Dostlar merhabalar uzun zamandır bilgisayar konusundan uzaktım yakın zamanda kendim bir sistem topladım.
Anakartım: Msi b850m gaming wifi plus
Ramlerim : XPG ddr5 6000 mhz 30 cl 2x16 gb (Takım olarak aldım)
kurulumu yaptım ve görüntüyü aldım driverlarımı güncelledim. Ram slotlarını kontrol amaçlı değiştiriyordum ve belirli başlı kombinasyonlarda ekrana görüntü gelmediğini farkettim durum normal mi yoksa değil mi bilmiyorum bilen bir arkadaşımız aydınlatırsa sevinirim.
1 Adet Ram Taktığımda ;
1.Slot > Ekrana görüntü vermiyor
2.Slot > Ekrana görüntü veriyor
3.Slot > Ekrana görüntü vermiyor
4.Slot > Ekrana görüntü veriyor
2 Adet Ram Taktığımda ;
1 ve 2. Slot > görüntü veriyor
2 ve 3. Slot > görüntü vermiyor
2 ve 4. Slot > görüntü veriyor
Biraz araştırdığımda zaten 2 ve 4 ün önerildiğini gördüm çoğu yerde yinede içime bir kurt düştü konu açmak istedim. Bu kombinasyonlarda görüntü vermemesi ve anakart üzerinde dram ışığı yanması normal midir ? Özellikle 3.slotun hiçbir kombinasyonda çalışmaması biraz beni şüpheye düşürdü acaba bi sıkıntı mı var dedirtti. Siz ne düşünüyorsunuz ?
Anakartım: Msi b850m gaming wifi plus
Ramlerim : XPG ddr5 6000 mhz 30 cl 2x16 gb (Takım olarak aldım)
kurulumu yaptım ve görüntüyü aldım driverlarımı güncelledim. Ram slotlarını kontrol amaçlı değiştiriyordum ve belirli başlı kombinasyonlarda ekrana görüntü gelmediğini farkettim durum normal mi yoksa değil mi bilmiyorum bilen bir arkadaşımız aydınlatırsa sevinirim.
1 Adet Ram Taktığımda ;
2.Slot > Ekrana görüntü veriyor
4.Slot > Ekrana görüntü veriyor
2 Adet Ram Taktığımda ;
1 ve 2. Slot > görüntü veriyor
2 ve 4. Slot > görüntü veriyor
Biraz araştırdığımda zaten 2 ve 4 ün önerildiğini gördüm çoğu yerde yinede içime bir kurt düştü konu açmak istedim. Bu kombinasyonlarda görüntü vermemesi ve anakart üzerinde dram ışığı yanması normal midir ? Özellikle 3.slotun hiçbir kombinasyonda çalışmaması biraz beni şüpheye düşürdü acaba bi sıkıntı mı var dedirtti. Siz ne düşünüyorsunuz ?