz olanda alınır.

7800x3D icin B850 daha iyi olmaz mi? B650 uretimi durduruluyor diye biliyorum ilerki am5 islemciler icin de iyi olur bence.
8 faz bu 9 k veriyon bari 12 faz olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2x M2 soğutucusu var ATX modelde, diğerinde yok.
3 tane m2 slotu var ATX modelde, diğerinde 2.
Muhtemelen VRM farkları da vardır ve soğutma kalitesi de daha iyidir ATX modelde.
İkisi de yeterli bu arada. Bütçeye uyuyorsa ucuz olanda alınır.
8 faz bu 9 k veriyon bari 12 faz olsun
Teşekkürler. Kullandığım kasam xpg valor 750w 80+ gold. Ekran kartım 4070. Kasa anakartla uyumlu. Güç tüketimi olarak da sorun çıkarmaz sanırım. her türlü yeter

Teşekkürler. Kullandığım kasam xpg valor 750w 80+ gold. Ekran kartım 4070. Kasa anakartla uyumlu. Güç tüketimi olarak da sorun çıkarmaz sanırım. her türlü yeter
4070 200 7800x3d 120 pb ile bu artsa bile yetmeme imkani yok.

7800X3D çok verimli çalışan bir işlemci. Ortalama bir A620/B650 rahatlıkla taşır bu işlemciyi.
BIOS güncelleme aldığı sürece de üretimin durmasının ciddi bir önemi yok.
2018 model B450 yonga serisi dahi hala BIOS güncellemesi alıyor. Takılmamak lazım fazla üretimin durmasına vs
İşimizi gördükten sonra devam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çıkmaz hocam 90w geçmiyor.

Geri