Ram hızı

lordens

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar iyi günler, önceden böyle bir başlık açıldıysa kusura bakmayın. Sistemimde 2x8 Gb 3000mhz ram bulunmakta. Overclock menüsünde kontrol edince Ram hızı 3400 gözüküyor. Bu değer normal midir? Yoksa iki ram kullandığım için değerim iki kat fazla mı olmalı? Teşekkürler.
Screenshot_20200525-134349.webp

Ne güzel 3400 işte elleme. :D Voltaj artmış biri manuel OC yapmış ama mavi ekran falan yoksa elleme kalsın böyle.

Ne güzel 3400 işte elleme. :D Voltaj artmış biri manuel OC yapmış ama mavi ekran falan yoksa elleme kalsın böyle.
Ben Oc yapmıştım pc'yi alınca ama aklıma 2 ram olayı takıldı. Daha yüksek mi almalıyım acaba diye. İşlemci hızını da 3.9 yaptım, şimdiye kadar herhangi bir mavi ekran sorunu almadım şükür.

Ben Oc yapmıştım PC'yi alınca ama aklıma 2 RAM olayı takıldı. Daha yüksek mi almalıyım acaba diye. İşlemci hızını da 3.9 yaptım, şimdiye kadar herhangi bir mavi ekran sorunu almadım şükür.
3400 MHz şuan. CL değerleri nası kanka. :D Otomatikte falansa artmıştır biraz.

Kaç olmasını tavsiye edersin? Şu an sistemde herhangi bir sorun, gecikme falan yaşatmadı bana
Kullandığın RAM kilit nokta burda. Eğer uğraşmak istiyosan:
Bu uygulama detaylı bilgileri gösterir burdan RAM zarını (Die) öğrenirsen çok iyi şeyler ortaya çıkabilir.

Kullandığın RAM kilit nokta burda. Eğer uğraşmak istiyosan:
Bu uygulama detaylı bilgileri gösterir burdan RAM zarını (Die) öğrenirsen çok iyi şeyler ortaya çıkabilir.
Teşekkürler, şimdi aldığım ram'e baktım da sitede 16 cl olarak belirtiliyor zaten. Herhangi bir CL değişimi olmamış yani

Teşekkürler, şimdi aldığım RAM'e baktım da sitede 16 cl olarak belirtiliyor zaten. Herhangi bir CL değişimi olmamış yani
Alt değerler değişmiş çok. 23 yazanlar. Örnek olsun bende 16 oralar. :D İmzamda RAM bilgisi gözüküyor.

Tamamdır araştıracağım onları, aklıma sadece mhz hızı takılmıştı 2 tane 3000'lik olduğu için fakat hız konusunda yeterli diyorsunuz.

Geri