R7 9800X3D + 5070 Tİ

Sıvı soğutmada bunları da öneririm.
Hocam günaydın, thermaltake marka kasayı sıvı soğutucusunu ve ek olarak 3 fanı vatandan indirimle satın aldım. Baya da uyguna geldiler aslında. Bu markanın sıvı soğutucusu hakkında fikriniz var mı peki? Tekrardan teşekkür ederim bu arada önerileriniz için.

https://tr.thermaltake.com/th360-argb-sync-aio-liquid-cooler.html

Yani şöyle söyleyim TR ile US arasında ekran kartları bakımından nerdeyse x2 fiyat farkı var. Bende amerikadan temin edeceğim ekran kartımı. 5080 ile 5070 Tİ arasında amerikada bile 600 dolara yakın bir fiyat farkı var. Bunu verecek durumum olsa da vermemeyi tercih ediyorum açıkcası. Umarım en iyi kartları bu düşünceler olmadan alacağımız zamanlar olur :) (güncel kurla 840 dolar tahmini 35k türk lirasına bedel )
Amerikadan getirdiğinde türkiyede garantisini kullanabilecek misin?

Hocam günaydın, thermaltake marka kasayı sıvı soğutucusunu ve ek olarak 3 fanı vatandan indirimle satın aldım. Baya da uyguna geldiler aslında. Bu markanın sıvı soğutucusu hakkında fikriniz var mı peki? Tekrardan teşekkür ederim bu arada önerileriniz için.

https://tr.thermaltake.com/th360-argb-sync-aio-liquid-cooler.html
Noise Level: 28.2 dB-A
Rated Voltage: 12 V & 5 V
Max. Air Flow: 59.28 CFM
Max. Pressure: 1.31 mm-H2O

Böyle diyor sitede yukarda önerdiklerim daha iyi. Hatta Lian Li Galahad Perfomance var bir de, ben önermiyordum. RGB olan performans olmayan modeline bakıyormuşum.

Amerikadan getirdiğinde türkiyede garantisini kullanabilecek misin?
Hocam hiç sanmıyorum. Yanlış bilmiyosam regional warranty politikası var. Bölgesel garanti muhabbeti. Ancak yıl içerisinde amerikaya gitme durumum oluyo ya da giden arkadaşlarım çok oluyo. Bi sorun olma durumunda onlarla gönderirirm diye düşündüm.

Ultrada açmama huyum yok ne abi :D anasını bile ağlatırsın her oyuna rahat giriyor kullandığın uygulamalarla alakam yok bilmiyorum ne olduğunu zaten paranız varsa alabileceğiniz en mantıklı yeni nesil kartı alıyorsunuz 8k da sadece zorlanır 5070 ti.
4k da native de zorlanıyor 5070 ti :D abartmayalım o kadar.

Arkadaşlar selam. Makine mühendisiyim ve üzun süredir çalışıp kazandığım para ile bir sistem topluyorum. Bu bilgisayarı mühendislik çizim (SolidWorks Catia) ve analiz(Ansys) programları dahil oyun oynamak için toplamak istiyorum. Herşeyi Ultrada açma gibi bir huyum yok ancak 2k monitörde güzel bir performans bekliyorum. Parçalarımın bazılarını amerikadan bazılarını türkiyeden temin etmeyi planlıyorum. Uzun süredir laptop kullandığım için bilgisayar toplama mantığında baya bir geri kaldım. Hangi parçalar birbiri ile darboğaz durumuna girer vs. Toplamayı planladığım parçalar hakkında yorum yapabilirseniz çok sevinirim. İyi forumlar dilerim.

• MSI MAG X870E Anakart
• Ryzen 7 9800X3D İşlemci
• MSI 5070 Ti Trio 16GB Ekran Kartı
• G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 64GB Cd 30 6000 Mhz
• Samsung 9100 Pro 2TB PC5 SSD
• Thermaltake TH360 Sıvı Soğutma
•Thermaltake 380XL Kasa + Ek olarak Harici 3 adet Fan Daha aldım
• MSI MAG A1000GL PSU
Güzel sistem eline sağlık kusurları söyleyeyim, msi a-gl psularında kronik fan sorunu var , 5070 ti hali hazırda fiyat olarak saçma bir durumda bir de üstüne orta seviye soğutmaya sahip bir modele 50k verilmez :D eğer yurt dışından getirecekseniz belki orada daha ucuz veya arada fark olmayabilir o yüzden bir şey diyemem.

önerilerim ;

veya

ikisi de kaliteli ikisi A kalite aklında soru işareti kalmasın nzxt nin kalitesi bir tık daha iyi @yusuf7878 1650w stoğa girmiş fiyatına göre sence nasıl ? bana rakipsiz geldi.

2A oyunlarda zorlanmaz pek değil mi hocam?
optimizasyona göre değişir ama genel olarak AA oyunlarda rahat çalışır , optimizasyonu güzel oyunlarda AAA da bile +60 fps oynatır.

optimizasyona göre değişir ama genel olarak AA oyunlarda optimizasyonu güzel oyunlarda AAA da bile +60 fps oynatır.
Bir de şeyi açıklar mısınız tam hatırlayamadım. Konu sahibinin aldığı soğutucuda fanlar 3 pin öyle olunca devir mi ayarlanamıyordu neydi onun dezavantajı.

Bir de şeyi açıklar mısınız tam hatırlayamadım. Konu sahibinin aldığı soğutucuda fanlar 3 pin öyle olunca devir mi ayarlanamıyordu neydi onun dezavantajı.
bir dezavantajı olduğunu hatırlamıyorum.

bir dezavantajı olduğunu hatırlamıyorum.
3 pin olunca Quiet Balance gibi modlar için hızı ayarlanamıyor muydu acaba diye düşündüm de, ya da o bios'tan ayarladığında mı öyleydi. Neyse biri açıklar illa. Sağol.

3 pin olunca Quiet Balance gibi modlar için hızı ayarlanamıyor muydu acaba diye düşündüm de, ya da o bios'tan ayarladığında mı öyleydi. Neyse biri açıklar illa. Sağol.
zaten sıvı soğutucular hakkında ultra bir bilgim yok ama bildiğim kadarıyla 3 pinli olmasının bir dezavantajı yok.

Hocam hiç sanmıyorum. Yanlış bilmiyosam regional warranty politikası var. Bölgesel garanti muhabbeti. Ancak yıl içerisinde amerikaya gitme durumum oluyo ya da giden arkadaşlarım çok oluyo. Bi sorun olma durumunda onlarla gönderirirm diye düşündüm.
Ben de msi da global warranty muhabbeti var diye biliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,365
Üyeler
183,417
Son üye
ererdo0
Geri