Neler Yeni

Radeon RX 6800 XT > 95 derece cikiyor

Utku Aydın

80+ Silver
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
2,764
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,374
Konum
Balıkesir
İsim
Utku
Bu kadar sıcak olacağını sanmıyorum. ASUS sorunu gibime geliyor. Ki bu model rog strix, eğer sızıntı doğruysa ve vidalama hatası yoksa düşük modelleri düşünemiyorum bile. Bana biraz abartı gibi geldi.
 

Toxpox

80+ Gold
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
6,821
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Turbo Mod'mu?
Eğer bu doğru ise anladığım kadarı ile OC limitlerini baya genişletmişler fakat BIOS'a 95 dereceye kadar çıkan Otomatik OC modu koymak nasıl bir iş çözemedim. :D

Düzenleme: @Tolga Samet 'in dediği gibi Temp Limit'miş. Yani bu olay bize net bir bilgi vermiyor.
 

Tolga Samet

80+ Bronze
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
1,435
En İyi Cevap
2
Temp limit ile çalışma sıcaklığını karıştırdınız herhalde. 95 veya 80 derece olmasının açıkçası herhangi bir şeye etkisi yok, yüksek ihtimal serin çalışacaktır. Gerçi ASUS yapmış, emin olmamak gerek. NVIDIA'da bu genel olarak 83 derece olarak verilir.
 

FightForHonor

80+ Platinum
Katılım
11 Ağustos 2020
Mesajlar
13,226
En İyi Cevap
33
Radeon RX 6800 XT: Görünüşe göre "Turbo Modu" -BIOS ile 95 derece Asus ROG Strix


Bir sızıntıya göre, bir Radeon RX 6800 XT'nin BIOS'u toplam dört farklı modu biliyor: Sessiz, Denge, Öfke ve Turbo Modu. İkincisi, sıcaklık sınırı için varsayılan 95 ° C ile özellikle agresiftir.

Radeon RX 6800 XT'nin piyasaya sürülmesinden neredeyse iki hafta önce, Igor's Lab, bir BIOS sızıntısı hakkında ilginç ayrıntılar öğrendi. Patrick Schur aracılığıyla sızdırılan bir Asus ROG Strix modelinin BIOS'u, "Radeon WattMan" için dört mod ortaya koyuyor: Sessiz, Denge, Öfke ve Turbo modu. AMD'nin Öfke Modu daha önce tanıtılmış olsa da, daha önce bahsedilmeyen Turbo Modun biraz daha agresif olması bekleniyor.

Tüm modların ortak özelliği, bir güç sınırı ve hedef sıcaklık belirlemeleridir. Akustik Limit ve Hedef (RPM) ile fan kontrolü için talimatlar da vardır. Sessiz, Turbo ve Öfke Modu görünüşte güç sınırını yüzde altı artırıyor, ancak yalnızca Turbo Modunda hedef sıcaklık 80'den 95 santigrat dereceye yükseliyor. BIOS modlarının saat hızları aşağıdaki gibi farklılık gösterir: Sessiz / Denge / Öfke için temel olarak 1.750 MHz ve Turbo Mod için 1.750 MHz, Sessiz / Denge / Öfke için Güçlendirme olarak 1.990 MHz ve Turbo Mod için 2.250 MHz.


Igor's Lab'a göre, yönetim kurulu ortakları fan parametrelerini ayarlamakta büyük ölçüde özgürdür. Bu sayının diğer BIOS'larda görülmesi bir tesadüf olmaması koşuluyla, güç sınırının yüzde altı ek yüklemesi bir kılavuz olabilir. Igor's Lab, şirket içi "MorePowerTool" u zaten uyarladı. Bu, en son beta sürümünün yaklaşan Radeon grafik kartlarını kaldırabileceği anlamına geliyor. Daha fazla ayrıntı için, Igor's Lab'den gelen orijinal mesaja bakın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Ekran kartının yanında kettle da veriyorlar işte amd farkı 😎😎
 

Rambo87

80+ Platinum
Katılım
23 Haziran 2020
Mesajlar
12,430
En İyi Cevap
1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,006
Mesajlar
9,547,537
Üyeler
168,721
Son üye
hamhaf
Top Bottom