Ram'in rgb'si yanıyor ama ekran gelmiyor

Lewa

80+
Reaksiyon skoru
9
Öncelikle 8x2 corsair vengeance pro rgb modeli ramlerim var
Ramin birisinde sıkıntı var rami taktığım zaman rgb'si falan yanıyor ama ekran gelmiyor. Slot değiştirdiğim halde diğeriyle beraber takıyorum fakat yine ekran gelmiyor
sorunun neyden kaynaklandığını çözemedim rgb'si yanıyor fakat ekran gelmiyor.

İşlemciniz ve anakartınız ne ?

Öncelikle 8x2 corsair vengeance pro rgb modeli ramlerim var
Ramin birisinde sıkıntı var rami taktığım zaman rgb'si falan yanıyor ama ekran gelmiyor. Slot değiştirdiğim halde diğeriyle beraber takıyorum fakat yine ekran gelmiyor
sorunun neyden kaynaklandığını çözemedim rgb'si yanıyor fakat ekran gelmiyor.
Memtest ile ramlerini test et. Memtest ramlerde bir sorun varsa kesin bulur

Memtest ile ramlerini test et. Memtest ramlerde bir sorun varsa kesin bulur
Ekran gelmiyormuş nasıl test etsin :) Anakartın ram slotları önceden çalışıyormuydu veya ram ler sıfır mı?

i3 10100f h410m-k
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ramler hariç tüm parçalar sıfır hocam
Ramlerin pinlerini bir silgi ile silin. Eğer düzelmez ise işlemciyi sökün ve işlemci yuvasındaki pinleri bir kontrol edin. Aynı sorunu ben de geçen gün yaşadım anakartımın işlemci pinlerinin içine küçük bir termal macun girmiş o da pinlerin değmesini engelliyordu bir diş fırçası yardımıyla temizledim narince. Düzeldi.

Ramlerin pinlerini bir silgi ile silin. Eğer düzelmez ise işlemciyi sökün ve işlemci yuvasındaki pinleri bir kontrol edin. Aynı sorunu ben de geçen gün yaşadım anakartımın işlemci pinlerinin içine küçük bir termal macun girmiş o da pinlerin değmesini engelliyordu bir diş fırçası yardımıyla temizledim narince. Düzeldi.çalışan ra

Ramlerin pinlerini bir silgi ile silin. Eğer düzelmez ise işlemciyi sökün ve işlemci yuvasındaki pinleri bir kontrol edin. Aynı sorunu ben de geçen gün yaşadım anakartımın işlemci pinlerinin içine küçük bir termal macun girmiş o da pinlerin değmesini engelliyordu bir diş fırçası yardımıyla temizledim narince. Düzeldi.
Eğer pinlerle ilgili bir sıkıntı da yoksa başka ram ile kontrol edin eğer eliniz de varsa yoksa tek tek takarak deneyin. Eğer olmuyorsa da ramlerle ilgili ya da anakartla ilgili bir sorun vardır onunla ilgili de kesin bir şey söylemem mümkün değil gibi başka ram ile denemedikten sonra.

Ekran gelmiyormuş nasıl test etsin :) Anakartın ram slotları önceden çalışıyormuydu veya ram ler sıfır mı?
Bildiğim kadarıyla bilgisayar bozuk olsa da memtest yapılabilir. Sonuçta windows a girmiyor, Flash bellek üzerinden boot ediyor sonuçta.

çalışan diğer rami diğer slotlarda denediğimde ekran geliyor ama. Silgi ile silme işlemini yaptım

Eğer pinlerle ilgili bir sıkıntı da yoksa başka ram ile kontrol edin eğer eliniz de varsa yoksa tek tek takarak deneyin. Eğer olmuyorsa da ramlerle ilgili ya da anakartla ilgili bir sorun vardır onunla ilgili de kesin bir şey söylemem mümkün değil gibi başka ram ile denemedikten sonra.

çalışan diğer rami diğer slotlarda denediğimde ekran geliyor ama. Silgi ile silme işlemini yaptım
Peki sizin takıp çalışmayan slotlarda gelmiyor mu ?

Eğer gelmiyorsa dediğimi yapın bir işlemciyi söküp anakarttaki pinleri kontrol edin. Eğer bir şey yoksa anakartı garantiye gönderin.

Eğer gelmiyorsa dediğimi yapın bir işlemciyi söküp anakarttaki pinleri kontrol edin. Eğer bir şey yoksa anakartı garantiye gönderin.
slotlarda bir sıkıntı yok her 2 slottada çalışıyor çalışan ram

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,288
Üyeler
184,763
Son üye
murattatoglu
Geri