Neler Yeni

RAM'İM ANAKARTIM İLE uyumlu mu??

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
14 gün oldu mu hocam olmadıysa bi sorun olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arkadaşın dediği gibi de olabilir pek bi bilgim yok ben sadece anakartın sitesinde uyumlu mu diye baktım
Bugün elime ulaştı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Merlin

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
bir sorun yaratmaz hocam sadece amd Expo özelliği olmadığı için Expo özelliğini kullanamazsınız okadar
Hocam şimdi konudaki bir diğer arkadaş uyumlu değil diyor. Şimdi geri gonderiyimmi geri göndermiyimmi. Ramlere OC yapmayı düşünmüyorum standart MHz de kullanicam.

İade edersiniz bi sorun olmaz hocam da konuyu aktif saatlerde yükseltin bilen birileri yardımcı olur
Yoğun bir iş hayatım var bundan dolayı iade edecek vaktim olmadığı için umarım sistemde bu RAM'ler çalışır 🥲

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
hocam benim bildiğim kadarıyla intel xmp olayı sadece overclock için yani ramlerde DDR olayı dışında anakartlara uymama gibi bir durum yok isterseniz iki dakika bekleyin yabanci kaynaklardan araştırıp geleyim

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
hocam benim bildiğim kadarıyla intel xmp olayı sadece overclock için yani ramlerde DDR olayı dışında anakartlara uymama gibi bir durum yok isterseniz iki dakika bekleyin yabanci kaynaklardan araştırıp geleyim
Tamamdır hocam, bekliyorum umarım ramler sisteme uyar çünkü yoğun iş hayatından dolayı bunları iade edecek vaktim hiç yok, yardımcı olduğunuz için çok ama çok teşekkür ederim. Beklemedeyim 🙏🏼

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
baktım hocam expo olan bir ram kullanılmasının daha yararlı olacağını ama bu ramlerin de kullanabileceği belirtilmiş siz yinede iyisi mi iade edip expo olan bir ram alın

çünkü anladığım kadarıyla söylenen mhz ve cl değeri bu özellikler varken oluyormuş yani expo yoksa manuel olarak bir overclock yapıp kullanmanız gerektiği bununda pek stabil olmayacağı yönünde söylemler var

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
baktım hocam expo olan bir ram kullanılmasının daha yararlı olacağını ama bu ramlerin de kullanabileceği belirtilmiş siz yinede iyisi mi iade edip expo olan bir ram alın
Bu ramleri kullanmak performans'ı düşürürmü. Veya herhangi bir zararı dokunur mu. çünkü hiçbir şekilde OC yapmayacağım.

çünkü anladığım kadarıyla söylenen mhz ve cl değeri bu özellikler varken oluyormuş yani expo yoksa manuel olarak bir overclock yapıp kullanmanız gerektiği bununda pek stabil olmayacağı yönünde söylemler var
Tamamdır hocam o zaman iade etmem gerek. Teşekkürler iyi akşamlar dilerim 😊

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
oc yapmazsanız 4800 mhz olarak çalıştığını söylüyorlar buda boşuna 5600 mhz olsun diye ram e para vermenize çıkar dediğiniz gibi iade edebilirseniz sizin için en hayırlısı olur

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
oc yapmazsanız 4800 mhz olarak çalıştığını söylüyorlar buda boşuna 5600 mhz olsun diye ram e para vermenize çıkar dediğiniz gibi iade edebilirseniz sizin için en hayırlısı olur
Anladım hocam iade edip farklı ramlere bakacağım ilginiz için teşekkür ederim. İyi geceler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Merlin

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,313
İsim
Baran Kut
Hocam anakartın uyumluluk bölümündeki ramleri alın
Oralar çok güncellenmez genelde. O yüzden oralara çok takılmayın.
Anladım hocam iade edip farklı ramlere bakacağım ilginiz için teşekkür ederim. İyi geceler.
Aslında sistem post verirdi XMP profili olsa da. Sonuçta ikisi de ram profili. Hatta bazen XMP profilleri EXPO'dan daha iyi olabiliyor. XMP ile çok amd sistem çalıştırdık biz.

Neyse işinizi garantiye almışsınız o zaman. İade etmek istiyorsanız edin. Aldığınız modelin EXPO versiyonu var onu alabilirsiniz.

4610 TL şu an.

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
Hocam anakartın uyumluluk bölümündeki ramleri alın
Hocam itopya üzerinden bu ram'i satın aldım. AMD EXPO yazıyor benim anakartla uyumlu galiba. Birde ram şuan en dip fiyatları gördü indirimlerden dolayı bende kaçırmak istemedim. Sizce bu ram nasıl ? https://www.epey.com/bellek-ram/g-skill-trident-z5-royal-neo-f5-6000j2836g16gx2-tr5ns.html

Oralar çok güncellenmez genelde. O yüzden oralara çok takılmayın.

Aslında sistem post verirdi XMP profili olsa da. Sonuçta ikisi de ram profili. Hatta bazen XMP profilleri EXPO'dan daha iyi olabiliyor. XMP ile çok amd sistem çalıştırdık biz.

Neyse işinizi garantiye almışsınız o zaman. İade etmek istiyorsanız edin. Aldığınız modelin EXPO versiyonu var onu alabilirsiniz.

4610 TL şu an.
Hocam itopya üzerinden bu ram'i satın aldım. AMD EXPO yazıyor benim anakartla uyumlu galiba. Birde ram şuan en dip fiyatları gördü indirimlerden dolayı bende kaçırmak istemedim. Sizce bu ram nasıl ? https://www.epey.com/bellek-ram/g-skill-trident-z5-royal-neo-f5-6000j2836g16gx2-tr5ns.html

Ekler

• Screenshot_2024-11-26-14-21-46-487_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-11-26-14-21-46-487_com.android.chrome.jpg
    390.3 KB · Hit: 6
  • Screenshot_2024-11-26-14-21-46-487_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-11-26-14-21-46-487_com.android.chrome.jpg
    390.3 KB · Hit: 7

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,313
İsim
Baran Kut

Bunu almayı düşünüyorsan direkt al. Değerleri harika Royal modellerinin.

En tepe seviye modellerden bu ramler. Rakibi Corsair Dominator falan.

Top Bottom