Ram Upgrade Sorunu ve DRAM Işığı

MAER

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhabalar, geçenlerde sistemime ram upgrade'i yapmak için sistemimde hali hazırda kullandığım ramlerden aldım fakat ürün elime geldiğinde şöyle bir sorun yaşadım. Ramleri takınca dram ışığı yandı ve ekrana görüntü gelmedi, yeni ramlerin birini söktüm ve sorunsuz bi şekilde çalıştı fakat diğer rami takınca (anakart üzerindeki 4 slotuda denedim.) çalışmadı. Anladığım kadarıyla ramlerden biri arızalıydı ve garantiye yolladım fakat ramlerde arıza tespit edilmediği için geri geldi, sorun devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem Özellikleri :
İŞLEMCİ :
AMD RYZEN 7 5800X
ANAKART : Asus TUF Gaming B550-PLUS WI-FI (BIOS Sürümü : 2803)
EKRAN KARTI :
ASUS TUF GeForce RTX 3070 OC
GÜÇ KAYNAĞI : CORSAIR CV650 650W 80+ Bronze
RAM : Adata XPG 16GB DT60 RGB 3200 MHz DDR4 CL16 (8x2)
YENİ ALDIĞIM RAM :
Adata XPG 16GB DT60 RGB 3200 MHz DDR4 CL16 (8x2)

silgiyle ram slotlarini silip oyle takmayi denediniz mi

Arena Bilgisayar garantili üründü ve servisten 20 günde geldi bencede hiç bakmadan geri yolladılar.
Benimde ram arizam verdi başka marka yolladım 1 sefer geldi yine arızalı ikinci sefer yine yolladım geçenlerde elime ulaştı şuan çalışıyor geri yolla servise

• Beğen
Reaksiyonlar: MAER
silgiyle ram slotlarini silip oyle takmayi denediniz mi
Elimde 4 adet ram var ve 3'üde tüm slotlarda sıkıntısız çalışıyor, slotlarda sıkıntı yok. Sadece o dediğim ram çalışmıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benimde ram arizam verdi başka marka yolladım 1 sefer geldi yine arızalı ikinci sefer yine yolladım geçenlerde elime ulaştı şuan çalışıyor geri yolla servise
Servisi arayıp tekrar yollamayı düşünüyorum bende, teşekkürler bilgi için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,506
Üyeler
189,853
Son üye
HISATO
Geri