Ram mhz

TheUrge

80+
Reaksiyon skoru
16
MSI Z370-A PRO Intel Z370 Soket 1151 DDR4 4000(OC) M.2 Anakartım var ve 8x2 3000 mhz ramlerim var anakartın ocsiz 2400- 2667 mhz desteklediğini gördüm. Ramleri nasıl 3000 mhz ye çıkartabilirim ve şuan kaç mhz de olduğunu nasıl öğrenebilirim bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Windows'tayken CMD'ye "wmic memorychip get speed" yazarak bellek frekansına bakabilirsin. Eğer 3000 MHz değilse BIOS'ta XMP açman yeterli.

dediğini komutu yazdım 3000 gözüküyor bugün biosa girdiğimde yukarıda 2133 aşağıda 3000 yazıyordu cmd ye yazdığım komut doğru olan mıdır

dediğini komutu yazdım 3000 gözüküyor bugün biosa girdiğimde yukarıda 2133 aşağıda 3000 yazıyordu cmd ye yazdığım komut doğru olan mıdır
CMD'de 3000 MHz yazıyorsa bir şey yapmana gerek yok. XMP açık şu anda.

teşekkür ederim yeni konu açacağım bi sorum daha var eğer bilgin varsa ona da bir el atabilir misin :D

teşekkür ederim yeni konu açacağım bi sorum daha var eğer bilgin varsa ona da bir el atabilir misin :D
Elimden geldiğince yardım ederim ama lütfen bir şey yazarken Cevap tuşuna basıp bir şey yaz. Sen bir şey yazınca bana bildirimi gelmiyor böyle :D.

Elimden geldiğince yardım ederim ama lütfen bir şey yazarken Cevap tuşuna basıp bir şey yaz. Sen bir şey yazınca bana bildirimi gelmiyor böyle :D.
tamamdır kusura bakma ilk defa kullanıyorum şuan hakim değilim öğrendiğim iyi oldu teşekkürler

Geri