Neler Yeni

Radeon Software Özel Çözünürlük Oluşturma Hakkında

Bu işlemin herhangi bir zararı var mıdır?
Monitörün orijinalde bulunan Hz değerine herhangi bir etkisi olur mu? Ve yapılan bu özel çözünürlük profili istediğimiz zaman siliniyor mu?

Bundan önceki açtığım konuda kimse yardımcı olmadı.

YinYang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
-
Özel çözünürlüğün faydası çok bulunmamakta ne yazık ki, belki 75hz e çıkarırsınız ekranınızı fakat değmez.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Monitörün orijinalde bulunan Hz değerine herhangi bir etkisi olur mu? Ve yapılan bu özel çözünürlük profili istediğimiz zaman siliniyor mu?

Çok fazla etkisi olmuyor. Zaten monitör belli bir değerin arasındayken çok bir şey değişmez. Mesela 75Hz ve 144Hz arasında siz monitörü 80-90Hz yapsanız monitörün performansı aman aman değişmez, bir işe yaramaz. Belirlenen değerlerde asıl farkı hissedersiniz. Hatta buna kalkışırsanız monitörünüze zarar bile verebilirsiniz. Yani sonuç olarak, değmez.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam monitöre oc mu yapicaksiniz?
Hayır, monitörüm 144 hz.
Fakat 144 hz' e alınca bu refresh hızı, ekran kartının memory clock hızınının hep maksimum Mhz'e çıkmasına sebep oluyor.

İşte buna çözüm olarakta Amd Radeon Software'dan özel çözünürlük ayarı yapıp, bu 144 olan Hz hızı 142 Hz olarak ayarlayıp ve kaydedip o çözünürlük ile ayarı seçince sorun ortadan kalkıyormuş.

Hatta Forum'da Rehberi açılmış bu dediğimin. 2 dakikalık bir işlem zaten. Sadece herhangi bir zararı söz konusu olur mu diye merak ediyorum.
@RevDeisDou konuyu daha önce Rehber olarak açmış, bende 120 hz yerine 142 hz kullanmamın çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Bazı oyunlarda sıkıntı çıkabiliyor 142 Hz desteklemedikleri için.

Bazı oyunlarda sıkıntı çıkabiliyor 142 Hz desteklemedikleri için.
O zaman ben 144 hz de kullanmak için ne yapmalıyım hocam?
Sizin Rehberinizi görünce bir sorun olmaz diye düşündüm, şimdi siz böyle diyince kafam iyice karıştı.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
O zaman ben 144 hz de kullanmak için ne yapmalıyım hocam?
Sizin Rehberinizi görünce bir sorun olmaz diye düşündüm, şimdi siz böyle diyince kafam iyice karıştı.
Ekran kartı max memory hızında kalabilir. Son sürüm driver' da sanırım bu sorun kalkmıştı ama zaten pek sıkıntı olmuyor

Ekran kartı max memory hızında kalabilir. Son sürüm driver' da sanırım bu sorun kalkmıştı ama zaten pek sıkıntı olmuyor
Hocam, Rx 570 için olan en son Recommended WHQL onaylı sürümü yükledim, bu bahsettiğim olay düzelmedi.
Sanırım Karttaki VRAM'ler den dolayı, Hynix marka bellek olması lazım üstünde. Tekrar bakarım, Samsung olsa böyle bir şey olmayacak belki😐

Siz ne düşünüyorsunuz bunun hakkında?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,727
Üyeler
166,075
Son üye
dinozorkemiği
Top Bottom