Neler Yeni

rami değiştirirsem 6 senelik bilg hızlanır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuğba Özdemir
selam. 6 senelik dell inspiron 3542 laptobum var. özellikleri pentium 1.70ghz işlemci, 2gb ram, 512 mb ekran kartı vss. o zamanlar ucuz diye 2gb rami olan bilgisayar almışım bilmediğim için. Formattan max 2 ay sonra çook yavaşlıyor. 8gb ram taksam sonrasında ssd taksam hızlanır mı? tirx 8gb rami almayı düşünüyorum trendyoldan . yorumları çok iyi. her özelliğini kontrol ettim. https://www.trendyol.com/tirx/tx16p...mhz-intel-amd-islemcilerde-calisir-p-64824745 birde ramin bilgisayarımdaki hangi parça olduğunddan emin olamadım. fotoğraftaki ram mi? aydınlatırsanız sevinirim

Ekler

• WhatsApp Image 2021-04-12 at 14.53.16.jpeg
    WhatsApp Image 2021-04-12 at 14.53.16.jpeg
    188.1 KB · Hit: 41

CarryExe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Ali Yıldırım
Ssd tak çok hızlanır. Şimdi kanatsız kuş gibi ssd'yi kanat farzet.

Sshonas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ubeyd Kaygusuz
SSD fps artışı sağlamaz. Sadece oyunlar, uygulamalar, windowsun açılış süresi baya kısalır. Ram konusunda ise 4gb yap. Youtubeye ''Anakartım max. kaç GB Ram destekler'' yaz ve kaç GB desteklediğini öğren 8gb destekliyorsa 8 tak. Fakat işlemcin baya kötü. Senin yerinde olsam o bilgisayarı 2. el internette 500tl bandında satar ve üstüne birazcık daha ekleyip kasalı idare eder bir PC toplardım. Benim yapığım gibi. ;)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuğba Özdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD fps artışı sağlamaz. Sadece oyunlar, uygulamalar, windowsun açılış süresi baya kısalır. Ram konusunda ise 4gb yap. Youtubeye ''Anakartım max. kaç GB Ram destekler'' yaz ve kaç GB desteklediğini öğren 8gb destekliyorsa 8 tak. Fakat işlemcin baya kötü. Senin yerinde olsam o bilgisayarı 2. el internette 500tl bandında satar ve üstüne birazcık daha ekleyip kasalı idare eder bir PC toplardım. Benim yapığım gibi. ;)
2. el bir laptopta almayı düşündüm 2bin-2bin500 bandında ama sıfır gibi olmayacağı için sıfır alana kadar 1 2 sene bununla idare etmeyi düşündüm. durumu o kadar kötü değil gibi:)
Mesaj otomatik birleştirildi:

2. el bir laptopta almayı düşündüm 2bin-2bin500 bandında ama sıfır gibi olmayacağı için sıfır alana kadar 1 2 sene bununla idare etmeyi düşündüm. durumu o kadar kötü değil
16gb rami destekliyor. ram yeri olduğunu düşündüğüm yerin fotosunu attım bakar mısın? emin olamadım

CarryExe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Ali Yıldırım
ikisini de takıcam mecbur ama ilk rami takmayı düşünmüştüm ben, 500gb hdd var öncelik ssd mi dersin
Harici bir ekran kartı olmadıktan sonra ram'in pek bir faydası olmaz. Bende 10 yıllık laptop var bilgisayarcı tanıdığa götürdük ram taktırayım dedim harici ekran kartı yok bir faydası olmaz dedi israr ettim 2 gün dene hızlanırsa açılmayan oyunlar açılırsa kullan bir şey olmazsa geri getir dedi kullandım ama bir faydası olmadı. Ekran kartın var ise ram al ama önceliğin ssd olsun.

Sshonas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ubeyd Kaygusuz
2. el bir laptopta almayı düşündüm 2bin-2bin500 bandında ama sıfır gibi olmayacağı için sıfır alana kadar 1 2 sene bununla idare etmeyi düşündüm. durumu o kadar kötü değil gibi:)

16gb rami destekliyor. ram yeri olduğunu düşündüğüm yerin fotosunu attım bakar mısın? emin olamadım
Attığın fotoğraftan bir şey anaşılmaz. Buraya tıklayarak (AIDA64 Extreme Edition (Everest Ultimate) İndir - Gezginler) bu programı indir ve kur. (küçük bir program) Sol taraftan anakart kısmını seçin. Ardından tekrar anakart kısmına tıklayın. Çıkan görselin fotoğrafını buraya atın. Örneğin benimki bu:
1618229574028.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuğba Özdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ra
Attığın fotoğraftan bir şey anaşılmaz. Buraya tıklayarak (AIDA64 Extreme Edition (Everest Ultimate) İndir - Gezginler) bu programı indir ve kur. (küçük bir program) Sol taraftan anakart kısmını seçin. Ardından tekrar anakart kısmına tıklayın. Çıkan görselin fotoğrafını buraya atın. Örneğin benimki bu: Alıntıyı görüntüle
ram özelliklerine bakmak için indirmiştim zaten . yaşayacak mı bilgisayarım doktor bey 😂😂

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    76.6 KB · Hit: 44

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
selam. 6 senelik dell inspiron 3542 laptobum var. özellikleri pentium 1.70ghz işlemci, 2gb ram, 512 mb ekran kartı vss. o zamanlar ucuz diye 2gb rami olan bilgisayar almışım bilmediğim için. Formattan max 2 ay sonra çook yavaşlıyor. 8gb ram taksam sonrasında ssd taksam hızlanır mı? tirx 8gb rami almayı düşünüyorum trendyoldan . yorumları çok iyi. her özelliğini kontrol ettim. https://www.trendyol.com/tirx/tx16p...mhz-intel-amd-islemcilerde-calisir-p-64824745 birde ramin bilgisayarımdaki hangi parça olduğunddan emin olamadım. fotoğraftaki ram mi? aydınlatırsanız sevinirim
Bilgisayar günlük işlerde kullanılıyorsa asıl fark SSD ile görülür. RAM de biraz yetersiz ama o kadar sorun çıkarmayacaktır.

Bir de işlemci modeli tam olarak ne? O tip laptopların çoğu zaten tek slottan en fazla 2-4GB civarı RAM destekliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuğba Özdemir
ssleri attım. beni okullar açılıncaya kadar idare etsin yeter. teamstan derslere giriyorum ve sunum yapmam gerekiyor. derslere girdiğimde çok kasıyor bazen bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor. sunum yapmadım daha ama yaparken sıkıntı çıkamasın istiyorum. yani öyle üst düzey beklentilerim yok bu külüstürden 😂 2. el garantisi devam eden güzel bir laptop bulsam çevremde kaçırmıcam ama çıkmadı henüz

ssleri attım. beni okullar açılıncaya kadar idare etsin yeter. teamstan derslere giriyorum ve sunum yapmam gerekiyor. derslere girdiğimde çok kasıyor bazen bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor. sunum yapmadım daha ama yaparken sıkıntı çıkamasın istiyorum. yani öyle üst düzey beklentilerim yok bu külüstürden 😂 2. el garantisi devam eden güzel bir laptop bulsam çevremde kaçırmıcam ama çıkmadı henüz
bu da ramin ssi. max 16 gb diyor ama yanlış yorumlamamışımdır umarım

Ekler

• 222.png
    222.png
    93.9 KB · Hit: 48
  • 544.png
    544.png
    141.6 KB · Hit: 40
  • ramm.png
    ramm.png
    89.5 KB · Hit: 43
Top Bottom