Çözüldü✓ RAM Overclock sonrası görüntü gelmiyor

Alperen11

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba dostlar, yeni topladığım 3600 ve 5500xt sistemimde takılı olan 2400mhz RAM'lerimi daha iyi performans almak adına 3000mhz'e yükselttim ve varsayılan olan 1.2v'i 1.3v'e çıkarttım. Kaydedip yeniden başlattıktan sonra görüntü alamadım. Araştırmalarım sonucu BIOS pilini çıkartıp BIOS sıfırlamam gerektiğini gördüm ve bunu uyguladım. Fakat ne yazıkki görüntü alamadım. RAM'leri komple çıkartıp açtığımda ise hiçbir fark yoktu bile. RAM'lerim yanmış mıdır? Eğer yandı ise diğer parçalarım zarar görmüş müdür? Lütfen bana yardım edin harcadığım 4 bin tlden sonra moral kalmadı.

Bios sıfırlamayı nasıl yaptınız?
RAM'lerin yanma olasılığı zor, Voltajı keşke auto'da bıraksaydınız.

Bios sıfırlamayı nasıl yaptınız?
RAM'lerin yanma olasılığı zor, Voltajı keşke auto'da bıraksaydınız.
Güç kablosunu söktüm, BIOS pilini çıkardım, 3-4 dakika sonra pili taktım, güç kaynağını bağlayıp çalıştırdım ve sonuç değişmedi. Hatta ilk denedikten sonra ekran kartımı geri taktım sistem 2-3 kez tekledi fanlar durdu sonra düzeldi ve diğer açışlarımda tekleme asla olmadı. Ne yapmalıyım sizce?

Güç kablosunu söktüm, BIOS pilini çıkardım, 3-4 dakika sonra pili taktım, güç kaynağını bağlayıp çalıştırdım ve sonuç değişmedi. Hatta ilk denedikten sonra ekran kartımı geri taktım sistem 2-3 kez tekledi fanlar durdu sonra düzeldi ve diğer açışlarımda tekleme asla olmadı. Ne yapmalıyım sizce?
Güç kablosunu sökmeyin, takın fakat güç tuşuna basmadan bios pilini sökün.
Anakartınızda CMOS ya da 2 pinli JBAT1 varsa tornavida ucu değdirerekte yapabilirsiniz.

Güç kablosunu sökmeyin, takın fakat güç tuşuna basmadan bios pilini sökün.
Anakartınızda CMOS ya da 2 pinli JBAT1 varsa tornavida ucu değdirerekte yapabilirsiniz.
Size o kadar minnettarım ki. Teknoloji ustasıyız diye geçinen malum forumda kimse güç kablosunu sökmeden dene diyemedi. Çok çok teşekkür ederim. Sizce RAM overclock işine bulaşmaya değer mi? Yoksa ders alıp böyle oynamalı mıyım?

Size o kadar minnettarım ki. Teknoloji ustasıyız diye geçinen malum forumda kimse güç kablosunu sökmeden dene diyemedi. Çok çok teşekkür ederim. Sizce RAM overclock işine bulaşmaya değer mi? Yoksa ders alıp böyle oynamalı mıyım?
Voltajı arttırmadan küçük küçük yükseltmeler yapın, Memory Try It varsa oradan deneyin.
Voltaj otoda kalsın ben de çok bilmiyorum.
OC işine girin hocam çok zor değil, ben teşekkür ederim.

Voltajı arttırmadan küçük küçük yükseltmeler yapın, Memory Try It varsa oradan deneyin.
Voltaj otoda kalsın ben de çok bilmiyorum.
OC işine girin hocam çok zor değil, ben teşekkür ederim.
Yine gaza geldim, 2666mhz olsun bari dedim, voltajı auto'da bıraktım; yine aynısı oldu... Akıllanmak en doğrusu hocam. Çok sağ olun gerçekten. Bunu okuyan aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa sakın bulaşmayın, gerekliyse 9 taksitle ayda 75 lira gibi bir fiyata 3200mhz çift kanal 16gb RAM alın. Cidden dökülen ecel terlerine değmiyor... 😄😄

Yine gaza geldim, 2666mhz olsun bari dedim, voltajı auto'da bıraktım; yine aynısı oldu... Akıllanmak en doğrusu hocam. Çok sağ olun gerçekten. Bunu okuyan aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa sakın bulaşmayın, gerekliyse 9 taksitle ayda 75 lira gibi bir fiyata 3200mhz çift kanal 16gb RAM alın. Cidden dökülen ecel terlerine değmiyor... 😄😄
:D Anladım hocam, sağlık olsun RAM'leri satıp yenisini alırsınız direk.

Geri