Neler Yeni

RAM hız aşırtma DOCP.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
https://steamcommunity.com/id/YamoimaTR/
Discord
Yamoima#1664
Hiç bir türlü son zamanlara ait bir video falan bulamadım voltaj düşürme videoları - lere göre yapılıyor ama bende eksi diye bir şey yok, olmamasına rağmen düşürdüm ram mhzlerini yine profile 1 e çektim 3600e yani yine hata verdi, çok değişik bir sorun yaşıyorum google videolar falan da kasıyor. Anlamadığım bir şekilde nasıl bir anda böyle bir sorun yaşamaya başladım çözemiyorum...

Paylaştığım linki inceleyebilirsiniz. Rehber niteliğinde size daha yardımcı olacaktır. Sorun belki de Wattman hatasından kaynaklı olmayabilir. Bu sebeple, DDU programıyla ekran kartı sürücülerini kaldırıp temiz kurulum yapmanız yararlı olabilir. Ayrıca, Ramlerde sorun olduğunu düşünüyorsanız memtest86 programıyla test edebilirsiniz. Sorun var ise test sonucunda bildiriyor.

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete

Paylaştığım linki inceleyebilirsiniz. Rehber niteliğinde size daha yardımcı olacaktır. Sorun belki de Wattman hatasından kaynaklı olmayabilir. Bu sebeple, DDU programıyla ekran kartı sürücülerini kaldırıp temiz kurulum yapmanız yararlı olabilir. Ayrıca, Ramlerde sorun olduğunu düşünüyorsanız memtest86 programıyla test edebilirsiniz. Sorun var ise test sonucunda bildiriyor.
Bugün bakıcam memtestin de free sürümü var sanırım diğeri ücretli sorun olur mu? Amd ye de yeni güncelleme geldi onuda kurup denicem, çok enteresan cidden. Amd pişmanlık durumuna gircem neredeyse yıllardır hiç sorunsuz kullandığım kart şimdi böyle yapıyor delirmemek elde değil. Akşama dönüş sağlarım.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
Discord
Yamoima#1664
Bugün bakıcam memtestin de free sürümü var sanırım diğeri ücretli sorun olur mu? Amd ye de yeni güncelleme geldi onuda kurup denicem, çok enteresan cidden. Amd pişmanlık durumuna gircem neredeyse yıllardır hiç sorunsuz kullandığım kart şimdi böyle yapıyor delirmemek elde değil. Akşama dönüş sağlarım.
Ücretsiz versiyonu kullanabilirsiniz. Bir sakıncası yok. Güncellemeleri yapıp denedikten sonra tekrar sorun olursa bilgilendirirsiniz.

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
Ücretsiz versiyonu kullanabilirsiniz. Bir sakıncası yok. Güncellemeleri yapıp denedikten sonra tekrar sorun olursa bilgilendirirsiniz.
Hiç bir şekilde profili kullanarak 3600mhz ye çekemiyorum rami bunun bir nedeni olabilir mi acaba kendi kendine başka bir profile açıldı 3000 olarak 3600 ile arasında fark olur mu acaba, 3000 ile denesem? Eski ramlerde 3600 e çekilmiyor yeni geçen hafta aldıklarım da çektiğim de bios ekranında kalıyor hata veriyor, The system has posted in safe mod.This may be due to the previous podt attempt failing because of system instability.Or if the power button was held in to force the system off.İf the system failed to posted after you made changes to eufi settings.You may wish yo revert to stable settings to prevent post failure. Diyerek. 😄 Çok sıkıldım cidden.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
Discord
Yamoima#1664
Hiç bir şekilde profili kullanarak 3600mhz ye çekemiyorum rami bunun bir nedeni olabilir mi acaba kendi kendine başka bir profile açıldı 3000 olarak 3600 ile arasında fark olur mu acaba, 3000 ile denesem? Eski ramlerde 3600 e çekilmiyor yeni geçen hafta aldıklarım da çektiğim de bios ekranında kalıyor hata veriyor, The system has posted in safe mod.This may be due to the previous podt attempt failing because of system instability.Or if the power button was held in to force the system off.İf the system failed to posted after you made changes to eufi settings.You may wish yo revert to stable settings to prevent post failure. Diyerek. 😄 Çok sıkıldım cidden.
Şuan kullanmakta olduğunuz ramlerin özellikleri nedir acaba? Hepsi aynı ram kiti mi yoksa karışık mı kullanıyorsunuz?

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
İlk ramim cl17 2x8 yeni aldığım cl18 2x8 ama cl18-20-22 falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam bakar yazarım şuan durumu özetliyorum yeni kendiliğinden açılan profile 2 xmpsi yani d.o.cp mu oluyor neyse 3000mhz e çekiyor ramleri onu yaptığım da sorun olmadı sonra manuel olarak 3200 e çektim ondada hata vermiyor ama 3300 e çektiğimde vermişti, çok ilginç durum söz konusu 3200 de şuan her hangi bir hata vermedi 1.35 voltajla hiç bişi anlamadım 😄

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
Discord
Yamoima#1664
İlk ramim cl17 2x8 yeni aldığım cl18 2x8 ama cl18-20-22 falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam bakar yazarım şuan durumu özetliyorum yeni kendiliğinden açılan profile 2 xmpsi yani d.o.cp mu oluyor neyse 3000mhz e çekiyor ramleri onu yaptığım da sorun olmadı sonra manuel olarak 3200 e çektim ondada hata vermiyor ama 3300 e çektiğimde vermişti, çok ilginç durum söz konusu 3200 de şuan her hangi bir hata vermedi 1.35 voltajla hiç bişi anlamadım 😄
Peki şuan kullanmakta olduğunuz ram kitleri karışık mı? Yoksa aynı değerlere sahip ramleri mi kullanıyorsunuz? Eğer ram kitlerini karıştırarak kullanıyorsanız stabilite sorunu yaşama ihtimaliniz çok yüksek.

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
Peki şuan kullanmakta olduğunuz ram kitleri karışık mı? Yoksa aynı değerlere sahip ramleri mi kullanıyorsunuz? Eğer ram kitlerini karıştırarak kullanıyorsanız stabilite sorunu yaşama ihtimaliniz çok yüksek.
İkiside 3600 destekli ram kitinden kastınız eğer ki CL ise evet farklı 2 adet cl17 kingston 2x8 yeni aldığım ise yine 2x8 gskill ripjaws yine 3600 oc li cl18-22-22-42 1.35v yazıyor anlamadım bende tam olarak şimdi kapağında yazanı yazdım size, şuan da 3200 olarak sorunsuz çalışıyor ama 3600 e çekemiyorum çektim mi wattman hatası başlıyor 2 saattir hiç hata vermedi 3200 mhz ile.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
Discord
Yamoima#1664
İkiside 3600 destekli ram kitinden kastınız eğer ki CL ise evet farklı 2 adet cl17 kingston 2x8 yeni aldığım ise yine 2x8 gskill ripjaws yine 3600 oc li cl18-22-22-42 1.35v yazıyor anlamadım bende tam olarak şimdi kapağında yazanı yazdım size, şuan da 3200 olarak sorunsuz çalışıyor ama 3600 e çekemiyorum çektim mi wattman hatası başlıyor 2 saattir hiç hata vermedi 3200 mhz ile.
2 farklı markanın da ramleri ile 3600mhz değerlerini göremiyorsunuz değil mi? BIOS'u güncellediniz mi acaba? Eğer güncel değilse desteklemiyor olabilir.

Calidelly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mete
2 farklı markanın da ramleri ile 3600mhz değerlerini göremiyorsunuz değil mi? BIOS'u güncellediniz mi acaba? Eğer güncel değilse desteklemiyor olabilir.
Bios'ta güncel ilk güncellemede hata vermişti donmuştu, sonra tekrar güncelleme yaptım oldu, yani güncel şuan da ama bilgisayarda enteresan bir şekilde bi kasılma var gibi geliyor bana önceden böyle değildi ısınamadım bir türlü..

Ekran kartı çökme hatası “Wattman hatası” olabilir. Eğer öyleyse undervolt yaparak hatayı çözebiliyorsunuz. Aldığınız herhangi bir hata kodu veya mesajı var mı?
Wattman hataları sadece ekran kartından kaynaklanmayabiliyor.
Merhabalar, böyle bir sorun ve çözümüne yeni tesadüf üzerine denk geldim iki gündür bilgisayarımın amd rx 6700 xt ekran kartı çöküyor durduk yere ve 2 dakika 3 dakika bazen 20 saniyede bir gibi bir durumla karşı karşıyaydım, format attım herşeyi baştan yükledim driverları eski, yeni herşeyi denedim ama bir türlü çözülmüyordu.
Ram hız aşırtma profile #1 olarak bios üzerinden bir profile kullanıyordum onunla oynarken denk geldim şimdi kapatınca çökme gidiyor açınca çöküyor, sebebi bu mudur yoksa şansa mı 5-10 dakika çökmeden durdu anlıyamadım.
32 GB ram mevcut 3600 OC destekli, cl17 kingston ve cl18-22-24-27 gibi yazıyordu kutusunda yanlış hatırlamıyorsam 2x8 de ram aldım onlarıda dahil ettim, ocsiz biri 2136 diğeri 2600 küsurdu sanırım tam rakamları hatırlamasam da bunlar sorun yaratıyor olabilir mi? Bu konuda bir bilgisi olan var mı hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım, şunu da söylemek gerekirse net olarak yeni ramleri takmadan ve almadan önce bu hatayı almaya başladım belirttiğim kısımda ramler sorun yaratır mı farklı olduğu içinde diğer bir sorum, teşekkürler.

**+ olarak bir şey farkettim oyunlara falan girip test etmek istediğim de ekran kartı hızlı çalışmaya başlıyor nedense öyle gibi de geldi bana ya da psikolojik :D
İşlemci nedir?

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
Discord
Yamoima#1664
Wattman hataları sadece ekran kartından kaynaklanmayabiliyor.

İşlemci nedir?
Şu ana kadar ekran kartından kaynaklanmayan Wattman görmedim açıkçası. Eğer var ise örnek paylaşabilir misiniz? Merak ettiğim için bilgi edinmek istiyorum.

Şu ana kadar ekran kartından kaynaklanmayan Wattman görmedim açıkçası. Eğer var ise örnek paylaşabilir misiniz? Merak ettiğim için bilgi edinmek istiyorum.
Hocam, bu AMD nin iddiası. Bir açıklamalarında AMD tabanlı sistemlerde ram ve diğer sistem bileşenlerinden dolayı da wattman alındığı açıklaması yapılmıştı. Ha ben görmedim ama her geçen gün Expo gibi sistemlerin düzelmesi ile sistemlerde karşılaşılan hataların azalması da bir kanıtı olabilir.

Top Bottom