Neler Yeni

R9 5900X işlemci 0 GHz'e düşüyor

HderJS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Soner
Oyun oynarken birdenbire hızım 0 GHz'lere düşüyor ve öyle kalıyor. Reset atmak sorunu çözmüyor sistemi komple kapatıp açmam gerekiyor. Sürücüler her şey güncel.
Eski BIOS sürümünde de bu problem vardı, geçen yenisinin geldiğini gördüm ve güncelledim hala devam ediyor. Yeni işlemci aldım sırf bu sorun yüzünden, ikinci elden sıfır uyguna gördüm diye fakat sorunum düzelmedi.
Bazı konularda A. I. TP Monitor/PWM Processor hot ayarının kapatılarak çözüldüğünü gördüm fakat büyük ihtimal Intel anakartlarda bu seçenek var. Ben AMD kullanıyorum ve büyük ihtimal ismi farklı çünkü öyle bir seçenek bulamıyorum. Varsa yardımcı olur musunuz? Bu sorun iyice sinir bozmaya başladı. :)

Sistemim:
ASUS ROG STRIX Crosshair VIII Formula X570 anakart.

Ryzen 9 5900X işlemci.
ASUS ROG STRIX RTX 3070 OC ekran kartı.
Corsair Vengeance RGB Pro SL 3600MHz CL16 4x8GB RAM.

ASUS ROG STRIX 850G Gold Aura güç kaynağı.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,500
İsim
Hakanbey
x570 anakartlarda sık rastlanan bir durum işlemciyi biostan sabit bir mhz e sabitleyip öyle dene Tabi yüksek sıcaklıklardan bu durum yaşanmıyorsa.

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
can
anladığım kadarıyla önceki 5900xinizde de aynı sorunu yaşamışsınız ? , sorun anakartınızda yada kullandığınız windows sürümünde gözüküyor fakat anakartdan kaynaklı olması daha muhtemel beslemerinde vs sorun olabilir işlemci gerektiği gücü alamıyordur belkide anakartın pin yuvalarında bir problem var ? deneme imkanınız var ise başka bir anakart ile sistemi test edin derim.

HderJS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Soner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
x570 anakartlarda sık rastlanan bir durum işlemciyi biostan sabit bir mhz e sabitleyip öyle dene Tabi yüksek sıcaklıklardan bu durum yaşanmıyorsa.
Sıcaklık konusunda bir problemim yok. Gayet iyi bir soğutma sağlıyorum. Büyük ihtimal tüm problem anakartta.
Mesaj otomatik birleştirildi:

anladığım kadarıyla önceki 5900xinizde de aynı sorunu yaşamışsınız ? , sorun anakartınızda yada kullandığınız windows sürümünde gözüküyor fakat anakartdan kaynaklı olması daha muhtemel beslemerinde vs sorun olabilir işlemci gerektiği gücü alamıyordur belkide anakartın pin yuvalarında bir problem var ? deneme imkanınız var ise başka bir anakart ile sistemi test edin derim.
Anakart hariç farklı her şey denedim. Korkum şu servise göndereceğim sorun yok diyip geri gelirse ne yapacağım daha onu düşünüyorum. Çünkü anakartın üstünde değişebilecek herşeyi değiştirdim test ettim. Sadece anakart kaldı.
Doğrudur eski işlemcidede bu problem vardı.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,500
İsim
Hakanbey
Sıcaklık konusunda bir problemim yok. Gayet iyi bir soğutma sağlıyorum. Büyük ihtimal tüm problem anakartta.

Anakart hariç farklı her şey denedim. Korkum şu servise göndereceğim sorun yok diyip geri gelirse ne yapacağım daha onu düşünüyorum. Çünkü anakartın üstünde değişebilecek herşeyi değiştirdim test ettim. Sadece anakart kaldı.
anakartın fiziksel bir sorunu yok oyüzden garanti bişey yapamaz Yazılımsal bir sorun bu Bios update ile çözülebilir çözülmez ise İşlemci çarpanını el ile ayarlayıp sabit bir değer girmen gerekiyor.

4.5 GHZ sabitleyebilirsin

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
can

Doğrudur eski işlemcidede bu problem vardı.
Hocam mantıklı düşünürsek, iki işlemcide de aynı problemi yaşadığına göre düşük ihtimal işletim sistemi yüksek ihtimal anakart donanımsal yada yazılımsal arızan mevcut neden korkuyorsun ki arızalı ürünümü kullanıcaksın ömrün boyunca ? video çek usbye kaydet iki farklı işlemcide de aynı durumu yaşadığını izah et garantiye gönder baktın iade değişim yanaşmıyorlar tüketici hakem heyetine başvurur gene hakkını alırsın.

HderJS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Soner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakartın fiziksel bir sorunu yok oyüzden garanti bişey yapamaz Yazılımsal bir sorun bu Bios update ile çözülebilir çözülmez ise İşlemci çarpanını el ile ayarlayıp sabit bir değer girmen gerekiyor.

4.5 GHZ sabitleyebilirsin
İyide böyle bir sorunum yoktu. Neden böyle bir şey oluşmuş olabilir? 2 senedir bu işlemciyi kullanıyorum bu anakart ile.

Hocam mantıklı düşünürsek, iki işlemcide de aynı problemi yaşadığına göre düşük ihtimal işletim sistemi yüksek ihtimal anakart donanımsal yada yazılımsal arızan mevcut neden korkuyorsun ki arızalı ürünümü kullanıcaksın ömrün boyunca ? video çek usbye kaydet iki farklı işlemcide de aynı durumu yaşadığını izah et garantiye gönder baktın iade değişim yanaşmıyorlar tüketici hakem heyetine başvurur gene hakkını alırsın.
Sorun şu ki problemin ne zaman hangi oyund yapacağı belli değil. Yaptığı zamanlarda çok sinir olduğum için hiç aklıma gelmedi. 1 Sene daha garantisi var kafama dank etti bekleyeceğim elbet tekrarlayacak telefon ile videosunu çekeceğim direkt. Daha önce bu tarz sorun yaşamadığım için aklıma gelmedi. Bugün Asus servis ile görüştüm anlattım onlarda anakarttan şüphelendi servise gönderin dedi ama video çekerseniz dahada iyi olur dediler onlarda. O yüzden bekleyeceğim sorunu yaşayana kadar. Belki bilmediğim bir çözüm mevcuttur diye konu açma gereği duydum.

Top Bottom