Oyun oynarken birdenbire hızım 0 GHz'lere düşüyor ve öyle kalıyor. Reset atmak sorunu çözmüyor sistemi komple kapatıp açmam gerekiyor. Sürücüler her şey güncel.
Eski BIOS sürümünde de bu problem vardı, geçen yenisinin geldiğini gördüm ve güncelledim hala devam ediyor. Yeni işlemci aldım sırf bu sorun yüzünden, ikinci elden sıfır uyguna gördüm diye fakat sorunum düzelmedi.
Bazı konularda A. I. TP Monitor/PWM Processor hot ayarının kapatılarak çözüldüğünü gördüm fakat büyük ihtimal Intel anakartlarda bu seçenek var. Ben AMD kullanıyorum ve büyük ihtimal ismi farklı çünkü öyle bir seçenek bulamıyorum. Varsa yardımcı olur musunuz? Bu sorun iyice sinir bozmaya başladı.
Sistemim:
ASUS ROG STRIX Crosshair VIII Formula X570 anakart.
Ryzen 9 5900X işlemci.
ASUS ROG STRIX RTX 3070 OC ekran kartı.
Corsair Vengeance RGB Pro SL 3600MHz CL16 4x8GB RAM.
ASUS ROG STRIX 850G Gold Aura güç kaynağı.
Eski BIOS sürümünde de bu problem vardı, geçen yenisinin geldiğini gördüm ve güncelledim hala devam ediyor. Yeni işlemci aldım sırf bu sorun yüzünden, ikinci elden sıfır uyguna gördüm diye fakat sorunum düzelmedi.
Bazı konularda A. I. TP Monitor/PWM Processor hot ayarının kapatılarak çözüldüğünü gördüm fakat büyük ihtimal Intel anakartlarda bu seçenek var. Ben AMD kullanıyorum ve büyük ihtimal ismi farklı çünkü öyle bir seçenek bulamıyorum. Varsa yardımcı olur musunuz? Bu sorun iyice sinir bozmaya başladı.
Sistemim:
ASUS ROG STRIX Crosshair VIII Formula X570 anakart.
Ryzen 9 5900X işlemci.
ASUS ROG STRIX RTX 3070 OC ekran kartı.
Corsair Vengeance RGB Pro SL 3600MHz CL16 4x8GB RAM.
ASUS ROG STRIX 850G Gold Aura güç kaynağı.