Neler Yeni

Ram Kombinasyonu ve Ekran Görüntüsü Sorunu

ykkanka97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Kurdoğlu
Dostlar merhabalar uzun zamandır bilgisayar konusundan uzaktım yakın zamanda kendim bir sistem topladım.
Anakartım: Msi b850m gaming wifi plus
Ramlerim : XPG ddr5 6000 mhz 30 cl 2x16 gb (Takım olarak aldım)

kurulumu yaptım ve görüntüyü aldım driverlarımı güncelledim. Ram slotlarını kontrol amaçlı değiştiriyordum ve belirli başlı kombinasyonlarda ekrana görüntü gelmediğini farkettim durum normal mi yoksa değil mi bilmiyorum bilen bir arkadaşımız aydınlatırsa sevinirim.
1 Adet Ram Taktığımda ;
1.Slot > Ekrana görüntü vermiyor
2.Slot > Ekrana görüntü veriyor
3.Slot > Ekrana görüntü vermiyor
4.Slot > Ekrana görüntü veriyor

2 Adet Ram Taktığımda ;
1 ve 2. Slot > görüntü veriyor
2 ve 3. Slot > görüntü vermiyor
2 ve 4. Slot > görüntü veriyor

Biraz araştırdığımda zaten 2 ve 4 ün önerildiğini gördüm çoğu yerde yinede içime bir kurt düştü konu açmak istedim. Bu kombinasyonlarda görüntü vermemesi ve anakart üzerinde dram ışığı yanması normal midir ? Özellikle 3.slotun hiçbir kombinasyonda çalışmaması biraz beni şüpheye düşürdü acaba bi sıkıntı mı var dedirtti. Siz ne düşünüyorsunuz ?

zorlu123123

80+ Bronze
Dostlar merhabalar uzun zamandır bilgisayar konusundan uzaktım yakın zamanda kendim bir sistem topladım.
Anakartım: Msi b850m gaming wifi plus
Ramlerim : XPG ddr5 6000 mhz 30 cl 2x16 gb (Takım olarak aldım)

kurulumu yaptım ve görüntüyü aldım driverlarımı güncelledim. Ram slotlarını kontrol amaçlı değiştiriyordum ve belirli başlı kombinasyonlarda ekrana görüntü gelmediğini farkettim durum normal mi yoksa değil mi bilmiyorum bilen bir arkadaşımız aydınlatırsa sevinirim.
1 Adet Ram Taktığımda ;
1.Slot > Ekrana görüntü vermiyor
2.Slot > Ekrana görüntü veriyor
3.Slot > Ekrana görüntü vermiyor
4.Slot > Ekrana görüntü veriyor

2 Adet Ram Taktığımda ;
1 ve 2. Slot > görüntü veriyor
2 ve 3. Slot > görüntü vermiyor
2 ve 4. Slot > görüntü veriyor

Biraz araştırdığımda zaten 2 ve 4 ün önerildiğini gördüm çoğu yerde yinede içime bir kurt düştü konu açmak istedim. Bu kombinasyonlarda görüntü vermemesi ve anakart üzerinde dram ışığı yanması normal midir ? Özellikle 3.slotun hiçbir kombinasyonda çalışmaması biraz beni şüpheye düşürdü acaba bi sıkıntı mı var dedirtti. Siz ne düşünüyorsunuz ?
4 slotlü anakartta 2 veya tam dolu olması gerekli çok fazla parazit yapar ramler önerilmesinin sebebi bu 1.2.3. slotlara 3 ram taksan yine görüntü vermeyebilir büyük ihtimalle

memtest indirip test edin hata vermezse bir sorun yoktur

Sypreus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Mehmet Emre
Tamamen normal, bu bazen anakartla göre değişiklik gösterebilir.

Top Bottom