Çözüldü✓ Radeon Süper Çözünürlük yok?

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,343
DA son videosunda gördüm ve AMD resmi sitesinden yeni çıkan güncel driver'ı indirip, DDU ile eskisini kaldırıp kurdum. Ancak videodaki adımları takip ettiğimde "Radeon Süper Çözünürlük" ayarını bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RX 570 8GB OC

Alıntıyı görüntüle
1080P-RSR OFF- HER ŞEY EN YÜKSEKTE.

RSR Açtığım için, SS alamıyordum. o yüzden görüntü kalitesini atamıyorum. ama 720P'DEN 1080'e upscaling yaptım. Görüntü kalitesi düştü, FPS 10-11 kadar arttı.
Bence worth değil.
Ekran kartının çektiği W değerini açın. RSR açık ve kapalı şekilde W değerlerine bakın. Fark ne kadar veya var mı diye. Çok çok düşük bir ihtimal olsa da downscale sırasında işlemci darboğazı yaşıyor olabilirsin.

Daha yüksek FPS almanızı engelleyen sistemsel bir probleminiz olması gerekiyor çünkü neredeyse x2 performans yükseliyor
Orta ayarlarda FPS değerleri yükselmişti. Ama dediğim gibi, görüntüde bozulma oluyor. 1080P 120 FPS civarı alırken, 720p'den 1080'e yükselterek 180-190 civarlarına çıktım.
İyi bir özellik, ama bence 2K Monitörü olanlar için çok daha iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartının çektiği W değerini açın. RSR açık ve kapalı şekilde W değerlerine bakın. Fark ne kadar veya var mı diye. Çok çok düşük bir ihtimal olsa da downscale sırasında işlemci darboğazı yaşıyor olabilirsin.
Şuanda Forza Horizon'a geçip deneyeceğim. Kendi Benchmarkı vardı heralde. daha iyi olur diye düşündüm. Ayrıca daha güçlü bir oyun. orada görmek daha iyi olur.

Orta ayarlarda FPS değerleri yükselmişti. Ama dediğim gibi, görüntüde bozulma oluyor. 1080P 120 FPS civarı alırken, 720p'den 1080'e yükselterek 180-190 civarlarına çıktım.
RSR' ı VSR ile kullanıp monitörünüzün çözünürlüğünü 2k native yapın. Daha sonrasında ise 1080p' den 2k' ya upscale edebilirsiniz.

Çok düşük bir kartın yoksa 720P almanın anlamı yok. 900P falan bir denemeni öneririm

ddu ile kaldırıp yeni driveri yükledim fakat en son aşamada 1603 hatası verdi fakat radeon software açıldı ve özelliği aktif ettim zaten 1080 yerine 1024 oynuyordum aktif olup olmadığını anlayamadım herhangi bir etkin veya değil seçeneğini göremedim direkt 1080 yapıp tekrar mı 1024 yapmalıyım çözünürlüğü

Mantıklı değil yakında desteği genisletirler
Bence bu hareket Q2' de gelecek FSR 2.0 için. Bende FSR 2.0 çıkışıyla RSR' ın güncelleme alıp hem destek hem kalite olarak iyileşme göreceğini düşünüyorum
Hocam minimal bir test yaptım.
VSR ile kullanılamıyor heralde. ya da ben yapamadım. Çözünürlüğü 2k Yapmama rağmen, maksimum 1080p'ye yükseltebildi.
900P'den 1080P'ye yükselterek, witcher 3'de fpsimi 46-47'den 58-61 civarına çıkardım.
Görüntü kalitesinde pek bir değişim göremedim. Profesyonel değilim ama, iyi bir ayar gibi.
Ama daha gelişeceğini düşünüyorum. 2K Monitörü olan insanlar için özellikle Nimet bence.

bir de süper çözünürlüğü aktif ettiğimde ekran kartı vrami artıyor özel çözünürlük ile düşürmüştüm aktif ettiğimde artıyor :/

Ben 900'den 1080'e yükselttim, %30'a yakın FPS farkı verdi.
siz 900p'den 1440'a düşünün. Gayet iyi teknoloji. 6500XT'de de olması mükemmel.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,495
Üyeler
183,845
Son üye
nemesis060
Geri