Yardım Ram upgrade yapacağım ama kafamda soru işaretleri var.

drakathx

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,202
Bütçe
9999
Merhaba arkadaşlar sistemimde hali hazırda 2x16GB Xpg Lancer siyah rgb cl30 6000 MHz ram var. Onları ben single ram olarak aldım. Dual channel satılandan değiller. Şimdi upgrade yapacağım 2x16 daha takcam fakat yine single ram alıp takmam mı sağlıklı olur yoksa 1x dual channel 2x16 GB tek paket halinde alıp taksam single aldıklarımla çakışırlar mı? Single alırsam duruma göre forumda satan birinden yada sarı siteden alacağım 2.el yada fiyatına göre 0 çekeceğim. Not:Ihtiyaçlık bir durum yok 2x16GB yetiyor. Keyfi 64 yapmak istiyorum.

Merhaba arkadaşlar sistemimde hali hazırda 2x16GB Xpg Lancer siyah rgb cl30 6000 MHz ram var. Onları ben single ram olarak aldım. Dual channel satılandan değiller. Şimdi upgrade yapacağım 2x16 daha takcam fakat yine single ram alıp takmam mı sağlıklı olur yoksa 1x dual channel 2x16 GB tek paket halinde alıp taksam single aldıklarımla çakışırlar mı? Single alırsam duruma göre forumda satan birinden yada sarı siteden alacağım 2.el yada fiyatına göre 0 çekeceğim. Not:Ihtiyaçlık bir durum yok 2x16GB yetiyor. Keyfi 64 yapmak istiyorum.
Şuan ramlarınız dual çalışıyor ztn

Şuan ramlarınız dual çalışıyor ztn
Hocam bir kaç yerde görmüştüm de single olduğu sürece dual çalışmaz falan deniyordu yanlış bilgi mı acaba şimdi ben yanına dual channel satılandan alıp taksam sorunsuz çalışır mı yoksa 2x a
Daha single alıp taksam mı daha sorunsuz çalışır?

Hocam bir kaç yerde görmüştüm de single olduğu sürece dual çalışmaz falan deniyordu yanlış bilgi mı acaba şimdi ben yanına dual channel satılandan alıp taksam sorunsuz çalışır mı yoksa 2x a
Daha single alıp taksam mı daha sorunsuz çalışır?
Bence hiç bir fark olmaz yani şöyle bi sıkıntı olur Am5 sistemde 4 slot ram hep sıkıntı çıkarıyor tavsiye etmem. Ramların single dual adlandırması şöyle adam sana 1x16 satıyosa single yazar ama sen 1x16 satılan yerden aynı üründen bida alırsan 2x16 olur yani dual çalışır dual yazanların tek farkı aynı kargoda gelmesi galiba

senin single dual dediğin şey 16 gb ram alcaksın diyelim tek ram yani 1x16 ise single diye satılır 2x8 ise dual diye satılır

senin single dual dediğin şey 16 gb ram alcaksın diyelim tek ram yani 1x16 ise single diye satılır 2x8 ise dual diye satılır
Benim aldığım ramler 1x tek paket halinde farklı tarihlerde aldım. 2x16GB almış oldum şimdide 2x16GB ya dual tek paket yada yine 2x single olarak alcam ama hangisinde sorun yaşamam onu merak ediyorum dual alsam diğerlerini single alıp taktım diye sorun2 yaşar mıyım?

Benim aldığım ramler 1x tek paket halinde farklı tarihlerde aldım. 2x16GB almış oldum şimdide 2x16GB ya dual tek paket yada yine 2x single olarak alcam ama hangisinde sorun yaşamam onu merak ediyorum dual alsam diğerlerini single alıp taktım diye sorun2 yaşar mıyım?
sen toplam 4 tane ram takıcaksan am5 te sıkıntı yapıyordu 4 slot işi. dediğin şeylerde hep aynı zaten 2 tane single ile 1 tane dual yine aynı muhabbet

Her DDR5 iki DDR4 gibi çalışıyor, yani dual channellar, 4 ram vs 2 konusuna gelirsen, daha fazla "yük" bineceği için 4 ram daha performanslı bir şey değil aksine daha sorunlu diye biliyorum. Görsel için istiyorsan, dummy stick denen bir şey var sahte ramlar sadece doldurmak için takılıyor ama bizim ülkede nerden bulursun bilemiyorum. Şöyle Amazon'dan getirttirmek için baktım ama pek bulamadım bulduklarımda 2 tane ram + 2 aynı görünüşlü dummy stick olarak satıyorlar. Boşa almak istemedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Örneğin şu; https://www.amazon.com/gp/product/B0DTKDLXV4/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A163T7F5KECF9C&psc=1

8600'e geliyor aslında yeni lüks AM5 sistem kuranlar tercih edebilir.

Ancak sorunu cevaplarsam dual kit ler fabrika da aynı üretim bandından fln çıkıyor ya, uyum sorunu olmuyor. Aynı hız da ve gecikmelerde çalıştırdığın sürece sorun olmaz ama fiyatı hesaplandığında arada 1k varsa bence değmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,113
Üyeler
183,064
Son üye
bugra34
Geri